Skavsta avspärrat efter väsklarm, som visade sig vara falskt

EXTRA Stora delar av Skavsta flygplats i Nyköping, Sveriges tredje största, har spärrats av sedan en väska med explosivt pulver påträffats vid incheckningen och polisens bombgrupp undersöker väskan, men har problem med sin utrustning. Detta enligt Di.se

http://www.di.se/artiklar/2016/1/10/skavsta-avsparrat-efter-vasklarm/

Ingen ytterligare information från di.se har publicerats.

Svenska Dagbladethttp://www.svd.se/just-nu-skavsta-flygplats-evakuerad

http://petterssonsblogg.se/2011/04/15/polisen-for-effektiv/

Uppdatering 2016-01-10 ca 17.00

Jag läste nu på textteve att det var en 75-årig dams väska som varit föremål för de stora förseningar i mest avgångar från Nyköping som man idag har har haft. Ankommande plan har dock inte försenats särskilt mycket, då de har kunnat tas ned längre bort från det man trodde var en väskbomb.

Vid sådana här tillfällen tar man alltid det säkra före det osäkra som väl är. Det gör att vi på Petterssons anser att vi ska följa utvecklingen tills att något händer. Som väl var, ledde ju inte det här tillbudet heller till något terrordåd. Men det visar på att alla goda krafter är på tå och försöker att avvärja varje försök från terroristernas sida, till att spränga och förgöra människor samt förstöra dyrbara byggnader och andra kapitalkrävande  investeringar.

Den gamla kvinnan fick lämna Skavsta för sin destination och har givetvis inga straff att vänta. Det var ju inte hon som förorsakade någon terrorism. Men det finns ju folk som hävdat att det inte finns någon anledning till rädsla i Sverige. För våra terrorister är snälla och sitter bara hemma och gör bomber som fritidssysselsättning. Det säger åtminstone 87:an och Mona Sahlin anser det vara spännande till och med. Troligen ända tills dem själva och deras anhöriga drabbas och blir offer för de muslimska terrordåden. Har någon av er hört talas om annan terrorism än den muslimska.

Med vänlig hälsning Olli Rein och Herr Pettersson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 thoughts on “Skavsta avspärrat efter väsklarm, som visade sig vara falskt

 1. Det där känner jag igen, på Zawentem flygplats i Brussel så blev jag utplockad att få klä av mig dock i ett enskilt rum, på min fråga varför………..löd svaret, ni är blond och i den ålder där vi ska ta stickprov.
  Medan de undersökte mig så gick de verkliga misstänkta förbi, vilket skitsamhälle !

 2. Varje gång något negativt händer som ex. har med massinvandringen att göra så blir det väl “akut tankesmedja” hos alla tidningar.

  “Publicera eller inte publicera?”

  Sanningen kommer långt ner på prioriteringslistan, om den ens finns kvar.

 3. En liten reflexion
  Det tog mer än 1 timme efter att kvällstidningarna rapporterat om händelsen innan SN vår sk lokala avis fick fart och fokuserade på denna lokala händelse

  • De har fått indikationer på sina mätinstrument. Vilket explosivt pulver det gäller, är dock för närvarande obekräftat.Men trafiken är igång igen, så det akuta hotet är väl undanröjt. Men hoten lär väl fortsättningsvis att komma in och oroa passagerarna och besättningarna.
   Det är ju det som kallas för terrorism.

 4. Är rädd för att Tull och Polis har tappat kontrollen när det gäller
  in smuggling av ammoniumnitrat ,vapen, div knark och även utförsel
  av div stöldgods. Det ser man ju att det väller in folk som kan ha vad
  fan som helst i sina väskor samtidigt väller det ut stöldgods som lyxbilar
  mm. schengenavtalet är skit …Inför kontroller mellan länderna ,arbetslösheten är ju hög anställ mera Tull och Polis personal .

Kommentera