59 procent stödjer id-kontroller

INVANDRING. En majoritet av svenskarna stödjer beslutet att införa id-kontroller. Det visar en opinionsmätning från Sifo, rapporterar SVT. 59 procent tycker att beslutet är mycket eller ganska bra, en tredjedel svarade att det var mycket eller ganska dåligt.

De som tyckte att beslutet var dåligt fick följdfrågan ”varför?”. Då svarade 66 procent att ”det är fel sätt att minska flyktingströmmen” och 50 procent att det ”orsakar problem för svenska och danska medborgare som reser över gränsen”, 34 procent svarade ”flyktingströmmen bör inte minskas”.

De flesta väljare kan känna igen sig i hur deras partier har agerat. Sympatisörer till partier som varit för id-kontroller är i huvudsak positiva till kontrollerna, sympatisörer till partier som varit emot kontrollerna är negativa. Men det finns ett undantag: Miljöpartiet.

I regeringsställning har partiet varit med om att införa kontrollerna men samtidigt är det bara 16 procent av deras sympatisörer som är tycker att kontrollerna är bra. 78 procent tycker de är dåliga.

10 thoughts on “59 procent stödjer id-kontroller

 1. Om det är kvinnor som motsätter sig id-kontroller är det bara vänta tills de blir våldtagna så blir statistiken en annan. För i dagens Sverige och förresten det gäller i Norden. Farligt för kvinnor vistas utan livvakt.

 2. Jag förmodar att “alla” dessa som är emot ID-kontroller, även är emot det, i övriga delar av samhället.

  På systemet , posten, banken, även på arbetet är då många av oss tvungna att visa ID-kort när vi gör jobb åt hyresgäster/kunder o.s.v…..,

 3. Med tanke på Sveriges långa gräns så är detta stopp ungefär som om man skulle få alla svenskar att bli vegeterianer om man förbjöd köttbullar.

 4. Har gjort affärsresor i mitt hela vuxna liv och det går inte komma någonstans utan pass/ID, så va fan är problemet för PK? Recept på apotek utan ID? Banken? Posten? Osv.

  • Problemet är att det inte genomförs på ett praktiskt acceptabelt sätt. Se min kommentar nedan. Du kan alltså tänka dig att stiga av tunnelbanan, vänta en timme och sedan åka vidare. Varje dag ?? Nä, tänkte väl det.

   • Jag säger bara gränsen mellan USA och Mexiko! Där är det kontroller kan jag lova! Varje resa, varje dag oavsett tidpunkt, väder eller annat!

    Ingen som motsätter sig det, vad jag vet! Kanske någon illegalimigrant eller smugglare som har åsikter!

 5. Det är en JÄVLA skillnad på att vara FÖR ID-kontroll, och vara ‘för’ det mycket klumpiga sätt som det genomförts i Malmö…. “som att pilla loppor på snorren med boxhandskar….” som nån uttryckte det.

  Och alla undrar, VARFÖR är det inga ID-kontroller runt om i Sverige, typ vid T-centralen, tänk vad många fula fiskar som fastnat i ett sådant nät….. men det är klart att Stockholmare inte ska behöva nedlåta sig till att stiga av T-banan. vänta i en timme, visa pass och bli fotograferad av en guljackad slusk, för att sedan åka vidare en station…. varför stoppas inte all trafik i Tingstadstunnelen för kontroll av pass, varför stoppas inte all trafik på Essingeleden…. det hade fastnat tusentals illegala invandrare och dessa hade kunnat sparkas ut ur landet.

  • Tråkigt för han med lopporna i snorren!

   Ytterligare en världsmedborgare som Andreas, Malena med flera som reser kors och tvärs på jorden utan pass, visum och försäkringsdokument!

   Tro inte att du ostraffat rör dig inom Schengenområdet utan av Europeiska myndigheter godkänd ID handling! Blir du stoppad i något annat EU land än ditt eget europeiska hemland får du räkna med att bli frihetsberövad fram tilldess din identitet fastställts!

   Åker varken till Norge, Danmark, Finland eller något annat nordiskt eller Europeiskt land utan pass, körkort och försäkringsdokument!

   Vill ju inte ställa till det för anhöriga om olyckan skulle vara framme!

   • Går knappast att jämföra El Paso Tx och Ciudad Juarez med Malmö och Köbenhavn…. är själv uppväxt i södra Tx… och bor nu i Skåne med daglig kontakt med Köpenhamn.,, möjligtvis “åker” du till Danmark, men tiotusentals skåningar PENDLAR…. liksom stockholmarna som slipper visa ID-kort.

 6. Är det muhamedaner som röstade för fler invandring , bjud de innan de ska över till Sverige på äggröra med bacon, och säg att det finns ingen lamm i Sverige då vänder de 😁😁😁

Kommentera