Oro över svält och sjukdom inför hård El Niño

UTRIKES. Årets El Niño väntas bli den kraftigaste hittills och enligt hjälporganisationer kan det innebära svält och sjukdomar för miljontals människor under 2016, rapporterar BBC. Organisationen Oxfam befarar att väderfenomenet kan förvärra läget i krigsdrabbade länder såsom Syrien, Sydsudan och Jemen. I bland annat Etiopien och på Haiti märks redan effekter av torka och missväxt.

– Om världen dröjer med att sätta in hjälp mot de annalkande kriserna i södra Afrika och Latinamerika kommer situationen bli ohanterlig, säger Jane Cocking vid Oxfam.

– Petterssom är övertygad om att det inte är torkans fel. Men att i läget som uppstå ta tio miljarder från biståndsbudgeten till ensamkommande ljugande unga män och till Bert Karlssons asylimperium gör mig inte direkt stolt över att vara svensk…

7 thoughts on “Oro över svält och sjukdom inför hård El Niño

 1. Om El nino är på G så torde det betyda en riktigt varm och torr sommar för oss nästa år? Jag kommer ihåg den extremt varma sommaren 1997 som var orsakad av El nino. Så inget ont som inte har nåt gott med sig 🙂

 2. Vice statsminister och miljöminister Åsa, gör detta utan att blinka.

  Kniper biståndet för de verkligen behövande, i till antalet betydligt större mängd människor, på bekostnad av inhemsk korttänkt och fruktansvärd dyrbar migrationspolitik.

  Hon gör det utan moral och problem, hade det varit ett problem, så hade hon lämnat sin post och regeringen. För moralen har hon inte.

 3. Den globala socialbyrån Sverige ställer upp…
  “Jag flyger ofta omkring över det svenska landskapet. Det rekommenderar jag andra att göra. Det är oändligt mycket mark och skog.
  Det finns mer plats än man kan föreställa sig. De som säger att landet är fullt måste ju visa var det är fullt.” Fredrik Reinfeldt

  • På Söder och Östermalm ,Djursholm m fl. platser
   är det fullt med skitstövlar som lovordar massimport
   av människor,bara dom inte bosätter sig på nämnda
   platser?

 4. De måste nog komma till Sverige, för då blir alla glada och lyckliga! Vi har massor av plats i Sverige. Det är bara att ta på sig skidoverallen och vintermössan och lyssna på Musikhjälpens alla tomtenissar som predikar och ta flyget hit. Välkommen, välkommen, ropar Romson, Lööf och Löfvén!

 5. Får hoppas att dessa i Oxfam är lika dåliga tippare som övertecknad ! I så fall blir allt frid och fröjd…Undantag de invällande ljugande lyckosökarna till Absurdistan som inte lär minska ! 🙁

Kommentera