Journalist överfallen av invandrare i ”djungeln”


INVANDRARVÅLD. Den nederländske journalisten, Teun Voeten, arbetade med en dokumentär om det ökända flyktinglägret ”Djungeln” i Calais när han blev överfallen av migranter, beväpnade med knivar och pepparspray.

Teun Voeten arbetade för den holländska filmskaparen Maaike Engels med en dokumentär om Calais flyktingläger som kallas för ”Djungeln” när han plötsligt överfölls av tre unga ”flyktingar” som med våld försökte få in honom i ett tält och råna honom, bland annat på en kamera.

Ynglingarna, som fastnade på bild, var beväpnade med knivar och pepparspray. Engels, som filmade det hela, sparkade till en av dem när denne försökte attackera även henne. I slutändan ska några andra invandrare ha kommit och lyckats avstyra tumultet, varpå ynglingarna ses springa iväg.

När Voeten lade upp klippet på där han attackeras på Facebook fick han dock ingen sympati, snarare tvärtom. Många blev upprörda över att han överhuvudtaget lade upp det på sin sida. En kommentar lyder: ”Du gör inte dig själv någon tjänst genom att lägga upp det här online, då jag inte tror detta är anledningen till att du åkte till Calais”, medan en annan påpekar att klippet kan användas ”oansvarigt” ifall det hamnar i ”fel händer”.

Lägret ”Djungeln” i Calais ligger vid motorvägen som används av tusentals lastbilar som fraktar varor från kontinenten till Storbrittanien. Detta för att ”flyktingarna” hoppas på att kunna smita in i en lastbil och på så sätt ta sig över till England. Tidigare skrev en brittsik organisation om att 95 procent av männen som bor där är vuxna män utan anledning att fly. 

-Pettersson konstaterar att vänsteraktivister och hatmedia inte blir glada när sådana här filmer kommer ut…


14 responses to “Journalist överfallen av invandrare i ”djungeln”

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: