Fackförbundet Kommunal delar ut paradvåningar till S-pampar


FACKLIGT. Stora våningar i Kommunals hyreshus har delats ut till chefer, LO-toppar och ledande Socialdemokrater, avslöjar Aftonbladet. Inga lägenheter har heller släppts till bostadsförmedlingen på 16 år.

VD:n för Kommunals krogrörelse Lyran konferens, Raffaello Di Schiena, fick en sexrummare på Odengatan 2012. Han är också den som låtit Kommunals ordförande Annelie Nordström och förbundets kassör Anders Bergström bo privat på anläggningen gratis.

Bergström uppger att bostäderna används för att kunna rekrytera medarbetare till Stockholm.
– Och då är det så att vi har satt en prioriteringsordning. Att förbundsledningen först ska få, sen våra enhetschefer och sen övriga medarbetare, säger han till Aftonbladet.

Kommunals ordförande Annelie Nordström har liksom många andra högavlönade gjort bostadskarriär i Stockholm. Men hon har inte satsat ett enda öre. Istället kan hon tacka sina medlemmar, ofta lågavlönade kvinnor, som under decennier betalat in sina avgifter och därmed gjort förbundets fastighetsbestånd möjligt.

Sveavägen 77, ett riktigt pampnäste

Sveavägen 77, ett riktigt pampnäste

2006 när Annelie Nordström var enhetschef på Kommunal fick hon en lägenhet i förbundets fastighet på Vintervägen 35 i Solna. När hon blev förste vice ordförande fick hon en 2:a på 66 kvadratmeter på Saltmätargatan på Norrmalm i Stockholm. Det huset ägs genom en av Kommunals underavdelningar, Skorstensfejeriarbetarnas stiftelse.

Drygt åtta månader senare kunde Annelie Nordström flytta in i en våning på 4 rum och kök på 116 kvadratmeter på Sveavägen 77 i Vasastan. Huset ägs av fastighetsbolaget Polstjärnan som i sin tur ägs av Kommunal och Byggnads.

Annelie Nordströms efterträdare på posten som förste vice ordförande i Kommunal, Tobias Baudin, som i dag är förste vice ordförande i LO, fick en lika stor våning i samma hus i augusti 2011.
Det är svårt att hitta några vanliga medlemmar i Kommunal bland hyresgästerna i fastigheten.
En av de lyckligt lottade som har fått ett hyreskontrakt är däremot det socialdemokratiska stjärnskottet från Sigtuna kommun, Anders Johansson, 39. Han har suttit i partistyrelsen och är nu VD för Socialdemokraternas spelbolag Kombispel.

-Pettersson noterar att statsministern Stefan Löfven kritiserar Kommunals agerande, men passa dig Stefan! Partiet, LO, IF-Metall och du själv kan få vingarna brända när som helst för ni är inblandade, mygelkultur och annan kultur har större betydelse än du tror…

Kommunal

 


16 responses to “Fackförbundet Kommunal delar ut paradvåningar till S-pampar

 • Ingvar

  Socialkleptokraterna 🙂
  Så sant så haha

  Gilla

 • Johan Herrgård

  Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  När kommer vinklingen i media att man bara går åt kvinnor i höga positioner. Wallström, Freivalds osv. Kommunalordföranden är väl av det täckta könet? jovisst. det är könsmaktsordningen! Snart kommer Gudrun Schyman som tanten ur lådan med en femivaddenuheter debattartikel.

  Gilla

 • Galten

  Utrikesblondinen är även inblandad i smörjan. 🙂 🙂 🙂
  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/wallstrom-fick-lagenhet-av-kommunal

  Gilla

 • Gashi

  Bloggens pamp tål ej kritik, då väntar avstängning.

  Gilla

 • Gigolo

  Kommer ni ihåg Vanja Lundby-Westin Stormyglaren inom LO

  Gilla

 • fete

  Med dessa lyx lägenheter skulle de ta i mot minst tio så kallade f barrn . Jävla parasiter fy fan…..

  Gilla

 • Involuntarium.se

  Arbetstagarnasföreträdare styrelse och ledning identifierar sig inte med sina uppdragsgivare, de är därmed varken lojala eller solidariska! Uppdragsgivarna är i det här fallet alla Sveriges kollektivtanslutna kommunalarbetare som t.ex. vårdbiträden, undersköterskor, brandmän med flera yrkesgrupper! Arbetstagarna är i det här fallet styrelse och ledning för fackförbundet kommunalarbetarna.

  Löneskillnaderna mellan uppdragsgivarna och arbetstagarna är i det häradet att arbetstagarna inte klarar av att identifiera sig med det hårt arbetande vårdbiträdet eller brandmannen!

  Arbetstagarna lever absolut inte som man lär och med det menar jag att fackföreningarnas styrelse och ledning inte på något sätt delar rörelsens ideologi och värdegrund! Fackförbundens representanter styrelse och ledning oavsett fackförening spelar i en helt annan division avseende samhällsklass i förhållande till sina uppdragsgivare, alltså Sveriges alla till LO fackförbund anslutna arbetstagare! Varenda en av de fackliga företrädarna betraktar sig själva och varandra som tillhörande den övremedelklassen i samhället! Det innebär blandannat att respekten för medlemmar och medlemmarnas inbetalda avgifter fullständigt saknas!

  Det finns ett ordspråk som säger att hungriga hundar jagar bäst! De här hundarna (fackföreningsrepresentanterna) är själva så mätta att de inte är speciellt intresserade av någon jakt överhuvudtaget!

  Anser att den som företräder arbetstagarorganisationer ska självklart identifiera sig med de som företräds dessutom ska de självklart dela ideologi och värdegrund! Inte bara på pappret utan också i verkliga livet! Styrelse och ledning ska vara så verklighetsförankrade att de lever sina liv på samma villkor som de kollektivtanslutna arbetstagare de företräder!

  Med sådant krav är det finito med lyxliv och extra vakanser i form av billiga bostäder!

  Tror att varenda fackförening har behov av förnyelse! Tycker det är lite väl dammigt ibland, kan bero på spritångorna som dröjer sig kvar i kulisserna!

  Gilla

  • eri

   Insyn ,,framför allt,,korten på bordet över vem som får vad ,,
   det gäller allt,, statligt ,fackligt ,allmänarvsfonden .politiska partiet m,m,det skall vara lag på att redovisa vem som får vad ,,annars myglas det ,blir man upptäkt med att mygla skall straffet vara att man blir av med allt dvs jobbet, fallskärm ,lägenhet och sen skall man in o skaka galler

   Gilla

 • Falköga

  Nu förstår jag varför man sparkar ut Sverigedemokrater ur facken. Risken blir för stor att dessa upptäcker och kräver stopp för korruptionen.

  Gilla

 • JO

  Hade inte metall ett stort antal våningar i Stockholm. Har för mig att man lyxrenoverade 7 rummare till pampar på torsgatan för 5-6 år sedan…

  Gilla

 • Nisse

  Sossarnas solidaritet gäller bara när andra betalar………..

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Sossarna har väl alltid hållit varandra om ryggen så att de kan åka på en räkmacka genom livet på folkets bekostnad. Och diplomatpass har politikerna också så de slipper beblanda sig med populasen vid gränserna.

  Gilla

 • ossie

  Men dom säger ju att dom är så solidariska och har så fina värdegrunder dom jävla superhycklarna. Bra att detta avslöjas vad det är för sorts människor för dom som inte visste det. Att sko sig och berika sig är sossarnas paradgren.

  Gilla

 • Guran

  Ytterligare ett bevis för att kommunism inte kan fungera i praktiken. Så fort fotfolket kommer upp sig så börjar de roffa åt sig och skaffa sig fördelar på andras bekostnad, vem är egentligen förvånad 🙂

  Gilla

 • Galten

  Förvånar det någon att svinen agerar på det här viset? Det är kutym inom egenberikarnas sfär. Dess mer man börjar rota i rötan ju värre är det.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: