Clowner och flyktingar


Soldiers Of Odin som patrullerar finska gator för att öka tryggheten har mött motstånd från ett vänsterprojekt som kallar sig Loldiers Of Odin.

Utklädda till clowner beger sig gruppen till samma områden som Soldiers Of Odin rör sig i.

Syftet är att förlöjliga SOD:s engagemang, men varför? Om LOD nu anser att SOD är så fel ute, kanske polisen i Finland kan slå sig till ro och förlita sig på att hederliga finska medborgare inte behöver oroa sig och att det bus som ändå finns tas i förvar av det finska rättsväsendet. Om LOD ändå inser att polisen inte klarar att skydda hederliga medborgare, borde de istället engagera sig på ett vis som tryggar gator, torg och andra platser där det brukar uppstå bråk och andra mindre trevliga incidenter.

Enligt polisen i Finland finns det inga lagliga hinder för människor att patrullera landets gator, men några extra befogenheter eller rättigheter ges inte.

Man ska ändå ge cred till både nationalisterna och clownerna, för att deras konfrontationer ännu inte lett till våld. Jämför det med vad som brukar ske i Sverige.

Svenska Yle

Helsingforsbladet

Jag vet inte vad det är med vänstern och clowner. Minns ni Luleå i oktober när clowner mötte de asylsökande på tågstationen?

Norrbottens-kuriren

Kanske att de här vänsterfigurerna också känner sig som clowner, för de uppträder som sådana var de än befinner sig och vilken utstyrsel de än bär.

 


5 responses to “Clowner och flyktingar

 • Naivtive

  Ja men alla vet ju att vänstern är pajaser!

  Gilla

 • Hjultomten

  Jättespännande och roligt med clowner men så var det det där med den irriterande verkligheten som knappast är nåt att skoja om.

  Gilla

 • Jocke

  YLE ljuger. SOD har inte sagt att det patrullerar för finländare. De har sagt att de patrullerar för allmän säkerhet på gator.
  Vad dessa LOD gjorde var att de sprang runt en grupp SOD, som förskolebarn. Och följde SOD.

  Dessutom hade LOD ordnat en ”incident”. De hade en förskollärare i busken med videokamera och de andra gick fram till SOD och kastade på dom någon vätska, vet ej vad det var för slags vätska. Tydligen var det frågan om en provokation.

  Gilla

 • Ateisten

  Clown eller inte ju mer folk i rörelse (rätt folk) desto tryggare blir det väl.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: