Pravda-tiden är här


Livet kan ibland vara så där hemskt eller tufft men det kan också vara såTack för kaffet väldigt fint, idag fick jag besök.

Timmarna vid köksbordet sprang iväg medan vi berättade om vår barndom, ungdomstid och hur vi nu upplever vårt land. Vår barndom och tidiga ungdomstid tillbringade vi många mil ifrån varandra, och den var väldigt olik.

Hon växte upp under åsiktsförtryck, angiverisamhälle, hyckleri och hårdhänt kontra subtilt kommuniststyre. Alla visste att man var tvungen att vakta sin tunga, räta in sig i ledet, slicka, fjäska och böja sitt huvud för kommunisterna. MED partibok var lika med fördelar gentemot de medborgare utan partibok. Vi hade det bättre i vårt land, tills vi upptäcker en dag att det är något som känns igen……

…….. I vårt land befinner vi oss i ett lyckorike, tills vi invånare en efter en förstår hur kontrollerade, åskitsregistrerade, indoktrinerade och grundlurade vi blir varje dag och det från flera flanker.

Vi åt Jansson, drack kaffe och åt lussekatter medan vi summerade om hur landet ligger och hur det skulle bli mycket bättre ifall vi sverigevänner arbetade tillsammans med endast ETT mål i siktet. Om prestige, falskhet och den egna personliga ekonomiska vinningen läggs åt sidan är mycket vunnit, en utopi?

Verkligheten rammar oss lite då och då, den skattefinansierade hatmedian måste vi vanliga dödliga lära oss att förstå hur dom skriver och varför, lägger du dig i kan det få konsekvenser. Min vän och hennes landsmän visste då under Pravda-tiden att myndigheter med tidningar, teve och radions hjälp ljög hela tiden,vi måste lära oss av de som har erfarenhet.

Tack vän för trevliga, informativa och mycket känslosamma timmar, tack för kaffet du kom med, och kom ihåg min önskan. Skriv ner din visdom av livet, och skriv ner din visdom om livet under förtryck, vi har mycket att lära


6 responses to “Pravda-tiden är här

 • Kurt.

  Jag som är uppvuxen i Väst Tyskland, tack och lov, ha alltid undrat hur människor bakom muren kände sig och i alla Sovjet ockuperade länder.
  Nu börja jag förstå hur dessa människor måste ha känt sig. Jag börja bli rädd när folk sänka rösten och kolla att ingen annan se och hör vad som sägs. Eller utrycka rädsla när de tala sånt som gå emot PK diktaturen och säger ” det stannar väl mellan oss?, få de veta det kanske man bli av med jobbet”. Vad ha det blivit av Sverige?

  Gilla

 • Vania Landin

  Jag läste detta tidigare på FB och tycker fortfarande att det är så himla bra skrivet!

  Gilla

 • Lena

  Vi har mycket att lära men allra mest har Steffe Löv…

  Gilla

 • Björngunnar

  En skillnad är att vi inte har frimurarsymbolerna i svenska flaggan som de hade i DDR, Deutsche Demokratische Republik.

  Gilla

 • ÅMÅL

  Instämmer 100%

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: