Aftonbladets Aagård: Extremhögerns makt över media växer

HATMEDIA. ”Extremhögerns inflytande över mainstreammedia växer sig allt starkare”, skriver Aftonbladet Kulturs Martin Aagård i en krönika om övergreppen i Köln. Han menar att de personer som uppjagat läst på extremhögersajter om att media döljer sanningen inte förstår att det är komplicerat att rapportera om osäkra uppgifter.

”Att ge en fullständig bild är ett svårt uppdrag som troligen tar en vecka att genomföra”, skriver Aagård och fortsätter: ”Sånt skiter extremhögersajterna i. Deras syfte är att peka finger mot invandrare och då spelar fakta ingen roll.”

I efterspelet till händelsen har extremhögerns inflytande över media manifesterat sig, med krönikor och tyckande snarare än uppgifter om vad som faktiskt hände.

”Rapporteringen handlade inte ens inledningsvis om offren eller mäns våld mot kvinnor utan enbart om påstådd ”medial tystnad” för att sedan övergå till att handla om flyktinginvandring”, skriver Aagård.

-Pettersson noterar att Martin Aagård kallar dem som försöker berätta en annan sanning än Aftonbladet för extremhöger trots att de flesta som skriver på alternativa media är normala, ansvarstagande människor som lever i verkligheten.

Givetvis är det komplicerat att berätta sanningen men att som Aftonbladet i åratal ha skyllt den förda politiken på det enda parti – Sverigedemokraterna – som inte har haft något inflytande över den förda politiken är på gränsen till löjligt. Hade Aagård och andra tagit sitt journalistisk uppdrag på allvar och försökt rapportera opartiskt, sakligt och korrekt hade vi ”högerextrema” inte behövts

Istället valde Aagård och andra vänsterextremister att försöka få läsarna att tycka rätt, i rätt frågor och så dumma är inte läsarna…

Inom journalistiken finns något som heter ”konsekvensneutralitet”.

”Är nyheten sann och relevant, alltså viktig för publiken, så ska den publiceras oavsett om det är bra eller dåligt för en viss stat, politiker eller affärsverksamhet. Reportern ska inte ha som avsikt att uppnå en viss effekt eller politisk åtgärd med sin rapportering.”

Varför har du och dina kollegor inte följd den enkla regeln Martin? Är det högerextremism att berätta sanningen?

13 thoughts on “Aftonbladets Aagård: Extremhögerns makt över media växer

  1. Nu får vi inte vara alltför skarpa mot denna skribent,och O8-nolla…
    Sitter man som han på landets baksida,(långt bort från övriga världen) kan det dröja lite längre,tills nyheterna från bl.a. Tyskland når fram till honom..Vänta en vecka ytterligare,så kanske han fått mer information genom vänsterstyrda TT.. 🙂

  2. Läste just Aagårgs artikel och häpnadsväckande beskyllning att högerextremisterna tagit över media, helt otroligt hur en desperat journalist kan svinga med sanningen. Läser man i Tysk media finns bevis vilka som utfört alla dess gärningar med vänsteraktivisten bryr sig inte om att ta till sig fakta utan gör anspeglingar att det kan vara etniska tyskar eller vad som helst. Är karln riktigt klok är min spontana reaktion

  3. Om det är ett gäng sk flyktingar (skäggbarn) som gnuggar sina kön mot min dotter så är syftet helt som Aagård säger , att peka finger , och att det skulle ta en vecka att få fram en nyhet ? He he då är det ju inga nyheter längre ,,det tar ju för fan inte en vecka att referera tex en fotbollsmatch eller ett terror dåd
    Vilka nollor det finns
    Nu försöker man bara att skylla ifrån sig

  4. Man kan vända på steken och konstatera att folk är trötta på att bli dikterade av en skock vänsterterrorister.

  5. Tänk vad fint det var på den gamla goda tiden, när kulturtedaktionen höll sig till sitt, recencerade en film och berättade om en ny teaterpjäs!

  6. När sanningen börjar bränna i baken så börjar tokvänstern svinga i tomma luften. När det allt mer kommer upp saker till ytan som länge försökts att dölja för vanliga människor så visar dessa journalister till lögnare sitt riktiga fula tryne.

  7. Låt oss en gång för alltid reda ut referenserna. Till vänster har vi de kollektivistiska ideologierna; kommunism, socialism, fascism, nazism, zionism och islamism. Till höger finns de icke-kollektivistiska ideologierna; [äkta] liberalism, konservatism och nationalism, det vill säga rörelser som värnar individen gentemot det allmänna. De som är mest extrema och nästan inte vill ha någon statsmakt överhuvudtaget är libertarianerna. Att dessa fridfulla äldre herrar skulle vilja ta över slaskmedia finns inte på kartan. Den enda libertarian som jag känner till som är inblandad i media är Lars Bern som sitter i SvD:s stiftelse.

  8. De var fan vad mainstreammedia gått och blivit ömfotade! Tidigare har de aldrig haft några problem med att gå händelserna i förväg!

    Hur många människor har inte mainstreammedia karraktärsmördat bara under det senaste året? Men det är ju klart det är och var ju inte några invällare, utan bara vanliga svenska medborgare som sett och försökt varna för den nu uppkommna situationen!

    Ansvaret för att människor och då främst yngre flickor och kvinnor som fått sina liv förstörda både fysiskt och psykiskt av invällare, vilar tungt på de som valt att undanhålla, förvanska och censurera relevant information om händelser för Sveriges befolkning!

    Det media, mainstreammedia, publicservice, ordningsmakten och PK patrasket sysslat med är rena rama landsförräderiet!

    Det är fullständigt oförlåtligt!

Kommentera