Isborrkärnor och koldioxidhalt


KLIMAT. En viktig pusselbit för att förstå hur klimatsystemet fungerar går att hitta i data från isborrkärnor. Där kan man tex få en bild av hur temperaturen och koldioxidhalten varierat över årtusendena. Det märkliga med dessa mätserier är att det alltid är koldioxidhalten som följer temperaturen och inte tvärtom.

Läs gärna här o här. I filmen ”An inconvenient truth” används isborrkärnor som argument för att det finns en koppling mellan koldioxidhalten och temperaturen trots att något sådant förhållande inte verkar finnas i dessa data.  Nedan visas en graf av temperaturen och koldioxidhalten från isborrkärnor från Vostok i Antarktis:

Temperatur och koldioxidhalt från Vostok. År noll är nutid. Temperaturen har i originaldatat samplats mycket tätare än koldioxidhalten. Därför har temperaturen i grafen medelvärdesbildats för att matcha tidsupplösningen på koldioxidhalten.

Temperatur och koldioxidhalt från Vostok. År noll är nutid. Temperaturen har i originaldatat samplats mycket tätare än koldioxidhalten. Därför har temperaturen i grafen medelvärdesbildats för att matcha tidsupplösningen på koldioxidhalten.

Läs vidare…

-Pettersson konstatera att den enligt PK, eniga forskarvärlden inte är så eniga och om det visar sig att den ”eniga” forskarvärlden har fel så lägger vi tusentalsmiljarder på helt fel saker och alarmisterna har haft fel många gånger förr…forskarna vill ha anslag, politiker vill visa sig handlingskraftiga och journalister vill sälja. Det är den stora faran med klimatkrisen.

40 år gammalt svenskt värmerekord tangerat och nu ska vi räddas av outbildade analfabeter

Och det vi eventuellt läser i hatmedia ska vi inte bry oss om, de har fel oftare än de har rätt, men de är fantasifulla…

2016-01-01_1337 2016-01-01_1339


8 responses to “Isborrkärnor och koldioxidhalt

 • Involuntarium.se

  Under vikingatiden fruktade vi Oden, Tor, Frej med flera gudar!

  När kristendomen infördes fruktade vi helvetet!

  I dag fruktar vi klimatförändringen!

  Tydligen har människan alltid haft ett stort behov av att låta några få individer sätta dagordningen! En dagordning där människor ska kuvas och förtryckas med hjälp av för tillfället oförklarliga saker!

  Tydligen gillar den stora massan att kuvas och plågas av något man för tillfället inte begriper eller förstår!

  När kleti och pleti förstår och genomskådar klimatbluffen, undrar man ju som tänkande människa vad förståsigpåarna ska kuva mänskligheten med? Fast det kommer vi nu levande inte att få uppleva, eftersom att förståsigpåarnas klimatprofetior kommer inte att visa sig förrän om ca hundra år!

  I Sverige har vi alltid haft landhöjning med någon centimeter per år och det har vi fortfarande, vi får mer land och mindre vatten i våra hav!

  Just nu kuvas och förtrycks Sveriges befolkning av sjuklöverns vansinniga invandringspolitik!

  Gilla

 • Nostradamus_i_norr

  De analyser av temperatur och atmosfärisk CO2 som har gjorts över 400 000 år av iskärnorna från Vostok, visar att temperaturökningen altid föregår ökningen av CO2 med ca 800 år. När temperaturen sjunker är fördröjningen 600-800 år innan koncentrationen av CO2 börjar att avta.

  Alltså, INTE att CO2-halten ökar först och som en följd av detta temperaturen.

  Effekten kan förklaras med att CO2 långsamt frigörs ur världshaven när de värms upp och att absorbtion sker under kallare perioder. Vostok-analyserna är ett av de bästa vetenskapliga bevisen för att omkullkasta den numera så förhärskande lögnen om att antropogen (mänskligt förorsakad) C02 är DET som höjer den globala temperaturen.

  Kyotoprotokollet om reduktion av ”växthusgaser” tecknades 1997 och har tillämpats sedan 2005. Koncentrationen av CO2 var ~360 ppmv 1997, ~380 ppmv 2005 och är nu 400 ppmv. Den den globala medeltemperaturen har inte ändrats sedan 1998, trots ökningen av CO2 och trots de stora mängder med miljarder av dollar/euro som har spenderats med avsikt att reducera antropogen CO2. Detta falsifierar också den galna teorin.

  En tredje falsifierin är att den mängd av CO2 som frigörs av jorden själv, d v s utan mänsklig påverkan, utgör ca 97% och de mänskliga utgör resten. Dessa 97 är inte konstanta utan varierar och de 3% antropogena försvinner därmed i ”bruset” av de naturliga variationerna.

  Av betydelse för de globala långsiktiga och cykliska variationerna av jordens temperatur är Milankovitch cykler, beskrivna av den serbiske matematikern Milutin Milankovic http://en.wikipedia.org/wiki/Milankovitch_cycles

  Använd denna simulering (klistra in länken i webbläsaren)
  htps://cimss.ssec.wisc.edu/wxfest/Milankovitch/earthorbit.html

  som är baserad på Milankovitch cykler. Markera de tre ”Orbital Parameters” och lägg sedan till ”Vostok Ice Core”. Korrelationen (samvariationen) mellan temperaturen baserad på Milankovich cykler och på analysen av Vostoks iskärnor är förhållandevis god.

  Förklaringen till de globala temperaturvariationerna är tämligen komplex och beror på variationer i solens intensitet, molnbildning, kosmisk strålning, havsströmmar, vindar, jordens albedo, vulkanisk aktivitet … Alla bidrar till energibalansen och är avsevärt mycket mer betydelsefulla än den ytterst lilla andelen (0.04%) av ”livets gas” CO2 i atmosfären.

  Gilla

 • grune

  Jag är helt övertygad till 100% att klimatet kan ingen människa på jorden göra något åt. Det man kan förrändra är miljön. Alla som påstår att det går att förrändra klimatet har helt fel. Värre klimatförrändringar än vi ser nu har vi haft på jorden flera gånger förr och det miljoner år innan oljan i jordens innandömme blev till.

  Gilla

 • angelicaplacet

  En del säger att Putin har orsakat många civilas död vid bombningarna mot IS,går det att hitta statistik om det stämmer och hur många i så fall?
  Det förefaller som ett argument att inte tycka att det är bra det Putin gör i Syrien.

  Gilla

  • Stenbock

   För den västindoktrinerade hatpressen var det naturligtvis ett nederlag,när Ryssland gick in och försvarade Syrien.Framför allt tog ju deras propaganda om ”överfallet” på Ukraina ett dystert slut,i och med denna aktion.Nu gäller för dem att finna nya negativa nyheter.
   Att döda civila tror jag USA leder med flera 100.000-tals i M-östern.
   Den aktion som absurdska hetspressen skriver om handlar om högst något 100-tal.Dessa dödsfall är att sörja p.g.a.,att IS-terroristerna liksom Hamas uppsöker skolor,sjukhus och liknande byggnader,(för att gömma sig) och ha som utgångspunkt för sina dåd.

   Gilla

   • angelicaplacet

    Jag önskar redig fakta om antal.Om antalet står i propposition till antalet civila IS har dödat.

    Gilla

   • Stenbock

    Exakta siffran är omöjlig att få fram…De som dödats genom USA och deras ”fredsbevarande” åtgärder i M-östern förtiges.
    Att Rysslands siffror anges har en helt annan grund…även om de jämfört med USA`s får anses som blygsamma !
    Vill minnas att US-angreppet på Irak kostade flera hundratusen civila offer.Hur många som dött p.g.a. av deras äventyr i Afghanistan står skrivit i stjärnorna.Vad jag vet är att drygt 4.000 yankees mist livet i striderna i sistnämnda land.Därtill kommer en mängd offer från deras marionetter ur
    Sverige,Tyskland m.fl. länder.

    Gilla

 • Argus

  Den enda ”Putin-kyla” som jag vet om är den som drabbar IS i Syrien och den är inledningsvis het, mycket het.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: