Stäng

Nya uppgifter om mördarna

Nu framkommer nya uppgifter om de muslimska San Bernardino-mördarna Syed Rizwan Farook och Tashfeen Malik.

Det var ingen oplanerad attack som tog livet av 14 oskyldiga människor i San Bernardino.

Syed Rizwan Farook och Tashfeen Malik hade träffats via nätet, långt innan Malik flyttade till USA och förlovade sig med Farook. Undersökningar visar att de redan 2013 planerade organiserade attacker i USA och att de långt innan de träffades fysiskt hade chattat om martyrskap och jihad.

Skärmklipp

Nu framkommer också andra uppgifter som säger att Malik uppgett en falsk bostadsadress i hemlandet Pakistan när hon sökte uppehållstillstånd i USA. Syftet kan ha varit att dölja hennes och familjens kopplingar till inhemsk islamism. Giftermålet kan också ha varit en rökridå för att Malik lättare skulle få stanna i USA.

Syed Rizwan Farook uppges också varit delaktig i en  planerad terroristattack i Los Angeles redan 2012, men avstått i sista stund.

I ett års tid innan morden i San Bernardino hade också paret tränat skjutning på en lokal skjutbana. Vapnen som användes i morden var inte inköpta av paret, utan av en immigrant vid namn Enrique Marques.

Skärmklipp

Marques är intressant, så tillvida att han var gift med en invandrad ryska, som i sin tur är syster till den kvinna som är gift med mördaren Syed Rizwan Farooks bror.

Det verkar som att hela attentatet förgrenar sig åt fler håll och förmodligen har inte den sista pusselbiten lagts.

En annan intressant fråga är detta med falska identiteter och fingerade äktenskap i syfte att enklare få uppehållstillstånd. Hur vanligt är det och förekommer det också i Sverige?

Källor:

ABC News

Los Angels Times

NBC News

3 reaktioner på “Nya uppgifter om mördarna

    1. Så djävla ful som den kärringen var så borde hon klätt sig i burka, modellen med nät framför ögonen. Hennes ögonbryn påminner mig om Alexander Rybak, ni vet han vitryssen som hjälpte Norge att vinna eurovisionslakertjafset

Kommentera

%d bloggare gillar detta: