SD: Återinför värnplikten – i linje med folkviljan


FÖRSVAR. Sverigedemokraterna argumenterar för att återinföra värnplikten i ett inlägg på SvD Debatt. De positiva effekterna är flera, menar fyra representanter för partiet i inlägget.

I första hand ger värnplikt ett nödvändigt tillskott av personal vilket hjälper försvaret att skydda den svenska gränsen. Vidare menar SD att en bieffekt av att återinföra värnplikten är en minskad segregation och en ökad anställningsbarhet.

”Vår grundläggande princip är att den som åtnjuter ett lands frihet också ska vara beredd att försvara denna frihet. Den senaste undersökningen visar tydligt att SD:s försvarspolitik, till skillnad från övriga partiers, går i linje med folkviljan”, avslutar debattörerna.

Effekterna av värnpliktsutbildning är flera. Den primära är att tillse att Försvarsmakten har den personalförsörjning som krävs. Det möjliggör att vi kan öka antalet förband och underlätta kontraktering av soldater och hemvärnsmän så att försvaret kan lösa sin yttersta uppgift: att värna rikets territoriella integritet.

De sekundära effekterna, som är viktiga även om de ensamma inte motiverar en investering som krävs, är ökad sysselsättning, ökad anställningsbarhet, fostrande och motverkande av segregation.

Dels skapas sysselsättning för tusentals ungdomar varje år, vilket givetvis bidrar till att stävja den väldigt höga ungdomsarbetslösheten. Dels har värnplikten även en fostrande aspekt där viktiga egenskaper som ansvar, mognad och social kompetens utvecklas, vilket ökar de ungas anställningsbarhet.


12 responses to “SD: Återinför värnplikten – i linje med folkviljan

 • Luntan

  Varför inte göra som Schweiz? Varje etnisk svensk som gjort sin värnplikt skall få sitt vapen hemsänt varefter de skall vara beredda att.. ja ni förstår.

  Gilla

 • ÅMÅL

  Det är nåt lurt bakom….

  Gilla

 • eugenecork

  visst, under förutsättning att enbart Sverigedemokrater
  blir inkallade…fjollor från grupper skulle bli ett stort skämt
  och därmed bortkastade stålar

  Gilla

 • Trodé

  Bra tanke men hur får vi ihop pengarna?

  Wallströms tanke innebär än mindre försvar. Största delen kommer gå till gratisarbete för invandring och till rörelsens organisationer.

  Varför sätter vi inte in de arbetslösa i Bergsjön och Rosengården på strandstädning? Det kan de arbeta med utan inblandning i försvarsbudgeten. Kostnaden blir noll om försörjningsstöden kallas löner. Enkla jobb som behövs. Sätt igång.

  Hur ser en armé ut med de folkgrupper vi nu har?
  Skall kvinnliga invandrare bära svarta skynken och bo i separata logement?

  Skall alla tvingas riskera livet i politiskt beslutade insatser i mellanöstern?
  Låt oss diskutera detta innan vi låter politiker bestämma.

  Gilla

 • svensson

  De kan väl inte vara ärligt menat att Sverige ska utbilda blivande terrorister för det lär de bli. De stackars etniska svenskar som ska göra värnplikt samtidigt kanske blir nermejade redan under utbildningen. Inget bra förslag, SD kan bättre ex skicka tillbaks vildarna där de hör hemma. Nu är det kvinnlig värnplikt också, i jämlikhetens, namn ska det då bli rena våldtäktsorgier på logementen?

  Gilla

 • Joy

  Nej, SD går alldeles för långt numera! Sätta vapen i händerna på muslimska unga?

  Gilla

 • Stefan K

  Givetvis en bra analys. Problemet är att Sverige idag inte är det Sverige vi en gång var och att vapenträna och utbilda vissa utlandsfödda i krigets konst låter inte särskilt bra.

  När jag gjorde värnplikten var det idel vita på regementet och ett fåtal hade namn som förkunnade en bakgrund som icke-etniskt svenska.

  Nu finns det utlandsfödda, inklusive icke-européer, som skulle göra ett bra jobb och ge allt för att försvara landets gränser och den svenska demokratin. Problemet är att urskilja dem från dem som kanske har andra intressen och vilka ska göra den selekteringen?

  Inför värnplikten JA, men se till att urskilja de som vill och de som har en annan agenda och gör inget hafsverk.

  Gilla

 • Hjultomten

  Även om man inte skall förakta kraften i en sylvass spade så bör vi nog ha lite vapen också?

  Samt totalförbud mot att stödja politiska aktioner av typ flyktingmottagande eller integration.

  Det är redan mot alla försvarets alla riktlinjer.

  Det gäller ”bara” att övertyga idioterna med Margot Wallström i spetsen att förvaret inte är nån syjunta.

  Det har alltså ingenting med Margot ”asyl junta” att göra

  DÖ skall DÖ!

  Gilla

 • Martin

  Så för att ”motverka segregation” så tänker SD tvinga unga svenskar att umgås med somalier och araber som är beväpnade med automatvapen.

  Segregation, det är en bra sak. Det ska man uppskatta. Och den här kombinaitionen av tro på statligt tvång och falsk låtsasnationalism och att motverka segregation gör SD till ett skräckparti. Jag tror att stockholmsbossen Danielssons förslag att bussa svenska skolbarn till Rinkeby är precis vad SD vil. Hennes misstag var bara att avslöja det för tidigt.

  Gilla

 • jgarn

  Värnplikt ja, vapenutbildning och militär utbildning av muslimer NEJ TACK!

  Gilla

  • Den Sverigevänliga våren

   Är inte Svenskt medborgarskap ett krav eller bör vara det för att få deltaga vid värnpliktsutbildningar?👻

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: