Sextrakasserier även i Ljungby


INVANDRARBROTT. Flera unga kvinnor har de senaste dagarna berättat i media om hur de har blivit sexuellt ofredade av män som beskrivs som nyanlända eller ensamkommande. Det ska ha skett i Kalmar och Karlstad på nyårsafton och på en sommarfestival i Stockholm.

Nu visar det sig att liknande händelser med sexuella ofredanden även har drabbat kvinnor i Ljungby den senaste tiden.

En kvinna i 25-årsåldern som vill vara anonym med tanke på det yrke hon har, och som vi kallar Anna, hörde av sig till Smålänningen och ville berätta. – Jag vill inte dra alla över en kam och jag är verkligen inte Sverigedemokrat, klargör hon.

– Men det senaste året har det blivit mer och mer tafsande på dansgolvet på Harrys av män som inte pratar svenska. Det är händer överallt på kroppen, det är obehagligt och det är skrämmande, säger Anna.

Droppen var det som hände på nyårsafton när Anna och hennes kompisar dansade ihop i ett gäng.

– En yngre man kom fram till oss på dansgolvet och började tafsa på mig, men jag puttade bort honom. Då gick han till en av mina kompisar, tog henne på bröstet och stack in sin hand under hennes klänning och på trosorna, berättar hon.

– Flera män såg det och hon själv blev arg och slog mot honom, då sprang han iväg. Några män jagade honom, men han försvann, och det var nog tur för honom.

Händelsen polisanmäldes som sexuellt ofredande. Det bekräftas av polisen. – I anmälan står det att en man kom bakifrån på dansgolvet på Harrys och låste kvinnans armar. Han tog henne på bröstet och i underlivet. Två kvinnor kände igen mannen från ett flyktingboende, säger Peter Tagesson, förundersökningsledare vid lokalpolisområde Ljungby.

Anna och hennes väninnor pratar ofta om det här. De kan inte förstå varför de här männen beter sig på det här viset.

– Det kanske är kulturella skillnader. De är nog inte vana att se kvinnor i klänning och strumpbyxor som går ut och dansar, de kan inte hantera det. Men jag kan ändå inte förstå det, de har tappat något på vägen, det är helt sjukt.

– De behöver informeras om att det är en annan kvinnosyn i Sverige, och de behöver lära sig att de inte bara har rättigheter utan skyldigheter också. Det värsta är att vi nästan har börjat vänja oss vid det här nu. I början sade vi till vakterna på Harrys när det hände, men det gör vi inte längre.

-Pettersson säger att det är inte bara asylsökande invandrare som sextrakasserar flickor men vi har aldrig haft dessa problem över hela landet förut så problemet är politisk…

 


6 responses to “Sextrakasserier även i Ljungby

 • Joy

  Bara för att man ser någon som inte är klädd i sopsäck behöver man inte tafsa. De saknar impulskontroll isåfall. Det handlar ju om synen på svenska kvinnor, och kvinnor som rör sig utan män på stan. Respekten för väst är extremt låg hos muslimer, det visar forskning på. Imamer och politiska ledare förtalar oss västerländska kvinnor redan då männen befinner sig i sina hemländet. Vi är horor, vi är det och det. Så stoppa massinvandringen av västhatande muslimer, vi kommer aldrig att kunna få ro med muslimer i samhället. Det finns inget land i historien som kommit till ro efter muslimskt intåg.

  Gilla

 • eri

  Sextrakasserier förekommer över allt där det finns babbar dvs i hela sverige
  Förlåt jag menar skäggebarn

  Gilla

 • Mary Agnes

  Skriv till VDn och klaga niclas@harrys.se

  Gilla

 • Hönsmamman

  Det är ett värre problem än om svensktalande män av den anledningen att de saknar förmåga att föra ett samtal på det svenska språket. Det har vi inte haft förut. Det är en extra förvärrade faktor för kvinnor som utsätts för dessa brott. De kan fritt prata med varandra och kvinnan fattar inte ett skit.

  Även detta är en brist som politiker underbyggt genom att inte slå fast vikten av språkinlärning.

  Tänk en tonåring som låses in i ett rum med unga arga tafsande män och hon förstår inte vad de säger. Detta har vi haft förut säger en del. Varför har det under min livstid aldrig uppmärksammats och var finns den statistiken. Den har k te hänt förut eftersom det rört sig om enstaka män som talar samma språk.

  Sätt asen på plats och skicka hem dem.

  Gilla

 • Involuntarium.se

  Genom den invasion och ockupation vi just nu upplever finns företeelsen på varje plats där invällare placerats, dessutom har vi ju andra, tredje och nu också fjärde generationens invällare med exakt samma beteende!

  Stäng gränsen nu och internera all asylsökande i flyktingläger!

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten

  Ett importerat problem, araber/muslimer har levt enligt islam/koranen/sharia sedan Muhammeds tid år 600, – DE ÄR OCH FÖRBLIR MUSLIMER OCH KOMMER ALDRIG ATT FÖRÄNDRAS….De efterfrågas inte på arbetsmarknaden och i Sverige är man inte anställningsbar om man inte kan svenska och har minst 3 årigt gymnasium. Ett land som Sverige som välkomnat denna typ av människor under lång tid har gjort det utan att göra en konsekvensanalys. Om vi tittar på en av grupperna,- den somaliska så lever i stort sett 100% i den gruppen på bidrag från Försäkringskassan.
  Det är stora grupper och de tar gärna sina anhöriga till Sverige, ofta i pensionsåldern som går direkt in i bidragsförsörjning livet ut.
  Är detta verkligen Sveriges och Sveriges befolknings vilja ? JA, TYVÄRR BLIR MITT SVAR, SER ATT SOCIALDEMOKRATERNA LIGGER PÅ C:A 27% AV RÖSTERNA IDAG!!
  Framtidsutsikterna är nattsvarta!!!!!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: