Poliser med automatvapen är det nya normala


BROTTSLIGHET. Polisen patrullerar med synliga vapen mitt i Södertälje centrum.
– Det här ska vara normalt för folk att se och inte något att vara rädda för, säger Patrik Thorsén, polisinspektör.

Det nya normala

Det nya normala

Flera oroliga läsare hörde av sig till LT när de såg poliser komma gående med automatvapen. De var oroliga för att något allvarligt hade hänt. Men poliserna är bara ute och patrullerar.

-Pettersson minns en polis i Oxelösund som var så stor och stark så han förbjöds bära batong för att inte skada någon buse.

I många länder vill poliserna har fler och kraftigare vapen. Det gäller inte alla poliser. Poliserna som vaktar gatorna i London vill inte ha vapen.

– Vi är poliser utan vapen. Vi är stolta över det, säger Bernard Hogan-Howe som är chef för Londons Metropolitan-polis. Han tror att det blir mer våld om poliserna har vapen. I London finns 32 tusen poliser. Bara två tusen av dem har vapen. London har c:a 13 miljoner invånare med förorter.

Poliser utan vapen finns också i Irland, Norge och Nya Zeeland men i Södertälje bär de automatvapen, så kan det gå.


17 responses to “Poliser med automatvapen är det nya normala

 • Milad

  Bästa låt det ske sånt här I sverige åkså rädda vår gamla sverige och svenska folket

  Gilla

 • Involuntarium.se

  Jerzy Sarnecki och andra förståsigpåar kriminologer snackar så mycket skit att de borde utrustas med munkavle! ”Våldet har minskat och kriminaliteten har minskat”! Hur förbannat korkad får man bli????

  Polisens insatsstyrka med automatvapen har jag upplevt vid några tillfällen i livet och det var varken roligt eller spännande! För ca 35 år sedan bode vi i ett mindre samhälle i mellersta Sverige! Vi väcktes tidigt en morgon av en megafonröst som upplyste om att den tungt beväpnade insatsstyrkan omringat vårt hyreshus och att vi skulle hålla oss borta från fönstren och vi fick absolut inte gå ut! Det var bara att ligga kvar i sängen tills megafonrösten återkom med att insatsen avslutats! Insatsen genomfördes därför att en kriminell avvikit från sin permission och befann sig i en lägenhet i hyreshuset! Något år senare genomförde insatsstyrkan en insats mot ortens restaurang, kommer inte ihåg vad det ärendet gällde!

  För ca 10 år sedan kom vi åkande och skulle besöka en restaurang, där gick det inte att komma i närheten på grund av att ett EU toppmöte skulle gå av stapeln, arrangemanget bevakades av tungt beväpnad polis och militär!

  I och med att polisen nu går runt och visar upp tunga automatvapen i stadsmiljö så förstår varje normalt funtad människa vad klockan är slagen och att ordningsmakten fullständigt tappat kontrollen! Den självklara anledningen till att ordningsmakten undanhåller, förvanskar, mörkar och censurerar brott begångna av asylturister och sedan tidigare bosatta asylturister och dess telningar!

  Gilla

 • Mätz

  Lustigt! Just när Sverige är som säkrast och våldsdåd och mord minskar i ett allt tryggare samhälle, så utrustar sig polisen med automatvapen??

  Gilla

 • Observator X

  Den stora frågan är om polismännen verkligen använder automatvapnen vid en skarp situation?
  Jag menar att de har fått träning i att använda vapnen på rätt sätt i en viss given situation, det är inga tunga vapen utan ammunitionen kan närmast jämföras med standardammo för pistoler.
  Det finns pansarbrytande vilken tar bättre, kommer inte ihåg om det finns för H&K.
  Som sagt, klarar grabbarna av att trycka iväg fem skott mot ahmed abdullah?

  Gilla

 • age

  Normal utveckling!
  Södertälje är en ”mogen” stad = förra vågens invällare har tagit över!
  Jämför de två, genom tiderna, största polisutredningarna i Sverige.
  En av dem, kanske båda pågår ännu.
  Alla städer i Sverige kommer att möta samma utveckling!
  ”Öppna era hjärtan!”
  Gratulerar till en fin framtid. De flesta har själva valt det!
  Själv är jag så gammal (”age”) så jag klarar mig.

  Gilla

  • eva

   Södertälje är med andra ord – en framtidsstad! Men snarare mardrömsvarianten än det drömda mångkulturella Utopia etablissemanget tänkte sig.

   Gilla

 • Jocke

  Men invällare skulle ju inte orsaka några problem?

  Gilla

  • eva

   Gör de det är det SDs fel.

   Gilla

  • age

   ”Jocke”!
   Nej, inga problem så länge alla betalar mutor till ”de styrande” och inte ifrågasätter alla små slott med svarta BMW uranför som numera täcker förorterna i Södertälje.
   Södertälje kommer att bli en ännu säkrare stad när vi får stridsvagnar som patrullerar på stadens gator.
   Invandrarna har tillfört så mycket!

   För en tid sedan var Anders Lago i USA och berättade för kongressen att Södertälje tagit emot fler invandrare än vad hela USA hade gjort.

   ”Öppna era hjärtan” – med automatvapen.

   Gilla

 • grune

  Det behövs sådana vapen hos poliserna i Sveriges Chicago.

  Gilla

 • Tony

  Ja det springer ju runt dårar med Kalashnikov, och då räcker
  det inte att bara komma med dialogpoliser med korvlåda?
  Vi befinner oss i det nya Sverige, det gamla kommer inte
  tillbaka. Var det inte så hon sa, Mona Muslim??

  Gilla

 • Lena

  O T
  World Economic Forum i Davos, där frotterar sig svetsarn, anders borg, calle bildt,lo,s thorwaldsson, zuma från sydafrika , albert från monaco, osv osv 2500- 3000 inbjudna . Finns att läsa om på aftonbladet. Skriver inte namnen med versaler och länkar inte då jag inte vill ge intäkter till tidningen.

  Gilla

  • Göran Lundbom

   Ett tips bara: Vill man inte ge slaskmedia intäkter (och det vill man inte) kan man ladda ner AdBlock till sin webbläsare.

   Gilla

   • Den heliga bluffen

    Bra uppmaning, det kan inte upprepas för ofta. Man önskar ju inte bara att de inte längre får några intäkter, helst vill att de får grova utgifter motsvarande minst en nedbrunnen tidningsredaktion per dag.

    Gilla

  • Pensionären

   Vem betalar för det kalaset?

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: