Moral och abstrakt tänkande – hur afrikaner kan skilja sig från västerlänningar


AFRIKA. Hur afrikaner kan skilja sig från västerlänningar. Jag är en amerikan som undervisade filosofi på flera afrikanska universitet 1976-1988, och har sedan dess bott i Sydafrika. När jag först kom till Afrika, visste jag nästan ingenting om kontinenten och dess folk, men jag lärde mig snabbt. Jag märkte, till exempel, att afrikaner sällan höll löften och de såg ingen anledning att be om ursäkt när de bröt dem. Det var som om de var omedvetna om att de hade gjort något som krävde en ursäkt.

Det tog många år för mig att förstå varför afrikaner betedde sig på det sättet men jag tror att jag nu kan förklara detta och andra beteenden som präglar Afrika. Jag tror att afrikaner saknar förmåga till abstrakt tänkande, liksom förmågan att planera för framtiden, och att en relativ brist på detta kan förklara många saker som är typiskt afrikanska.

Det är inga vetenskapliga rön. Det kan finnas alternativa förklaringar till det jag har observerat, men det är mina slutsatser efter att i mer än 30 år levt bland afrikaner.

Artikeln är väldigt lång, läs hela HÄR men innan någon eventuellt börjar gapa om rasism fundera på varför Afrika som i grunden är betydligt rikare än vad vi är ser ut som det gör.

Fundera också på varför nedanstående ”reklamkampanjer” från myndigheter behövs i Afrika…

Ett Afrika som sällan visas, tänk också på att det i delar av Afrika går att skörda sju gånger per år. Afrikaner och araber har alla möjligheter i Afrika och Arabien, inte i Europa…

 


9 responses to “Moral och abstrakt tänkande – hur afrikaner kan skilja sig från västerlänningar

 • ÅMÅL

  Även våra svenska pojkar är i farozonen:

  Gilla

 • TheMinimizer

  Vore mycket intressant att se motsvarande artikel om vilka ord som saknas i arabiskan.

  Gilla

 • Argus

  ”Människan är det enda djur som vet om framtiden, kan man säga. Chimpanser saknar, liksom allt annat levande bortom dem, förmågan att planera på någon som helst längre sikt. De kan använda enkla »verktyg«, som en pinne för att med den fiska upp insikter ur ett hål, men de gör den för stunden; de sparar den inte till i morgon när de säkert också kommer att bli sugna på termiter eller vad det nu är.” (Fredrik Lindström i Fokus 2008)

  Gilla

 • Involuntarium.se

  Fick det här bekräftat av mycket erfaren Sida representant redan i mitten av åttiotalet!

  Hen berättade att förutsättningarna för att skapa de absolut rikaste nationalstaterna fanns i Afrika! De hade naturtillgångar och produktionsförutsättningar som är få länder förunnat!

  Hen förstod aldrig varför negrerna trots självständighet, tog vara på möjligheterna! Hen sa också att de flesta negrer med mättmage struntade i allt, de gillade mest att röka, tugga örter och halvsova! Sen fans ju regerings och lokala politiker och tjänstemän, där den vakna tiden gick åt till att berika sig på mutor! Mutor för i princip alllt vad svenska företag än företog sig skulle både regerings och de lokala politiker och tjänstemännen betalas vid sidan om! Annars blev det tvärstopp i handläggningen!

  Sverige, Sida och svenska företag som Volvo, Alfa-Laval med flera har varit med om att bygga upp samhällen med förebild från den civilicerade världen! Hen berättade också att när Hjälparbetarna efter avtalstidens utgång överlämnade nycklar och verksamhet till negrerna själva, då dröjde det inte länge förrän allt som byggts upp raserats fullständigt! Tillock med infrastrukturen slukades återigen av djungeln!

  Hur dessa individer ska kunna berika Sverige och rädda svenskt pensionssystem det är för mig en gåta!

  Det MENA folken saknar är precis det artikelförfattaren skriver MORAL, ABSTRAKT TÄNKANDE OCH IQ större än skostorlek!

  Gilla

  • robban

   de har svårt för begreppet ”orsak och verkan” vilket i viss mån är kopplat till just IQ men det ligger lågt pga inlärd dumhet för de är ju inte riktigt lika korkade som ex en i väst med lågt iq.

   Gilla

 • Bertil Nilsson

  Svenska folket och invånarna i Sverige får hoppas på att fredrik reinfeldt och stefan röfen blir våldtagna… Men de hoppas väl förmodligen på att de skall bli våldtagna. sju klövern anser det är normalt med våldtäkter rån mord misshandel + Landsförräderi..

  Gilla

 • dave

  Samma uppförande kan ses bland muslimska araber..

  Gilla

 • Mary Agnes

  Kan sammanfattas i två bokstäver, den ena är I och den andra Q.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: