Invandrare bakom ett otal sexuella ofredanden i Kalmar


INVANDRARBROTT. Minst nio unga personer har anmält sexuella trakasserier under nyårsnatten i Kalmar. De till synes organiserade brotten för tankarna till vad som hände samtidigt i Köln.

Aftonbladets_brottstatistik

– Vad vi kan säga med säkerhet är att vi för närvarande har fyra anmälningar, men fler är på väg in. Totalt är det än så länge nio målsägande, men det är lite kaotiskt med all information vi fått in under helgen, säger Kalmarpolisens presstalesperson Johan Bruun.

Vid tolvslaget ger sig många ut från krogarna för att fira det nya året på Larmtorget. När de gav sig tillbaka in var i år ett hundratal minderåriga pojkar kvar. Och en del flickor. Flickornas berättelser är att pojkarna i grupp, på olika platser kring torget, gav sig på dem.

Johan Bruun säger att polisen aldrig förr varit med om något liknande. Han har följt rapporteringen från Köln och ser fler likheter med händelserna där. I förhör med målsägande framgår att de flesta misstänkta förövarna inte talade svenska.

– Men vi vet inte vilka gärningsmännen är och är tacksamma för alla anmälningar och vittnesmål vi kan få. Med tanke på tillfället måste det finnas mängder av mobilbilder och -filmer från torget, säger Johan Bruun.

Händelserna i Köln präglades i stor utsträckning av sexuella ofredanden, en våldtäkt, rån och stölder. Hittills har Kalmarpolisen inte fått någon anmälan om annat än sexuella ofredanden i sammanhanget.

-Pettersson säger att det finns ingen anledning att tro att gärningsmännen skulle vara av annan sort än de i Köln. Det vill säga från Mena-regionen och det lär inte blir bättre förrän vi stoppar desertörerna vid gränsen och vänligt men bestämt ber de unga männen åka hem och bygga upp sina egna länder i stället för att förstöra vårt…

TIDIGARE 2016-01-02. Invandrargäng omringade flickor och började tafsa

Strax efter tolvslaget på nyårsafton inträffade flera fall av sexuellt ofredande – samtliga vid Larmtorget i Kalmar. Bland annat blev två flickor i 17-årsåldern omringade och tafsade på av ett gäng män.

– Männen bildade en ring runt de unga flickorna, som kände sig väldigt trängda. De började tafsa på tjejerna, och slutade inte trots att flickorna vid upprepade tillfällen sa ifrån, säger P-O Jansson, inre befäl vid Kalmarpolisen.

De två flickorna, båda i 17-årsåldern, firade nyår när flera män i 25-30-årsåldern utsatte dem för sexuellt ofredande. Och männen, ett gäng i 25-30-årsåldern, vägrade lyssna när tjejerna sa ifrån.

– Männen har inte förstått svenska, eller något annat språk heller. Vi har ingen misstänkt i nuläget, men det finns övervakningskameror som vi kommer kontrollera, säger P-O Jansson.

Flickorna lyckades fly från männen efter en stund, och anmälde händelsen. När polis kom till platsen hade gänget redan lämnat platsen.

24Kalmar


20 responses to “Invandrare bakom ett otal sexuella ofredanden i Kalmar

 • F.d. socialen-demokraten

  Nagra ynkliga rader i hattidningen EXPRESSEN som kallar asen for SVENSKAR….

  Gilla

 • Involuntarium.se

  Ah nu förstår jag varför toffelhjältarnas fruar och döttrar inte får gå på toaletten eller någon annanstans utan att fråga och få beviljat av toffelhjälten!

  Toffelhjältarna har av egen erfarenhet förstått att övriga toffelhjältar inte kan lämnas ensamma en endaste sekund med något levande utrustad med snippa, inte ens geten! Masspåsättningen startar omgående om det upptäcks att något levande med snippa är obevakad eller barhuvad!

  Fy fan för dessa toffelhjältar som inte respekterar sina medmänniskor!

  Gilla

 • white lady

  Det är bara en tidsfråga när svenska kvinnor ska vara tvungna gå i trasan på huvudet eller/och i mans sällskap när de rör sig ute. För allt detta kan de tacka socialdemokraterna för. Att det fortfarande finns folk som har förtroende för det här partiet är för mig an gåta.

  Gilla

 • Jasmin

  Det är precis så kvinnor ha det i Mellanöstern och nord Afrika och andra länder. Det är därför de inte får gå ut mkt och inte alls när det är mörkt ( om det inte finns en manlig familjemedlem med). Det är därför också de bär slöja och burka för att skydda sig från männens ”lust” men det spelar ingen roll då de fortfarande tafsar så fort det är ensamma tjejer och speciellt när det är mörkt. Flickor och pojkar går i olika skolor av de anledningen också men det hjälper inte alls. Tvärtom den här isoleringen har ökat spänningen och klyftorna mellan könen. Kvinnor ska alltid ”akta sig” medan männen bär inget ansvar alls. Nu börjar detta fenomen bli värre i Sverige också och folk börjar prata om att tjejer ska inte vara ensamma i stan när det är mörkt och att det ska vara en man med..osv. Jag ser ett mönster som upprepar sig och det gör ont att ingen av feministerna agerar då jag själv har kämpat för kvinnorättigheter i själen och velat att muslimska och allmänt ”män från Orienten” ska lära sig av Sverige och Europa hur man respekterar kvinnor. Men det är svårt när ingen visar vägen och alla blundar och låta dem bete sig så. Ta inte hit mer inga killar när ni inte ens kunde hantera de som är här i förorterna , tänker jag.

  Gilla

  • Goran

   Enligt Sharia lagarna kan inte en muslimsk kvinna tilltala en främmande man om det inte är hennes man eller nära släkting.
   En icke muslimsk kvinna kan muslimer tafsa på och även våldta därför en icke muslimsk kvinna har inget värde och respekt, för muslimer.
   Sharia = Islam och eftersom Sharia lagarna anses av muslimer som Guds lag kan de inte reformeras, utan de kommer från 600 talet.

   Gilla

   • Goran

    Man måste inse att en stor del av svenska folket vill ha en anpassning till Islam, vid det senaste valet var det 87% som var positiv till den muslimska invällningen.
    Om svenska folket skulle ha värnat om de svenska värderingarna skulle de ha röstat på SD som har på mycket tidigt stadium insett och varnat för följderna med Islam.
    Idag anpassar politikerna samhället till Islams värderingar, som medför att Sharia lagar kommer att bli gällande i Sverige.
    Svenska kvinnorna kan glömma allt vad jämlikhet heter i framtiden.
    Nu är det också mycket kvinnor som är för den muslimska asylinvandringen och tycks tro att Islam är något positivt för dem.
    SD har procentuellt lite röster från kvinnorna och SD har varit kritisk till Islam och den muslimska invandringen.
    När muslimer kommer in i landet de lämnar inte Islam vid gränsen, utan de anser att Sverige skall anpassa sig till Islam, som också sker i Sverige nu.

    Gilla

   • F.d. socialen-demokraten

    Mycket bra kommentar!

    Gilla

 • The Priest

  Detta är så hemskt i ett tidigare tryggt Svenskt samhälle.

  Sätt era döttrar i att lära sig självförsvar samt lär dem att se skillnad på ett muslimsk djur och en MAN, så kanske de slipper få sitt liv förstört av diverse muslimska skäggbarn.

  De kärringarna som har styrt och som nu styr detta land bryr sig tyvärr inte ett skit om att svenska flickor tvingas stå ut med fruktansvärda muslimska beteenden.

  Lite NAIVA är de!

  Gilla

 • angelicaplacet

  Utrikes säger man att detta är den nya dimensionen i brott.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Eriksdalsbadet inför separata bubbelpooler för kvinnor och män.

  Dels har kvinnor önskat det, dels beror det på ökat antal polisanmälningar vid händelser i poolerna.

  http://www.dn.se/sthlm/separata-bubbelpooler-efter-ofredanden/

  Gilla

  • Joy

   Det är ju inte klokt att muslimer ska förstöra den samvaro kvinnor och män har naturligt som svenskar. Ut med dem!

   Gilla

 • eva

  Ny, berikande nyårssed i hela Europa! Männen kommer vid nyår att ha rätt att hur mycket de vill tafsa på alla kvinnor som rör sig utomhus. Så kommer det att låta om en 10-15 år när någon folklivsforskare upptecknar nya seder vid nyår.

  Gilla

 • ossie

  Saknar kommentar från FI kärringarna eller håller dom med om att kvinnorna måste anpassa sig till arabiska sexgalningar.

  Gilla

  • eva

   F! tanterna sitter inne och fryser. De ”vågar” inte gå ut.

   Gilla

   • Marcus Sjögren

    En kackerlacka kommer sällan ensam, dom här ”männen” ska omedelbart utvisas ur landet! Direkt efter dom har fått rejält med smörj, det enda språk dom förstår. Äckliga parasiter. Vart är Fi o feministerna? Ni sitter väl o gråter för att ”kvinnohatarna och rasisterna” i Sd kommer bli största pariti 2018 istället för att försvara våra kvinnor. Fyfan för er! Tragiska jävlar

    Gilla

 • BJ

  Jag anser att Röfven med anhang skall ställas inför rätta och åtalas för anstiftan till sexuellt ofredande, våldtäkt, brott mot diskriminerings lagen ja hela brottsbalken. Allt detta borde bli livstid utan möjlighet till frigivning

  Gilla

 • ÅMÅL

  Får man skämta lite mitt i eländet?

  Gilla

 • The Priest

  Över 35000 skäggbarn i Sverige. Det är endast en tidsfråga…. Gå in till hundarna i en rabiessmittad hage, tror fasen att hundarna hugger efter dig!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: