Arbetsförmedlingen Skåne vill prata hudfärg


Arbetsförmedlingen Skåne har en facebooksida där det läggs ut lite av varje, till exempeljobbmingel information om att 80 nyanlända personer var på jobbmingel i Bjärsjölagårds gods. Rubriken var ”Jobbmingel inom de gröna näringarna på Bjärsjölagård” AF länkade till ett Sveriges Televison-reportage.

Då jag vill veta mer om detta så skrev jag en fråga, och en chef vid verket ”svarade” mig, Annelie Ekbladh kommenterade och propagerade för allas lika värde där man sätter nyanlända före arbetslösa svenskar.

Bidragen är något positivt för det statliga skattefinansierade verket då man enligt direktiv låter bidrag efter bidrag rulla i strida strömmar ner i fickorna på arbetsgivare som öppnar sitt hjärta för nya svenskar. Sedan har vi det med hudfärg…….varför vill Annelie få in sitt statliga verk på hud och rasfrågor, det började att kännas rasistiskt och det ska ett statligt verk hålla sig för god för.

Hur som, jag är vis av erfarenhet och tog kopia på denna konversation, den ligger vad jag kunde se nu på morgonen kvar men jag saknar svar på mina frågor. Var så goda govänner och låt se ifall Ni blir lite klokare av detta…………..

———————————————————-

Eva-Marie: Och vad vill ni säga med det? Och om det blir jobberbjudande, hur mycket bidrag blir det in i anställning?

Gilla · Svara · den 15 december kl. 16:42

———————–

Annelie Ekbladh: Om du tittar på Arbetsförmedlingens hemsida och klickar på info till arbetsgivare kan de se exakt hur de olika stöden ser ut.
Sen vad det genererar i skatt och ökad självkänsla för individen står det inget om på hemsidan.

——————-

Gilla · Svara · 3 · den 15 december kl. 17:36

 

Eva-Marie Olsson: Vore tacknämligt ifall du Annelie kan skriva ut vilken den ekonomiska ersättningen till en eventuell arbetsgivare är för att ”anställa” en nyanländ.

Sedan till den ökade självkänslan det ger att vara i arbete och försörja sig själv…….hur tror/vet du det känns för en svensk arbetslös som ser sig inte lika värd som en nyanländ. Den svenske arbetslöse är enligt AF inte lika värd att hälpa som en nyanländ. Att den svenske arbetslöse genom tidigare skatteinbetalningar till det sociala skyddsnätet medverkar till att Ni vid AF hjälper andra länders medborgare först är absurt. Tycker Du Annelie det är rätt? Vill Du själv bli behandlad så?

”….Sen vad det genererar i skatt ….”
Vilken eller vems skatt syftar du på? OM den nyanlände ”anställs” då ger det de facto en stor skattekostnad då AF betalar ut bidrag till arbetsgivare som får billig arbetskraft…….. du måste hållamed om att hela systemet med bidrag in i anställning för andra länders medborgare är orättfärdigt mot arbetslösa och mot skattebetalare, den enda som tjänar på det är arbetsgivare och personal vid AF.

————————————————–

Gilla · Svara · den 15 december kl. 22:18

Annelie Ekbladh: Det finns bidrag för arbetsgivare att få oavsett hudfärg. Jag tycker att det är viktigt att den som är arbetslös och den som är arbetsgivare ska få den hjälp som behövs för att kunna anställa. Alla är lika mycket värda, det är inte mer synd om en arbetslös invandrare än en arbetslös kvinna som är i sysselsättningsfasen. Jämföra olika personer med varandra är inte rättvist enligt mitt sätt att se på saker och ting. Alla har olika ryggsäckar med sig i livet. Med olika förutsättningar för att få ett jobb, med eller utan bidrag

———————————————–

Gilla · Svara · Igår kl. 05:52

Eva-Marie Olsson: Annelie Ekbladh varför blandar du in människors hudfärg i resonemanget? Nej enligt rådande praxis är vi inte lika värda inom AFs direktiv om vem man ska rikta bidrag till och om det går det att läsa på er hemsida.

Du skriver ”……den som är arbetsgivare ska få den hjälp som behövs för att kunna anställa. ”

Vad är det för hjälp mer än skattepengar som en arbetsgivare får av AF?

———————————————-

Det blev så konstigt tyst från Arbetsförmedlingen Skåne, och med sådana tafatta, insinuerande och imbecilla svar som levererades anser jag att vara chef på detta statliga verk inte kräver någon större kompetens. HÄR ett exempel som det kan gå när arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg (S) spekulerar. Och varför betalar AF 20 miljarder till kriminalitet, läs om det HÄR. Arbetsförmedlingen kostar 80 miljarder per år


11 responses to “Arbetsförmedlingen Skåne vill prata hudfärg

 • Agent Unprejudiced

  Vad är detta för jävla skit? ibland undrar man om folk totalt tappat huvudet ?

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokrat

  DE SOM ARBETSGIVAREN VILL HA BEHOVER INTE AF, DE HITTAR JOBB ANDA!!!
  AF KAN LAGGAS NER!!

  Gilla

 • safari

  Dom kan väl skickas till en grisfarm.

  Gilla

 • Stenbock

  Eva-Marie:
  Svårt att föra dialog med en fanatisk människa som redan från begynnelsen är programmerad in i viss riktning.Har själv en bekant som sitter och döper om Al-Hassan och El-Kalafi (till Jönsson och Svensson),innan de skickas på intervjuer med tilltänkta arbetsgivare.
  Ibland överraskas hon då telefonen ringer och det i andra ändan sitter en ilsken person,som skäller ut henne p.g.a.försökta fajken !
  Av detta lär vi att även om negern/araben tar sig namnet Karlsson,förblir han/hon knäböjade på fredagar… alt. svart i hyn !

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Rasister inget annat exakt samma som sju klövern. Stäng Svenskar ute från allt. Kanske sju klövern vill förbjuda Svenskar att handla i Svenska butiker och kanske t o m förbjuda Svenskar att betala skatt i Sverige.

  Gilla

  • svensson

   Skatten vill de ha från oss svenskar men något mer intresse för oss har de inte, vi ska bytas ut fortast möjligt men först sugas ut på varje krona.

   Gilla

  • Involuntarium

   Näven de är på god väg att förbjuda oss svenskar att använda kontanter i svenska affärer och det är nog så illa!

   Gilla

 • Lena

  Arbetsförmedlingen borde göra besök på de större gårdarna i Skåne och Halland det skulle de ha gjort redan för decennier sedan. Då hade de sett vilka som arbetar där, nämligen folk från Baltikum och Polen. Gårdar där det inte finns en enda svensk som är anställd.

  Gilla

 • jockfall

  Religionen de drar med sin är farlig.

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokrat

   DET AR FREDENS RELIGION OCH DE VILL SLAKTA OSS SOM GRISAR!!!
   ISLAM AR VARRE AN NAZISMEN UTAN MINSTA TVEKAN!!!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: