Krog tvingas bli ”flyktingfri” till följd av trakasserier från ”flyktingar”


INVANDRING. Karin Siebrecht-Janisch, som äger krogen Charly’s i österrikiska Bad-Ischl, har portförbjudit flyktingar från sin lokal. Invandrarna trakasserade krogens kvinnliga besökare och kvinnliga personal. Stadsförvaltningen ignorerade klagomålen, något som fått ägaren att ta till drastiska åtgärder. 

Karin Siebrecht-Janisch berättar: Jag började först få flyktingar bland kroggästerna i november. De kom att trakassera kvinnliga kroggäster. De tafsade på dem, hånglade, klädde av dem med sin blick och förföljde dem ända ned till toaletten eller ut på gatan. De började till och med ofreda mina värdinnor. De betalande heller aldrig. De satte sig i stället helt enkelt vid borden och drack upp gästernas drycker, för vilka de andra gästerna redan betalat.

2016-01-17_0720

Jag skrev då till borgmästaren i Bad-Ischl, berättar Karin Siebrecht-Janisch. Så kan det inte fortsätta, skrev jag. Han hänvisade då till Sarsteinerstiftung, som brukar ta hand om dessa flyktingar. Jag kom dit med mina anställda och vi tog reda på vilka det var som ofredade mina kunder och min personal. Ingen tog dock våra klagomål på allvar, utan bara log. Här i Ischl brukar man gärna sopa sådant här under mattan.

Då började människorna säga att de inte längre har lust att besöka min krog, eftersom den blivit en flyktinglokal. Min krog är ju min inkomstkälla, och jag vill skydda både mina gäster och min personal. Därför hängde jag upp skylten ”asylantenfrei” (flyktingfritt), som nekar åtkomst för asylsökande. Tyvärr påminner det hela för mycket om ”judenfritt” från Tredje rikets tid, men det var ju förstås inte meningen.

Jag är säker på att också andra lokaler kommer att följa efter. Hittills har jag varit den första och den enda som vägrade hålla käften. Det känns dock att många stödjer mig. I det långa loppet är så att jag, österrikisk medborgare, känner mig diskriminerad i mitt eget hemland.

-Pettersson undrar vilken krog eller annan förrättning som blir först i Sverige…


11 responses to “Krog tvingas bli ”flyktingfri” till följd av trakasserier från ”flyktingar”

 • TheMinimizer

  Hihi, Sverige kanske t o m inför Apartheid här hemma.
  Vi som plöjde ner miljarder i ANC då det begav sig.

  Gilla

 • Mary Agnes

  På min tid i Bayern, stod det ibland ”Americans not welcome” eller ”keine Amis”… på krogarnas dörrar…. det var militärpersonal från olika anläggningar som störde lokalbefolkningen.

  Gilla

 • I. Tider

  ”-Pettersson undrar vilken krog eller annan förrättning som blir först i Sverige…”

  Det kommer inte, att ske i Sverike. Majoriteten av krogar ägs redan av folk från Mellanöstern. Och finkrogar, som ägs delvis av svenskar, har dörrvakter, köer samt bordsbokning.

  Gilla

 • ÅMÅL

  Är det känt vilka STORA VOLYMER som väller in i Europa?

  http://gloria.tv/media/Eu55S3LKbdk

  Gilla

 • Tony

  Helt rätt åtgärd, om skitstövlarna inte kan bete sig normalt
  ska dom inte släppas in, inte ens i landet! Men det är även
  Europas fel när man inte upplyser dessa vildar om att i
  civiliserade länder finns en uppförandekod att förhålla sig
  till, och den gäller även för Mena folk!

  Gilla

 • ÅMÅL

  OT
  Hur ska man betrakta den svenska musikgruppen SABATON som bara sjunger om krig och är väldigt populär utomlands?

  http://gloria.tv/media/w1W2yQANrCZ

  Gilla

 • Hönsmamman

  Just det där ”psyksjuka” beteendet att de ställer sig och glor.
  Så obehagligt att man undrar om de inte kommer att ruttna upp inifrån och explodera av allt obehag de utstrålar.

  Bara placera fötterna på marken, hänga upp kroppstyngden för stillastående med enda syfte att ställa sig rakt fram och glo på andra människor. Lite som ett kattdjur på jakt efter ett byte. De står ofta ofta i gathörn. Som om de är förberedda på att anfalla alt anfallas.

  Bra initiativ att inte acceptera beteendet. De kan stå i en snödriva och glo in i en vägg i stället. Eller åka tillbaka till den plats där man som man bara ställer sig och glor. Så kan dom stå där och glo. På varandra.

  Gilla

 • Vigor

  Denna undfallenhet att ta itu med mindre problem skapar så mycket större problem.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: