Censur hos hatmedia i Östersund


INSÄNDARE. Länstidningen (LT) i Östersund utmärker sig och censurerar den prisbelönte och uppskattade journalisten och författaren Kjell Albin Abrahamson. Kjell Albin Abrahamson skrev en uppmärksammad krönika om sin hembygd. Den publicerades 20 november i tidningen samt även på nätupplagan.

Artikeln är numera censurerad/borttagen från nätet. Det är väl sådant som kallas historierevision. Hur mycket är yttrandefriheten värd i Länstidningens ögon? Tidningens ansvarige utgivare tillämpar snarare enfald än den mångfald som bör uppmuntras och finnas i en demokrati.

Det enda rätta vore att ha kvar krönikan på nätet. Om tidningen i efterhand ångrar publiceringen får de väl göra ett tillägg med innebörden att de inte delar skribentens åsikter och att de har en annan värdegrund. Att avpublicera är en försök att förvanska verkligheten. Genom försöket att ändra och rätta till i efterhand hamnar tidningen i samma sällskap som Stasi i forna DDR eller nuvarande Nordkorea. Som tur är finns krönikan kvar i de tryckta tidningarna.

Vilka hemskheter handlar det om? Så här skrev Abrahamsson bland annat:

”Nu är dom nära. En flyktingbuss kom i veckan till Kluksgården i grannbyn. Klart man undrar. Blir det vår tur i Kougsta nästa gång.”

”Sveriges ekonomi kan bara inte svälja dessa folkmängder av lågutbildade som inte med bästa vilja i världen kan klassificeras som krigsflyktingar”

Han skrev alltså om volymer när det gäller asylsökande. Det var nog innan statsministern fick kalla fötter pga volymen och också blev ”rasist”. KJell Albin skrev också att eftersom affär saknas i byn så finns det heller inga tiggare där. Det skulle han inte heller ha skrivit. Den åsiktskorridor som tillämpas här är verkligen trång. Det är trångsynthet och enfaldighet som LT visar.

LT:s egen ”godhetsapostel”, Stefan Nolervik, fick spader och måste rycka ut för att försvara enfalden i LT. Nolervik, journalist på Länstidningen Östersund, håller inte med Kjell Albin utan visar på sin egen ”godhet” i mittmedias blogg. Nolervik blir även irriterad då Kjell Albin skriver i vi-form och gör sig till talesperson för alla i byn.

Intervju i Medievärlden med Länstidningens ansvariga utgivare Viktoria Winberg. Hon försöker försvara sitt beslut att avpublicera krönikan. (Hon är dotter till förra ministern och vice statsministern Margareta Winberg(s) och lärde sig nog den osympatiska härskarstilen hemma vid köksbordet)

Andersson

LT framställde en gång Jimmie Åkesson som en kackerlacka utan att PK-världen blev upprörd. Läs HÄR.

 


8 responses to “Censur hos hatmedia i Östersund

 • Argus

  LT hade berett plats för genmäle av en Alistair Cochrane. Alistair Cochrane är den ende med osvenskt efternamn i ett helvitt villaområde i Östersund. Han och hans fru kan med fördel bereda plats för åtminstone tre ankarbarn eller en mindre familj utan att behöva ge upp någon bekvämlighet.

  Gilla

 • Svensk lösen

  ” Men eftersom Kjell Albin Abrahamson tjänar en del pengar på att åka runt i bygdegårdarna och föreläsa i de här frågorna vill jag ändå berätta om hur jag kände.”
  Detta anger Nolervik som skäl för att skriva sin artikel. Vad jämtarna i sin tur kan göra är naturligtvis att inte köpa lösnummer och säga upp prenumerationen.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Bonnier har monopol på media, tidskrifter m m
  Man måste ta aktiv ställning, men det är inte lätt, mycket att avstå ifrån.
  http://www.bonniertidskrifter.se/varumarken/

  Gilla

 • hjultomten

  Mångkultur, mångfald och ”Allas lika värde” var bara lögnaktigt skitprat från början till slut.

  Nu skall dumskallarna fortsätta?

  Gilla

 • Tony

  Idag gratulerar den illröda journalisten Åsa Lindeborg
  SVT till att ha fått över Jan Helin till sig?? Varför då
  kan man undra? Hela SVT dryper redan innan av
  verklighetsfrånvarande vänsterdårar, det vittnar
  programutbudet om, så en mer eller mindre gör väl
  ingen skillnad, inte ens om Åsnan Lindeborg själv
  hoppat över dit.

  Gilla

 • malmobon

  Det finns bara ett sätt få pk media att ändra sig. Läs inte deras sidor om det innebär att du köper tidningen eller klicka på nätet.
  Presstödet skall bort.
  Bonniers har i stort sätt monopol på alla tidningar i Skåne.
  Att ingen börjar granska dessa? Är säkert mycket smaskigt att hämta.
  Likaså Wallenberg som verkar sitta i fredat bo, fast dem gör affärer med pedofilländer och kvinnoförtryckarländer som Saudiarabien.

  Gilla

  • Involuntarium

   Är du kommunist? Eller hade du inget annat på hjärtat?

   Du måste lära dig skilja på saker och ting, i tingens ordning! Affärer är affärer, Sverige är Sverige, krig är krig, religion är religion och invällare är invällare! När du lärt dig skillnaderna så förstår du att Affärer med vem det vara må är bra för Sverige och de länder som gör affärer med Sverige!

   Det är lika illa att blanda in Sverige, krig, religion och invällare i sina affärsuppgörelser som att idka sex, sätta på eller i bli påsatt av sina avtalsparterners!

   Så tänk på det i fortsättningen! Vem eller vilka som gör affärer med vem är fullständigt irrelevant för den kamp som förs på Petterssons blogg av oss Sverige vänner!

   Det är stor skillnad att bedriva affärsverksamhet och betala för sig än att invadera nationalstaten Sverige som bidragstagare!

   Om ett land så gör affärer med djävulen själv och det gagnar båda så är det fullständigt legitimt och helt okay!

   Gilla

   • Involuntarium

    Svar till Bobby Fischer!

    I upprinnelsen till flertalet större förmögenhet ligger något, i juridisk eller moralisk bemärkelse något eller några brott eller åtminstone tveksamheter!

    Om vi nu ska grotta ner oss i historien så har det alltid förekommit lurendrejeri och bedrägeri, det är en del av affärsvärlden!

    Du vet ordspråket som säger ”den enes bröd den andres död” stämmer så väl in på mångt och mycket i affärsvärlden!

    När det gäller Krugers affärer och dödsbo kan inte annat sägas än att han litade för mycket på sina arbetstagare!

    Kruger trodde att han kunde lita både på sina anställda och sina affärspartners! De anställda trodde att de gjort bra affärer genom att använda och sedan också belåna hela Krugers verksamhet! Visade sig vara ett fruktansvärt misstag!

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: