Varmt välkomna till Karlstad


INVANDRING. Journalisten Thomas Gür uppmärksammar idag en kampanj Karlstad kommun just nu bedriver, där man skickar ett brev till kommunens invånare med en röd klisterlapp med “Öppenhet – Ja, tack!” på för att klistra upp på sin dörr eller brevlåda.

Klisterlappen ska likt att “gilla” eller “dela” ett Facebookinlägg manifestera den godhet man påstår sig besitta inför omvärlden. För jippot har kommunen även skapat hemsidan Varmt välkommen in.

Tillsammans kan vi hjälpa till att hälsa alla nya Karlstadsbor varmt välkomna. Sätt upp dekalen på din dörr eller brevlåda och visa att du vill bidra till ett öppet Karlstad. Det går lika bra att sätta upp den hemma som på jobbet eller föreningen. Vi är världsmedborgare och det finns ingen bättre tidpunkt än nu att visa det.

Den politiska majoriteten i Karlstads kommunfullmäktige består av Moderaterna, Miljöpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Centerpartiet.

Dekretet från kommunen är undertecknat Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande.

***

Nedanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

”De hånskrattar åt oss

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar””.

***

TIDIGARE 2015-12-07. När asylsökande åker tåg…

Bilderna nedan är från ett ungersk tåg som används för att köra asylsökande ut ur landet på väg mot paradisen i norra Europa. De tackar för gästfriheten på sedvanligt sätt. På gardinerna finns förkortningen MAV vilket betyder Magyar Allami Vasutak, Ungerska statsjärnvägen, och på en bild kan man på skylten på golvet se texten Budapest-Szombathely. Staden Szombathely ligger nära österrikiska gränsen och för den som är intresserad så betyder det fritt översatt Lördagsplatsen.

Grattis Sverige.


28 responses to “Varmt välkomna till Karlstad

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: