20-årig afghan vill slå sig in i asylbranschen


INVANDRING. Rasouli invest har nyligen gått från att vara en enskild firma till ett aktiebolag och nischat sig för att vinna upphandlingar av Migrationsverket. Under hösten har bolaget stått för matlagning på Ljungbyhed park i nordvästra Skåne, där det på det gamla militärområdet finns ett transitboende för asylsökande med kapacitet för 1 000 personer. Dessutom har företaget även fått matserveringen till tältlägret för asylsökande på Revinge hed utanför Lund. 

edenberga

Den nyblivne 20-åringen Maiwand Rasouli driver företaget och vill utöka sin verksamhet men om det verkligen blir av att de öppnar ett flyktingboende i Edenberga verkar vara oklart.

– Jag är själv från Afghanistan och vill hjälpa till i den situationen som är nu, vi försöker göra vad vi kan men det är tid som ska till och vi försöker slå oss in i branschen, säger Maiwand Rasouli.

 

På boendet i Ljungbyhed stötte företaget dock på patrull strax före jul då livsmedelsinspektörer stängde serveringen, men företaget kunde starta igen inom ett dygn. För Edenberga har han räknat på att det behövs runt sex till sju heltidsanställda för att driva runt boendet – om de får klartecken. Dels för att det ska lagas tre mål mat om dagen och dels vara bemannat alla dagar, dygnet runt.

-Pettersson tycker det är trevligt med dessa hjältar som helt ideellt ställer upp för att hjälpa andra och tror inte att någon annan än Maiwand som fyllde 20 den 29/12 ligger bakom bolaget som bildades 5 november 2015.

Nåväl, på samma adress som Maiwand är skriven bor följande personer, den älste 57-åringen är också med i bolaget och jag tror knappast en 20-åring från Afghanistan sticker upp mot pappa…

 • Habibrasoul Rasouli, 57 år
 • Nasrin Rasouli, 55 år
 • Maiwand Rasouli, 20 år

Artikeln ovan från Hallands-Posten och tidigare i HP HÄR, men familjen har tidigare varit med i flera tidningar bland annat har de drabbats av inbrott och när det var full rulle i Ljungbyhed.

Habibrasoul Rasouli ”Jobbar på Ensamkommande flyktingbarn” står det på hans Facebook och där finns även frun Nasrin.


5 responses to “20-årig afghan vill slå sig in i asylbranschen

 • Anders

  Jag tycker det finns anledning att hålla lite extra koll på denna verksamhet. Kommer han att sköta sina skatteinbetalningar? Momsen redovisas som den ska? Avtal hålls? Skatten för anställda? Det finns betydande risk att det kommer att försnillas pengar i bolaget. Pengar som skeppas till terrororganisationer i Mellanöstern.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Denne afghan behöver inte ”slå” sig in i asylbranchen han välkommnas in av våra lands och folkförrädare med öppna armar. Så länge som det finns naiva och blåögda svenskar som inte har förstånd längre än näsan räcker kommer våra inbetalda skattemiljarder att regna över dessa lycksöklare.

  Gilla

 • Joy

  Bedrövligt! De lever på att importera sina likar och vi betalar skojeriet och vansinnet! Man vill bara bort från detta sjuka land!

  Gilla

 • eva

  Det är sådana här initiativ som får personer som Annie Lööf och Maud Olofsson lyriska. Så kan de jämföra invandrarnas initiativkraft med oss försoffade svenskar och plädera för att invandringen behövs. Det resonemanget är som en käftsmäll.

  Gilla

 • Ludde

  Helt underbart att integrationen lyckas som PK alltid har sagt. Sverige blir åter ett rike av uppfinnare och poeter….och en massa nya krigare i allahs tjänst.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: