Jan Helin blir programdirektör för SVT


MEDIA. Aftonbladets chefredaktör och ansvarige utgivare Jan Helin blir ny programdirektör för Sveriges Television, rapporterar SVT Nyheter. Sofia Olsson Olsén har utsetts till tillförordnad chefredaktör för Aftonbladet. Raoul Grünthal tar tills vidare över som vd för Aftonbladet och som affärsområdeschef för Schibsted Publishing.

Jan Helin tillträder det nya uppdraget den 18 april 2016. – I mitt uppdrag ingår att inse när det är dags att lämna över. Jag fick ett fantastiskt spännande erbjudande av SVT om att vara med och leda framtidens public service i ett läge där jag vet att Aftonbladet nu står starkt med medarbetare som är redo att ta nästa steg, säger Jan Helin i ett uttalande.

-Pettersson påstår att SVT inte ens låtsas att var ett opartisk public servicebolag längre…

Journalistjägarna – Jan Helin

Några reaktioner från branschen, det vill säga Stockholms innerstad HÄR.

Så säger du upp din TV-avgift


27 responses to “Jan Helin blir programdirektör för SVT

 • Involuntarium

  Helin, ja så heter han som tar med sig sina egna uttalade tankar, inställningar och uppfattningar om bland annat Sverige Demokraterna, in i sitt nya arbete som oberoende programdirektör i public service företaget SVT, Helin anser och uttalar att SD är ”ett fachistiskt parti”! Helin gör det dessutom på sin nya arbetsplats! Skandalöst så det förslår Helin!

  På vilket sätt kommer Helin att ge SD samma möjligheter att komma till tals i public service, framförallt med tanke på Helins egna tankar och uppfattningar om bland annat SD! Frågeställningen blir ju självklart, vad mer tar Helin med sig in i arbetet som programdirektör?

  Misstänker starkt att Stjärne och Helin med flera offentlig anställda kommunister har någon form av hemlig pakt, precis som deltagarna i TV4 programmet Farmen, brukar ha! De brukar avslöjas med tiden!

  Med Helins inställning, tankar och uppfattning om tingens ordning, har jag mycket, mycket svårt att ens tänka tanken att Helin passar in i en public service organisation som ytterst ansvarig programchef! Helin har ju redan gett uttryck i kvällens Aktuellt för sin inställning sina tankar och sin uppfattning framförallt avseende partiet Sverige Demokraterna!

  Helin anser att SD inte står för alla människors lika värde! Helin motiverar eller vidareutvecklar heller inte sitt tänk och sin uppfattning om SD! Utan man förstår mellan raderna att det är ”bara så”!

  Helin har förbrukat sitt förtroendekapital innan han ens har tillträtt posten som programdirektör för public service företaget SVT!

  Vi får hoppas på den kortaste sejouren i SVT;s historia för Helin!

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten

   Bra kommentar, instämmer till 100%. Detta är en politisk tillsättning av en politisk korrekt rövslickare som ställer sig bakom Socialdemokraternas massinvandring till 100%.
   Valet av Jan Helin är en stor skandal och bevisar att SVT är politiskt styrt, uttalanden han gjort om SD är skamliga, Jan Helin är en skit!

   Gilla

 • Varg i veum (@VargiVeum)

  Han ska alltså bli ”programdirektör”. Vad gör en sån? Försökte leta på nätet men hittar ingen exakt arbetsbeskrivning. Men oavsett vad en sån gör så misstänker jag att för den förmodligen miljonlön han parasiterar på er licensbetalare så är det en tjänst med makt att styra hur programmen ska se ut och vilken ideologi de ska ha? En typ som han som samarbetat med vänsterextremister vet vi vilken agenda han har.

  Just när man trott att SVT inte kunde bli mer vänster med de talrika anställningarna av mer eller mindre extrema vänstermänniskor på senare tid. Verkar som att SVT ens inte låtsas längre. De har väl insett det meningslösa i att hålla på och låtsas att det står för opartiskhet och objektivitet.

  Gilla

  • Trynbald

   Som programdirektör bestämmer man vilka program som ska produceras, köpas och sändas. Det blir en massa SD fientliga program som ska hjärntvätta i en tilltagande takt. Socialdemokraterna har ett brutalt övertag i alla statliga myndigheter och inte minst i public service.

   Gilla

 • Vadan och varthän?

  Mina vänner. Nu börjar det osa bränt och jag har blivit konspirationsteoretiker. SVT har ju även anställt Mikael Hjerm från Umeå. Forskaren som projicerade sitt föräldrahat, till att gälla alla ursvenskar över 65 år. Vi, ja jag är gammal, skulle se till att dö undan fort, så att den nya samhällsstrukturen skulle kunna åstadkommas. Han påstod, i utländsk midja, i och för sig, att äldre, äktsvenskars fördomsfullhet, höll tillbaks det ideala samhället. Nu tänker ja, ta mig fan, leva tills jag bli 100 och titta på TV utan licens.

  Gilla

  • Stenbock

   Kring den personen har det i åratal luktat skunk ! Nu slinker han som en orm,från ansvaret i Aftonslasken….
   Inte det första socialistsvinet som nyttjat sitt hat,till än bättre lön i detta korrupta land !

   Gilla

 • Tony

  Jan Helin känner sig oerhört stolt över att ha fört A.B dit
  dom är idag, ja det måste kännas stolt när man har
  förlorat över hundratusen exemplar per utgivningsdag,
  säga vad man vill om inaveln bland Södermalms maffian,
  men skam i kroppen har dom i vart fall inte, att AB även
  har dalat från en Nyhetstidning till en Skvallerblaska av
  sämsta sort känner han sig nog också väldigt stolt över.
  Så då är det väl bara att fortsätta ödeläggelsen av det röda
  SVT, fast där är väl botten redan nådd sedan enbart
  vänstertöntar anställs med sin förvridna samhällssyn.
  Kliar du min rygg så kliar jag din………..!

  Gilla

 • Joy

  Propagandadiktaturen knyter ihop säcken mer och mer om oss svenskar.

  Jag utropar min bostad till ett eget land och kräver all service gratis, tandläkare, läkarbesök, mat ska levereras för 500 kronor per dag med mera, då jag går utanför dörren, då jag är flykting i och till det svenska samhället! Eller från, eller något. Logiken brister kanske, jag är väldigt trött idag, men ni fattar nog vad jag menar!

  Gilla

 • Trynbald

  Då blir det ett ensamkommande skägg som julvärd nästa år.

  Gilla

 • malmobon

  Blir många som för ändrade tjänster när SD tar över. Han kan sortera papper i källaren tills anställningen är över.
  Hoppas fler inte betalar tv licens.
  Skulle tro att han ser Aftonbladet mer o mer försvinna. Brukar vara så nu förtiden. Råttorna högst upp lämnar skutan först. Se Reinfeldt.

  Gilla

 • Argus

  Nu står tydligen inte ens Aftonbladet ut med Helin. Då återstår bara statsmedia. Vad blir nästa reträttplats? SR? Och sedan?

  Gilla

  • Tony

   Sedan blir det fängelse för samhällsomstörtande
   verksamhet, det blir andra bullar när SD har tagit över!

   Gilla

 • ossie

  Inte förvånande men kan SVT bli värre än idag ? Skönt att man sagt upp licensen.

  Gilla

 • tikamax

  Jag? Jag skriver bara: MY G_D! Ska han vara VD för Sveriges Television?
  Hålla god ton, vara artig och använda sunt förnuft måste man här – så jag kan inte fortsätta uttrycka vad jag känner inför detta besked. Jag trodde botten vad nådd men tydligen kan man sjunka hur långt som helst ned i dyn…

  Gilla

 • jgarn

  Skall jag nu också behöva bidra till det arslets försörjning, räcker det inte med alla de kommunister på SVT som jag försörjt?
  Det ante mig att det skulle bli värre när kommunist kärringen anställdes.

  Gilla

 • Trodé

  Jag hade förväntat mig en kvinna eller någon med tydlig homosexeuell läggning för att bättre tillvarata minoriteternas rättigheter i det Nya Sverige.

  Gilla

  • Björn

   Ja eller åtminstone en muslim! Varför inte slå till med SVT:s gullegris Gina Dirawi direkt!

   Gilla

  • Mr Q

   Då passar ju Helin bra in..
   Enligt min mening är denne vänsteraktivist ett kvinnligt könsorgan och därtill ett rövholl av stora mått ! En multifunktionell utnämning av den inre kretsen SVT-Stalinister.

   Gilla

 • Mr Q

  Hans efterträdare på posten i Aftonslasken har ett dubbelt så långt namn…Sofia Olsson-Olsèn.. Men är troligen lika naiv (korrekt)…
  Detta med dubbelt sonnamn tycks ha kommit på mode.Hur blir det Pettersson skall du också öka på till Pettersèn ?

  Gilla

 • Björn

  Ännu en vänsterrekrytering av Hanna Stjärne. Lena Sundström var ju den senaste i ordningen. Hur länge skall SVT få hålla på med sin närmast fanatiska vänsterorientering innan ansvarig politiker sätter ner foten och sätter stopp. SVT är avskyvärda!

  Gilla

 • ÅMÅL

  JESUS! MARIA!

  Resten lämpar sig inte för tryck!

  Gilla

 • Fjodor

  Råttorna lämnar det sjunkande skeppet AB och klamrar sig fast vid tvångsfinansierad public service.

  Gilla

 • Stenbock

  Ja var skulle sleven vara om inte i grytan ???

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: