19-årig invandrare åtalas för för terroristattack mot poliser i Stockholm


INVANDRARVÅLD. Den 19-åring som misstänks ha slängt en skarp handgranat mot en polisbuss i Tumba i augusti förra året åtalas nu. Mannen misstänks även för att ha deltagit i två rån mot närbutiker i oktober. I samband med de rånen avlossades skott. 

-Pettersson noterar att media inte vill nämna att det som vanligt är invandrare det handlar om.

Finns det något land förutom Sverige med någorlunda stabil demokrati där det slängs handgranater på polisfordon? Eller där kriminella slänger handgranater på bilar, lägenheter, restauranger eller varandra?

Om någon slängt en handgranat i annat demokratiskt land tex Israel, oavsett omständigheter, hade det kallats för vad det är‚ ett terrordåd. Är får det inte mycket uppmärksamhet och det talas inte om vilka terroristerna är utom vid skolattacken i Trollhättan.

Man kan hoppas att kaosblatten får ett rejält straff. Dialogpoliser och klapp på huvudet hjälper inte, det de gör måste få konsekvenser redan från början så kanske det blir bättre så småningom…

2015-10-14. Tre gripna för terrorattacken mot polisen!

Polisområde Stockholm syd grep tidigt på morgonen igår tre personer, misstänkta för försök till mord eller inblandning i brottet när en handgranat kastades mot fyra poliser som satt i en polisbuss i Tumba i slutet av augusti.

En man, född 97, är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord de andra två männen är skäligen misstänkta för anstiftan till mord samt försök till mord.

– Vi sa tidigt att de eller den som hade gjort det här hade begått ett stort misstag. Vi sa också att vi skulle hitta den eller de som hade gjort det här och vi är nu säkra på att vi har lyckats. Vår personal har arbetat metodiskt och professionellt för att lösa detta brott och inte minst för att visa att den här typen av våld mot polis är helt oacceptabelt och måste ge konsekvenser, säger Palle Nilsson, kommenderingschef.

Anställda inom svensk polis håller en mycket hög nivå och tillsammans är vi oerhört starka, även när vi utsätts för påfrestningar.

Över 160 förhör och andra utredningsåtgärder har lett till att vi har kunnat ringa in de här personerna som nu är gripna, misstänkta för att ligga bakom sprängningen. – Vi är helt trygga med att vi klarat upp ett mycket allvarligt brott där hela samhället är ett brottsoffer, säger Carolina Paasikivi, polisområdeschef.

Vi sa från första stund att vi inte skulle backa. Det har vi inte heller gjort. Vi sa från första stund att vi inte släpper det här ärendet förrän vi är klara. Det har vi inte heller gjort, inte ett ögonblick. Nu är det dags att låta rättsväsendet bedöma brottet.

Gripandet var en samverkansinsats mellan lokalpolisområde Botkyrka, piketen i Stockholm, nationella insatsstyrkan och tekniker från nationella operativa avdelningen.

Från polisens Facebook.

-Pettersson tycker att polisen gjort ett bra jobb men är lite förvånad över att de inte lägger ned lika mycket jobb på andra brott ”Vi sa också att vi skulle hitta den eller de som hade gjort det här…” Varför finns den inställningen bara när polisen drabbats?

I alla andra länder kallas handgranatattacker mot polisen för terroristangrepp men i Sverige nämns det knappt i hatmedia. Varför? 

De tre gripna männen är samtliga tidigare kända av polisen för våldsbrott, narkotikabrott och tillgreppsbrott.

Polisen uppger inte de gripnas etnicitet men allt tyder på att rör sig om invandrarvåld och att 87:an är medansvarig. Så frågan är varför de inte är inlåsta eller utvisade. Även om de har svenskt medborgarskap måste det finnas möjlighet att återkalla det.

Handgranaten som var laddad med stålkulor exploderade på cirka en meters avstånd och fordonet perforerades av stålkulorna. Enligt polisen var det ren tur att ingen polisman skadades allvarligt eller dödades vid terrorattacken. Hade det varit ett vanligt polisfordon med tunnare plåt hade attacken sannolikt slutat i en tragedi.

De gripna är en 18-åring, som är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, en man i 20-årsåldern som är skäligen misstänkt för försök till mord och en man i 30-årsåldern som är skäligen misstänkt för anstiftan till mord.

Namnen på terroristerna hoppas vi kunna fylla på med nedan…

TIDIGARE 2015-08-27. Terrorangrepp mot polisen i Stockholm

Vid angreppen mot polisen i Tumba i fredags användes en skarpladdad handgranat. – Det är ett allvarligt angrepp mot liv och hälsa och mot samhället och rättsväsendet, säger Carolina Paasikivi, polisområdeschef i Stockholm syd.

Den tekniska undersökningen har fastställt att det var en handgranat som kastades mot polisbussen, i vilken det satt fyra poliser. Granaten landade omkring en och en halv meter från polisbussen och skadorna på fordonet visar tydligt hur illa det kunde ha gått om någon stått i närheten av fordonet eller om fordonet inte haft det extra skalskydd den var utrustad med.

– Ett angrepp mot liv och hälsa är alltid ett grovt brott. I detta fall skedde det mot poliser vilket innebär ett angrepp på hela samhället och rättsväsendet. Det är också ett angrepp mot medborgarna som vi är satta att skydda, vilket kvalificerar brottet som ännu allvarligare och helt oacceptabelt, säger Carolina Paasikivi, polisområdeschef i Stockholm syd. Vi sviktar inte i vårt samhällsuppdrag och två saker är helt säkra – vi backar inte undan och vi slutar inte förrän vi är klara med det här ärendet.

Ett omfattande och intensivt utredningsarbete pågår. – Vi arbetar med en förundersökning om försök till mord. Vi har inte någon skäligen misstänkt i nuläget men vi kommer att hitta dem som gjort detta. Förr eller senare kommer de identifieras och vi kommer att göra allt för att de ska gripas och lagföras, vilket har varit vårt mål sedan minuten efter händelsen i förra veckan. Exakt hur vi bär oss åt berättar vi inte förrän vi är klara. De begick ett grovt brott och ett grovt misstag, säger Palle Nilsson, kommenderingschef.

Skadorna och konsekvenserna kunde ha blivit långt värre och det finns inget som tyder på att det är annat än en tillfällighet att ingen polis skadades allvarligt eller dödades.

– Vi arbetar även med vår egen arbetsmiljö. Det är farligt att vara polis – vi ska skydda samhället och medborgarna mot hot, risker, våld och andra brott men också vi ska ha en god arbetsmiljö och i det här fallet handlar det främst om att se till metoder och skyddsutrustning, säger Carolina Paasikivi.

Polisen 

– Pettersson undrar om det finns land förutom Sverige med någorlunda stabil demokrati där det slängs handgranater på polisfordon? Eller där kriminella slänger handgranater på bilar, lägenheter, restauranger eller varandra?

Om någon slängt en handgranat i annat demokratiskt land tex Israel, oavsett omständigheter, hade det kallats för vad det är‚ ett terrordåd.

I Sverige blir det knappt en notis bland landets nyhetsredaktörer när de kväver en gäspning…


10 responses to “19-årig invandrare åtalas för för terroristattack mot poliser i Stockholm

 • Urinvånare

  Känns jobbigt att veta att svenskar måste betala skatt för att förvara idioterna i fängelse.

  Gilla

 • eri

  Jag fick en känsla av att ,när det hände dvs granatattacken så var man inte så där direkt intresserade av att överhuvudtaget utreda saken ,,det var typ,,oj vad hände ,,va en granat ? nä det kan inte vara möjligt ,,ja ja det var ju ingen som dog ,,det var ju inte så farligt ,,och man ville helst slå igen locket och glömma bort saken ,av olika politiskt obekväma anledningar .
  Jag har för mig att det var nyheteridag som först skrev att det var en skarpladdad handgranat som kastats mot svensk polis ,,enligt mig en terrorattack,,och då blev slaskmedia åter igen tvungen att kapitulera
  inför fakta,,och skriva om det så att stackars polisen fick sin utredning till slut ,,dvs att dom vågade göra utredningen utan att riskera rasist stämpeln

  Gilla

 • jgarn

  Det skall bli intressant att få ta del av ”straffet”, blir det en förmidags samhällsarbete eller en timme med en stenkåt batikhäxa.

  Gilla

 • eri

  Är man riktigt säker på att han är invandrare ,,,är det inte bara en vanlig svensk kille från förorten?

  Gilla

  • Stenbock

   Jo det lär vara en ”berikare”,även om X-pressen kallar honom högernazist ! 😉
   Kärt barn har många namn…

   Gilla

 • Bobby Fisher

  Betänk att troligen har även de poliser som drabbats släppt sina lappar i en låda vart 4:e år för att rösta fram skiten som lett fram till att de angrips med handgranater. Betänk också följande:
  Polisen är den andra organisationen med mandat att använda våld. Att de inte tillsammans med militären organiserar en statskupp där de fängslar stora delar av det ondskefulla och genomkorrupta etablissemanget är för mig en gåta. Lite som att en läkarkår med möjlighet och till uppgift att rädda liv skulle hjälpa till att döda människor istället för att hjälpa till när någon behöver läkarvård. Eller en brandkår som kommer hem till dig när ditt hus brinner och sprutar bensin på huset istället för att släcka osv. Istället låter de sig ledas av genomkorrupta as och riktiga svin och utför deras ordrar som skyddar skurkarna vid makten och som leder till nationens undergång och en riktig förintelse denna gång. Skäms på er era ondskans medlöpare, SKÄMS! Så länge de spelar med i maffians spel så kan de gott ha sin beskärda del av både handgranatsattacker och annat. Att åka runt och bötfälla vanliga svenskar i trafiken tycks de njuta av och är väl det enda de är riktigt ”bra” på. Hur fan kan man sova gott och se sig själv i spegeln som försvarare av detta lögnaktiga system är för mig en gåta. Jag skulle hellre jobba som bajstunnetömmare än utföra lögnens, djävulens och satans uppdrag. Tydligen är de månatliga 30 silverpenningarna mer värda än deras egna barn och barnbarn, familjer och folk. Historiens dom blir hård.

  Gilla

 • FINSPÅNG

  Jag såg den debatten. Åkesson var suverän,hans tal och framställan om läget i Sverige gav många applåder från åhörarna. Faktiskt har jag aldrig sett och hört honom så vältalig meden så uttrycksfull pregnans som i dagens debatt,ingen hade något att sätta emot utav övriga riksdagspolitiker som dessutom mera lät som slocknade kommunalpolitiker.

  Det blir allt mer tydligt att de som beskyllts vara lågutbildade män och som i grunden röstat fram SD till nuvarande position,,,jaaa de har haft rätt under partiets framväxt !

  Gilla

 • Trynbald

  Man kan ju önska att kräken efter straff blir utvisade på livstid. Men det är väl för mycket begärt.

  Gilla

 • jan

  ”call a spade a spade” är förbjudet i Absurdistan.

  Gilla

 • FjärranÖsternRedaktionen

  Han hade nog ingen ungdomsgård!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: