Asylsökande ska betala


Danmark kritiseras nu för förslaget att myndigheterna ska kunna lägga beslag på asylsökandes värdesaker och pengar. I Schweiz har detta skett i flera år.

Ända sedan 90-talet har myndigheterna i Schweiz, enligt lag, kunnat lägga beslag på asylsökandes tillgångar.

Värdesaker får de asylsökande behålla, men belopp som överskrider 9 200 kronor tas i beslag. Detta sker enligt schweizisk lag, i syfte att de asylsökande själva ska täcka en del av kostnaden för den kostsamma asylprocessen. Tillåts du bo och arbeta i Schweiz, ska du som asylsökande betala in 10 procent av dina inkomster under en tioårsperiod, eller max 127 000 svenska kronor.

Låter inte detta rimligt? Det tycker givetvis inte UNHCR som kritiserar och verkar anse att du som asylsökande ska kunna förlita dig på att ländernas skattebetalare ska finansiera din vardag. Det UNHCR kanske inte inser, är att Schweiz som tillhör de länder som tar emot flest asylsökande, kanske inte är lika angelägna att ta emot lika många om kostnaderna skenar iväg, precis som i Sverige.

Källa: SvD


One response to “Asylsökande ska betala

  • Risto Matinen

    Självklart borde asylsökarna helt och hållet skulle stå för sin egen försörjning, Varför skulle någon annan vilja betala?

    Frågan man borde ställa sig är: Varför har det blivit tvärtom? Jo, dessa är här/släpps in för att göra oss fattiga, driva upp kriminaliteten och till sist förstöra vår civilisation och utplåna oss svenskar.

    Inkräktarna är antisvenska statens legosoldater, som är här för att i andra hand döda oss och bidraga till global diktatur, som ska införas senast år 2030, avslöjat i FN:s agenda 2030…

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: