Kvinnliga tjänstemän får inte visa håret i Gambia


ISLAM. Kvinnor som jobbar inom den offentliga sektorn i Gambia beordras att täcka sitt hår under arbetstid, rapporterar BBC

Det är den senaste ordern från presidenten Yahya Jammeh, efter det att han utropade ”den islamiska republiken” Gambia i december. 90 procent av Gambias invånare beräknas följa den muslimska tron, men få bär slöja rutinmässigt och det har inte funnits några snarlika regler för klädsel tidigare.

Gambia är en republik med stark presidentmakt. Enligt författningen ska demokrati och flerpartisystem råda. Men det tolererar inte presidenten och förtrycket mot regeringsmotståndare är utbrett. Någon verklig opposition tolereras inte.

Analfabetismen är utbredd i Gambia, och bristen på utbildad arbetskraft är stor.

Gambia har som många länder i Afrika möjlighet till ett rikt liv för befolkningen men bisarra politiker har tydligen bestämt sig för att köra landet i botten och Pettersson skulle inte bli förvånad om de lyckas skrämma bort turisterna, som står för en stor del av landets inkomster, också…


4 responses to “Kvinnliga tjänstemän får inte visa håret i Gambia

 • Kommendanten

  Man bör bojkotta alla muslimska länder, de ser ju ändå på oss som otrogna.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  De har brist på utbildad arbetskraft? Då bör vi vara solidariska och inte lägga beslag på alla kärnfysiker själva. Dela ut enkel biljett till Gambia direkt vid gränsen.

  Gilla

 • ÅMÅL

  Vem bär bördorna?
  Vem vandrar barfota?

  Gilla

  • Ted Hederstedt

   Denna bild kommer uppenbarligen från en nyhetssändning, man kan se längst ner i bilden att det finns en ”spel linje”. Är det någon som vet vad kanalen heter, man ser en megafon och : The R. Jag skulle vilja titta på den.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: