3 thoughts on “Dagens Bild

  1. De länder som ligger bakom terrorismen i Syrien är USA och Västländer som följer USA, Saudi, Turkiet och vissa Gulfstater.
    Motivet har varit att bygga en olje och gasledning från Qatar, Saudi via Jordanien, Syrien och Turkiet, som skulle förse Europa med olja och gas och på det sättet konkurrera med Ryssland på Europa marknaden som var USA:s intresse.
    Saudis ärkefiende har alltid varit Iran som har goda relationer till Syrien, och Ryssland och Syrien har sedan lång tid haft goda relationer.
    Den här olje och gasledningen måste gå över Syrien och därför har det funnits intresse att krossa Assad regimen i landet och ersätta den med en USA och Saudi vänlig regim.
    Det är orsaken att USA har hela tiden mässat att Assad måste gå, som gjort att Europa också följt det drevet.
    Det som kullkastade hela projektet som de här rövarländerna hade var att Ryssland och Iran gick in på Syriens sida och blev mycket framgångsrika mot IS och andra terrorister i landet.
    Turkiet sköt ned ett ryskt plan genom att de låg i bakhåll, där den sannolika orsaken var att få Ryssland att slå tillbaka och på det viset dra in Nato mot Ryssland, men ryssarna utnyttjade istället tillfället mycket smart och placerade S-300 och S-400 på syrisk mark som gör att inget turkiskt flyg kan gå in på syriskt territorium, utan att bli nedskjutet.
    Ryssarna skulle sannolikt inte ha kunnat placera S-300 och S-400 i Syrien om inte deras plan hade blivit nedskjutet, sannolikt hade Israel och USA inte accepterat en sådan placering.
    Iran har varit utsatt för sanktioner som nu kommer att hävas och gör Saudi mycket oroliga, därför följden blir att Iran kommer bli stormakten i Mellan Östern med god relation till Iraq, Libanon, Syrien och Ryssland.
    Saudi försökte få Iran att vidta militära åtgärder mot Saudi genom att de avrättade en Shia religiös ledare tillsammans med 47 terrorister, som skulle visa att Shia som Iran tillhör räknas av Saudi som terrorister.
    Saudis plan var sannolikt att få förlängda sanktioner mot Iran.
    Saudis kungahus är idag oroligt, de har ett mycket kostsamt krig mot Yemen som de inte lyckats klara av, sannolikt stödjer Iran Yemen, sedan är oljepriset så lågt att Saudi går med mycket stora underskott som inte är hållbart på längre sikt.
    De höjde bland annat det inhemska oljepriset nyligen med 40% för att få bättre balans i sin ekonomi.
    När sanktionerna hävs för Iran är det många länder från exempelvis EU som står i kö för att göra affärer med Iran, som gör att landet kommer att bli accepterat.
    Iran blev utsatt för sanktioner därför det påstods att de höll på att framställa kärnvapen, men innan sanktionerna kunde hävas gjordes en mycket noggrann undersökning om deras forskning, och det visade sig att de hade aldrig haft någon forskning och planer på att framställa kärnvapen.

    • Bra inlagg, en annan niva an Aftonbladet och Metro….Wallstrom borde lasa och lara nagot!

    • Saudi har satsat många miljarder dollar att störta Assad regimen i Syrien.
      Krigsmaterial till terroristerna är USA material som kommit från Saudi och även andra Gulfstater och via Turkiet till terroristerna i Syrien.
      Saudi tar inte emot några flyktingar varken från Iraq eller Syrien, som är logiskt därför de stödjer de här terroristerna i båda länderna.
      Det finns saudier som värvat sig för IS men kommer de tillbaka till Saudi är minimi straffet 23 års fängelse eller avrättning.
      Av de 47 personer som nu blev avrättade i Saudi skall 46 ha varit terrorister och tillhört sådana organisationer.
      Mot gränsen till Iraq har de byggt ett enormt avancerat stängsel som skall hindra terrorismen komma in i Saudi den vägen.
      Turkiet tar emot flyktingar, som Erdogan använder i utpressnings syfte mot EU länderna, Turkiet skall ha blivit erbjuden nyligen 3 miljarder Euro om flyktingarna kvarhålls i Turkiet och inte kommer till EU länderna.
      Erdogan har också försökt använda flyktingar som utpressning att Turkiet skall komma in i EU, men nu är det många som börjat inse att det är en rövarregering som regerar landet, som gör det osannolikt att Erdogan kan uppnå något medlemskap för Turkiet i EU.
      IS och andra terroristers härjningar i Syrien hade varit mycket lätt att stoppa om de funnits någon vilja och intresse för det.
      Om USA, Ryssland och EU hade pressat Turkiet att stänga gränsen för allt material till terroristerna skulle terrorismen upphört av sig självt.
      De hade kunnat hota Turkiet med mycket kraftiga sanktioner om de inte följt direktiven.
      Sanningen är den att USA, EU ,Turkiet och Saudi har suttit i samma båt.

Kommentera