Asylinvandringen ökar kostnaden för Försäkringskassan


INVANDRING. Försäkringskassan räknar med att utgifterna för till exempel barnbidrag och föräldrapenning kommer att öka på grund av den senaste tidens kraftiga asylinvandring – som gör att fler får ta del av bidragssystemen.

2016-01-22_0704

Försäkringskassan ser att utgifterna kommer öka framöver eftersom befolkningen växer på grund av den senaste tidens asylinvandring.

– Vi tror att utgifterna kommer öka mest inom föräldraförsäkringen och barnbidragen, men också för bostadsbidraget, säger Laura Hartman som är analyschef på Försäkringskassan.

Hon är noga med att påpeka att prognoser fram till 2020 är osäkra och att Försäkringskassan inte ännu kan räkna på bostadsbidragen eftersom statistiska centralbyrån inte uppdaterat sina modeller efter deras nya siffror för hur mycket befolkningen växt.

Hur ser du på Försäkringskassans prognos som kom idag? – Det är allvarligt, det handlar om ökningar nu på många miljarder för både socialförsäkringen och migrationen och det är ju pengar som måste tas någonstans i från, säger Johan Forssell (M) som är vice ordförande i Socialförsäkringsutskottet.

S ser möjligheter. Men regeringen vill lugna, prognosen är på lång sikt och därför osäker och de ökade utgifterna handlar ju om att befolkningen blivit större, inget annat.

– Det vi ser nu är att fler barnfamiljer flyttar till Sverige och det är ju i sig något det ligger väldigt stora möjligheter i, säger Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S).

Men är det rätt att alla som kommer hit och får slå sig ner har också får ta del av hela välfärdssystemet? – Vi har länge i Sverige varit överens om att barn som växer upp i Sverige ska kunna känna trygghet och ha det bra ekonomiskt. Jag tror sällan att det är en lösning att göra människor fattigare, eller att barn som växer upp i ett land ska ha olika villkor, säger Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S).

-Pettersson säger att det är det lilla. Kostnaderna för sjukskrivningar ökar också  kraftigt i vissa yrkesgrupper som är underbemannade på grund av asylinvandringen. Exempelvis socialsekreterare, och lärare

SVT


12 responses to “Asylinvandringen ökar kostnaden för Försäkringskassan

 • Involuntarium.se

  Hur var det nu! Inga kostnader bara intäkter! Härliga tider ljusare tider som Thor Modeen uttryckte det!

  Pensionsräddare som kostar mer än vad de tillför, precis så sa vi Sverigevänner från början!

  Nu är det faktum plus blev minus och det är lika med underskott!

  På min räknemaskinen blev kostnaderna fyrdubbla i förhållande till Försäkringskassans egna beräkningar! Fast det är ju klart min räknemaskinen är ju gammal den!!!!

  Alltså kommer det svenska skattekollektivet att istället för utökad välfärd få en minskad välfärd! Kanske svårt att förstå för en tokvänsteraktivist eller en socialist gröngöling! Normalbegåvade individer förstår att om fler delar på kakan (välfärden) desto mindre kaka (välfärd) blir det till var och en!

  Gilla

 • The Priest

  Hoppet är snart ute för Sverige! Två alternativ finns:

  En ny istid, snabbt!

  En riktig revolution, snabbt!

  Ge fan i våra badhus…

  Gilla

 • JEX

  Bered er på ytterligare sämre tider pga Reinfeldt och Löfven.
  Dom som kommer hit är ju också experter på att utnyttja vårat
  samhälle .
  Dom kan ju även åka hem till sitt hemland på semester även när
  dom fått politisk asyl och även fått semesterresan betald från FK.
  Vilka blir drabbade när FK gör slut på pengarna på detta vis?
  Jo vi vanliga hedliga som blir sjuka och Fk plockar sjukbidraget
  från oss som dom började göra 2007.

  Gilla

 • kalle

  Jaja alla barn som kommer hit är barn mmmmm ca:12-15 år.
  Men dom är bra mycket äldre, så när dom vill gå i pension kan dom väl inte få rätta sin ålder till den verkliga.
  Det innebär att dom kommer ju få jobba tills dom blir 75-80 år istället.
  Många dör äldre dör också i det spannet, hämnden blir grym, det slår tillbaka.

  Gilla

 • Silfverbielke

  Här har vi att göra med ovanligt begåvade och klipska personer som inte bara förstår utan även kan räkna. Nu får vi nytta av de 900 miljarderna som facket räknade fram med hjälp av Arenagruppen.
  Härliga tider, Strålande tider.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Ökande kostnader är för svagt språkbruk. Kostnaderna för gamla som nya invällare kommer att explodera och spränga alla offentliga prognoser och budgetar under mer än överskådlig framtid. Bered er Svenskar på synnerligen magra år framöver. Ett tips ta jägarexamen.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Jaha ??! Och när man sa det för två år sedan – FÖRE VALET – så var man ”rasist”. Invandringen var ju en REN VINST för samhället, enligt SAMTLIGA tidningar, radio och TV i Sverige.

  Gilla

 • Trodé

  En sådan överraskning, vem kunde tro det.
  Vi som lovats arbetskraft och entreprenörer för att stärka välfärden.

  Det är förvånande att väljarna låter lögnhalsarna sitta kvar eller gillar en majoritet av svenskarna fritt inträde till varje pris?

  Gilla

 • Galten

  Hela samhället är på väg att urholkas, samtidigt som allt mörkas av de ”ansvariga”.
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/fortroendet-for-polisen-skadas/

  Gilla

  • Galten

   Saxat från artikeln i DN.

   Också bland de presskommunikatörer som sedan i höstas måste neka massmedia uppgifter om flyktingrelaterat arbete hörs irritation. Att ingen information får lämnas kopplas samman med den nya kommunikationspolicy som beslutades av rikspolischef Dan Eliasson den 11 november ifjol. Det som väcker särskild irritation är policydokumentets inledande mening: ”Polisens kommunikation ska bidra till att upprätthålla och stärka förtroendet för polismyndigheten.”

   Gilla

 • Hönsmamman

  Polis och rättsväsende bidrar också med många dyra timmar arbetad tid och lokaler som en följd av det ökade utbudet av integrationspotentiella.

  Den lösning som finns idag kan kanske fungera om det rör sig om ett mindre antal asylsökande. Men här måste stordriftsfördelar och effektiviseringar samt smittriskminimering ges större tonvikt för att kunna rensa upp i hur mottagandet organiseras. Danmark visar vägen med läger som hålls skilda från resten av samhället. Värdet av denna ”karensförvaring” blir gynnsamt för samhället. Särskilt med tanke på de uppenbara svårigheterna som finns att följa regler. De får förtjäna rätten att vistas ute i samhället genom att studera lagstiftning och språk så att de är kommunicerbara för gemene man. När de visat sig mogna att hantera livet i en demokrati vägs detta in i den bedömning som görs för att särskilja personer söm behöver skydd respektive personer som övriga ska skyddas från. Tendenser till angrepp på det samhälle vi värderar högt ska inte betraktas som gynnsamt vid bedömning om asyl lämnas. Alla ska åter till sitt hemland för att förbättra situationen där (och här) så snart det är möjligt. Om anhöriga hittas så sker återförening i hemlandet.
  Religioner skall utövas på privat nivå och inte styra någon annans liv än den som själv väljer att lägga sin tid i livet på den typen av verklighetsuppfattning.

  Gilla

 • Ben

  Det slår ojämnt också. Dagens Samhälle skriver:

  ”I elva kommuner – bland annat Skinnskatteberg, Åsele, Östra Göinge och Ragunda – är mellan 30 och 50 procent av 16–18-åringarna nyanlända”.

  http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/var-tolfte-elev-nyanlaend-pojkar-i-majoritet-21818

  Tänk er att ni har ett barn i gymnasiet i en av dessa kommuner. Hur skolgången blir, hur nöjeslivet blir, etc, när tre fjärdedelar av årskullen är pojkar och när hälften av årskullen inte kan språket och kommer från medeltida våldskulturer och våldtäktskulturer.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: