Varmt välkomna till Karlstad

INVANDRING. Journalisten Thomas Gür uppmärksammar idag en kampanj Karlstad kommun just nu bedriver, där man skickar ett brev till kommunens invånare med en röd klisterlapp med “Öppenhet – Ja, tack!” på för att klistra upp på sin dörr eller brevlåda.

Klisterlappen ska likt att “gilla” eller “dela” ett Facebookinlägg manifestera den godhet man påstår sig besitta inför omvärlden. För jippot har kommunen även skapat hemsidan Varmt välkommen in.

Tillsammans kan vi hjälpa till att hälsa alla nya Karlstadsbor varmt välkomna. Sätt upp dekalen på din dörr eller brevlåda och visa att du vill bidra till ett öppet Karlstad. Det går lika bra att sätta upp den hemma som på jobbet eller föreningen. Vi är världsmedborgare och det finns ingen bättre tidpunkt än nu att visa det.

Den politiska majoriteten i Karlstads kommunfullmäktige består av Moderaterna, Miljöpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Centerpartiet.

Dekretet från kommunen är undertecknat Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande.

***

Nedanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

“De hånskrattar åt oss

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar””.

***

TIDIGARE 2015-12-07. När asylsökande åker tåg…

Bilderna nedan är från ett ungersk tåg som används för att köra asylsökande ut ur landet på väg mot paradisen i norra Europa. De tackar för gästfriheten på sedvanligt sätt. På gardinerna finns förkortningen MAV vilket betyder Magyar Allami Vasutak, Ungerska statsjärnvägen, och på en bild kan man på skylten på golvet se texten Budapest-Szombathely. Staden Szombathely ligger nära österrikiska gränsen och för den som är intresserad så betyder det fritt översatt Lördagsplatsen.

Grattis Sverige.

28 thoughts on “Varmt välkomna till Karlstad

 1. Bajs lukten stramar fuktigt i näsan så länge den typen av kommunstyre får sitta i orubbat bo släng ut dom, sätt in dom rättmätiga

 2. Karlstads kommun! Pinsamt.
  Så fruktansvärt dumma i huvudet. Är det en samling snorungar likt Fridolinare i kommunhuset?

 3. Kommunen har satt dit en passus som säger att kommunen friskriver sig från allt ansvar om Karlstadsborna lider någon skada efter att ha träffat invandrare. (!)

  • Karlmarxstad + Så dj…a bra; and A Happy New Year to you all, och glöm inte adressen på julkortet till kommunledningen eller på kondoleans brevet till vänner och bekanta. Satir är inte ett dödligt bortsett från att vi kan skratta ihjäl oss över PK´s dumhet.

  • Nåja, det är positivt att det finns goda människor. En snabbkoll visar ca 100 privatpersoner, varav 52 kvinnor har öppna hjärtan, hoppas att de vet vad de gör i synnerhet kvinnorna. Svensken i gemen är god inte ond men vill nog helst veta vem som kliver in genom dörren.

 4. Men en Dumstrut att sätta på huvudet på många PK-politiker
  skulle jag mer än gärna vara med och finansiera!

 5. Har moderaterna möjligen läst om judestjärnorna i Tyskland under Hitler för att från de styrande peka ut vilka som tyckte olika.

  • @Falköga, du har så rätt. Den röda lappen är motsatsen till den gula David stjärnan. Lär dig hata den som inte röda lappen visar.
   Har de folkvalda inga egna tankar om åsikt- och yttrandefrihet. Snacka om nasse och Stasi fasoner!

  • Precis, så kände jag också, men ville inte skriva det igår. En slags omvänd judestjärna, då var det ett utpekande, idag ett sätt att visa på att man är god. Skrämmande!

 6. Detta är ren åsiktsregistrering för ett utpekande av icke troende PK, vad blir nästa steg, Davidsstjärnan?

  • I norska Aftenposten redovisade man vad 100.000 syrier skulle kosta att ta emot och summan blev 430.000 miljarder men nu ska inte Norge ta emot så många men Sverige däremot ska ta emot 190.000 i år och visa världen vilka jubelåsnor vi är.

   • 430 miljarder inte 430.000 så kostnaden 430milj ggr 2 ca 850 miljarder Glöm pensionen Svensson öppna era hjärtan och dra ner era byxor pensionsräddarna är här.

 7. Detta är inget annat än olaglig åsiktsregestrering.
  I andra länder hade komungubbarna fått tarmarna utslitna.
  Om någon får för sig att göra något handgripligt så ska man nog inte bli förvånad.

 8. Jag trodde de flesta kommuner fick hushålla med skattepengarna numera. Men Karlstad har tydligen överskott som de kan lägga på något så dumt.

  Förr kunde man gå och lägga sig och glömma låsa dörren men inte idag.

 9. Rött är alltid stopp eller nej tack, tänkte inte på det? Själv hade jag vänt på skylten…

 10. Inte så underligt att de flyttar vidare till mer organiserade och renare länder, där de kommer ifrån är ju lorten också självförvållad, då drar de vidare för att sprida skiten, där det syns.Vi kommer att bli “berikade” !
  Det är bara att lugna ner sig och vänta tills allt ser ut så här. Då drar de vidare, måtte de länderna som har bromsat invandringen nu skydda sig (de som har kämpat och försökt) !

 11. Att man överhuvudtaget gör en sådan kampanj betyder att Sverige och Karlstad har enorma problem med muslimsk ockupation.

  Annars skulle det inte ha behövts!

  Moderaten och “världsmedborgaren” Per Nisser bor på bekvämt avstånd från det mångkulturella kaos han kräver av andra att acceptera.

  https://www.google.se/maps/place/H%C3%96JA+G%C3%85RD+1,+655+92+Karlstad/@59.4403047,13.5546245,916m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x465cb698dbcafb09:0xb36fc35f937e557e

 12. Det är rena kommunisstaten vi lever i! Det är så obehagligt att man vill ligga i sängen och slippa gå upp och tackla det sjuka vi lever i.

Kommentera