Österrike och Slovenien stänger gränserna


INVANDRING. I slutet av nästa vecka stänger Österrike sin södra gräns. För att inte bli en flaskhals kommer Slovenien att göra det samma.

Beskedet från den österrikiska inrikesministern Johanna Mikl-Leitner är ingen överraskning: från och med om knappt en vecka följer Österrike Tysklands – Sveriges och Danmarks – exempel och ökar gränskontrollen.

Den tyska kontrollen fungerar på så sätt att de flyktingar och migranter som kommer från Österrike och som uppger att de bara vill ta sig igenom Tyskland för att komma vidare, till exempel till något av de skandinaviska länderna, avvisas och skickas tillbaka till Österrike.

Sedan början av januari har mellan 200 och 300 personer varje dag nekats att korsa den tyska gränsen, skriver nyhetsbyrån Reuters som har talat med den österrikiska polisen. Den österrikiska ordningsmakten uppger också att många av de som har stoppats har saknat giltiga handlingar, men som detta till trots har haft siktet inställt på Sverige.

I fjol tog Tyskland emot 1,1 miljoner flyktingar och/eller migranter och Österrike uppskattar att cirka 120 000 personer ska söka asyl i landet i år, vilket kan jämföras med fjolårets 90 000. Därför vill man nu se till att de människor som har satt kurs på exempelvis Sverige eller Danmark över huvud taget inte kommer in i Österrike. Landet blev ju i fjol ett betydande transitland för flyktingar och migranter som först och främst ville vidare till något av de två favoritländerna; Tyskland eller Sverige.
− Hur är läget för närvarande vid den tysk-österrikiska gränsen? Det är bara de som vill söka asyl i Tyskland som släpps igenom medan de som vill resa vidare skickas tillbaka. Från och med slutet av nästa vecka kommer vi att stoppa dem direkt vid vår södra gräns mot Slovenien, säger Johanna Mikl-Leitner.

Efter beskedet från Österrike uppger det slovenska inrikesdepartementet att Slovenien måste ta till samma åtgärd för att förhindra att flyktingar och migranter hopas i det lilla landet, som bara har två miljoner invånare.

-Pettersson menar att inte en enda av människorna som är på väg är flyktingar enligt FN:s flyktingkonvention. Det var de eventuellt när de flydde från Syrien till Turkiet, sedan är de resande eller ekonomiska migranter.

EU karta


14 responses to “Österrike och Slovenien stänger gränserna

 • Involuntarium.se

  Vem kommer att säga upp Schengenavtalet som nummer två?

  Nr 1 Österrike!

  Nr 2 ?

  Och därefter ???????

  Aaaaaaaaaaaaahahahahahohaohohohaha!

  Gilla

 • ÅMÅL

  Vid fransk-engelska gränsen:

  Gilla

 • Sverige älskare

  Det var fan på tiden jävla svikare.
  Hade dom hållt sin del av avtalet så hade vi inte haft
  detta trubbel
  Det fans inga problem förr när folk fick söka visum och redogöra vem dom var och vilket uppsåt, hur försörjningen under vistelsen finansierades samt visa upp giltigt pass

  Gilla

 • 🐷

  Dagar skola komma!!

  Allah vi tar
  Vi greppar i nacke och röv o slänger dem till havs,

  Ty fortsättningsvis endast vid behov färdigutbildade äga till tärde
  Som arbetskraft,
  ingna mer snyltare här tack

  ,
  ,
  Mvh

  Gilla

 • Thor

  Sent ska syndaren vakna. Om gränsen upprätthållits från början hade vi sluppit den här jäkla soppan.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Fantastiskt att inte Slovakiens gräns, som är en utav EU:s yttre gränser inte alltid har varit stängd! Att det bara har gått att promenera in i EU som man har velat! Sen klagar folk på att Schengen sätts ur spel!

  Gilla

 • Tony

  Stäng även våra gränser, landet har redan för många icke
  produktiva icke anställningsbara individer, att prestera brott
  ger visserligen polis och myndigheter mer att göra men är icke
  särskilt bra lösning för landet.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten

  Bra information, viktigt att få stopp på dessa araber/muslimer/ resande/ekonomiska migranter, – de är inte välkomna till mitt fosterland Sverige och det är hög tid att vi får en SIGNALPOLITIK som markerar tydligt att de kan dra åt helvete och att vill vi inte se dem Sverige.
  Ser att Socialdemokraterna ligger på 27% och tycker det är konstigt, har inte befolkningen fattat någonting ?

  Gilla

  • Hönsmamman

   Dra åt helvete är en beskrivning som kan stämma med deras hemländer som de själva varit med och skapat under sin livstid?

   De kan stanna där de är och begrunda hur de beter sig. De är så många att de kan hjälpa varandra till ett bättre liv om det är det som de önskar. Annars får dom ha det som det är. Men att komma hit och förstöra också våra samhällen känns som en idioti jag inte vill medverka till under min livstid.
   Att vara en demokratisk medborgare är ingen lätt sak. Det kan se lätt ut utifrån men vi är tränade sedan vi föddes och därför kan det verka enkelt och bekvämt vilket det inte alltid är. Det är ett hårt och målmedvetet arbete som måste underhållas och det görs inte på det sätt som många av de asylsökande demonstrerat vara deras specialitet. Det kommer att ta lång tid för dem men så fungerar människan. Det finns inga quickfix som de tycks tro. Men det är begripligt att det kan verka lockande för dem.

   Gilla

   • F.d. Socialen-demokraten

    Bra kommentar….Vilka har vi ansvar för ? Kärleken till våra barn är kanske den starkaste känslan en individ kan uppleva gentemot en medmänniska. Den baserar sig på en genetiskt kodad instinkt med syfte att skydda avkomman från skada och död, men denna insikt om de biologiska sambanden gör inte upplevelsen mindre stark. Den skänker oss den största glädjen men också mycket oro och sorg.
    Vi ska känna kärlek och bry oss om vårt folk och vårt Sverige, där ligger vårt största ansvar och uppgift INTE ATT KRYPA FÖR MUSLIMSKA DIKTATURER SOM SOCIALDEMOKRATERNA GÖR….De erkände Palestina trots att det inte finns en Palestinsk stat, de vill ha en muslimsk diktatur vid sidan om Israel och de skänkte 1500miljoner till Abbas och de har verkat för en muslimsk massinvandring till Sverige.
    Stefan Löven och Socialdemokraterna har skadat Sverige och Sveriges befolkning svårt, våra barn och barnbarn har och kommer att få ett helvete med muslimerna.

    Gilla

 • Synonymen

  Försäkringsbedrägeri eller interna stridigheter bland de våldsamma muslimerna.

  Jag sörjer då inte. 🙂

  ”Moskébyggnad brann i natt”

  http://www.gp.se/nyheter/vastsverige/1.2959662-moskebyggnad-brann-i-natt

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: