Nedprioriteringen av välfärdsstaten fortsätter

SVERIGE  Över 1 000 kvinnor i Blekinge län kommer inte att kallas till cellprov i år som planerat. Detta efter att mödrahälsovården i länet blivit så ansträngd att man måste prioritera bort undersökningarna, rapporterar Sveriges radio P 4 Blekinge.

Olli ser att undanträngningarna fortsätter oförminskat inom alla verksamheter i Sverige, men allra mest inom den offentliga sektorn, där könsstympade invandrarkvinnor får gratis vård, som är mer omfattande på grund av deras mäns krav på könsstympning.

Att de sedan inte betalat en enda krona, vare sig till kliniken eller till landstingsskatt, och att de dessutom prioriteras före de svenska kvinnliga skattebetalarnas rätt till planerade prover, visar med all tydlighet vilka som ska prioriteras, och som kommer att prioriteras i framtiden, om nuvarande regering skulle få fortsatt förtroende i nästa val.

Olli undrar hur många fall av ökad oupptäckt livmodercancer som man kan räkna med, och de ökande kostnaderna för det. Men framförallt med den starkt minskande livskvalitet som cancersjukdomar för med sig för de sjuka. Det är ju stor risk för att ett flertal av dessa kvinnor dör för att de har prioriterats bort av politikerna.

Ska det kallas något så är det planerat massmord.

6 thoughts on “Nedprioriteringen av välfärdsstaten fortsätter

 1. Ännu inget uppvaknande bland PK patrasket? Svenska medborgare har inget människovärde! PK patrasket har bestämt att svenska kvinnors väl och ve får stå tillbaka för invällare och papperslösa!

  Tänk att få beskedet “cellförändring” vid nästa cellprov, hur kommer tankarna hos drabbad kvinna att ta sig uttryck?

 2. Det sker en undanträngning för alla svenskar på grund av massinvandringen och de invandrade kvinnorna som föder många fler barn än de svenska kvinnorna.
  Dessutom har invandrarkvinnorna blivit föremål för könsstympning, vilket gör varje barnafödande mer komplicerade än utan könsstympning, och vården efter en förlossning blir längre. Alltså har vanföreställningar hos invandrarna skapat ett större behov av eftervård än sina svenska systrar.
  Det och att de inte vill anpassa sig till svenska normer, ökar även det på tiden för eftervård antar jag.
  Det du snackar om har ju tidigare existerat inom ramen för ett speciellt åtagande, vilket det inte gör numera, vad det verkar som.
  Visst är det fel att inte ett blodprov kan tas för att upptäcka prostatacancer, men det får väl ändå mindre plats nu när dem könsstympade kräver längre sjukhusvistelse på grund av vidskepelse och religiösa vanföreställningar.

 3. Och män har man aldrig kallat för ett blodprov så att man kan läsa av PSA nivån och på sätt upptäcka prostatacancer i tid. Men när det handlar om vaginor och hängpattar då djävlar ‘är det full fart, TV-galor, rosa ensilagepaket osv. Om nu 1000 kvinnor inte får cellprov tagna i år, så är det inget mot att kanske så många som 2,5 miljoner män inte får lämna PSA prov. Jag blir bara så djävla förbannad.
  2011:
  Livmoderkropp cancer 1431 fall 161 döda
  Livmoderhals cancer 421 fall 139 döda
  Bröstcancer 8382 fall 1405 döda
  Prostatacancer 9663 fall 2382 döda
  Så kvinnliga cancerformer 1705 döda
  Manliga cancerformer 2382 döda.

  Alltså ställs invandrare + kvinnor mot män i sjukvården. Så kvinnor ska inte klaga, dom får den screening som behövs till dyra pengar.

  • Håller med dig Peter, att inte undersökning/prov av sin prostata inte prioriterats är uselt, skattebetalare som inte får förebyggande undersökningar, jag har svårt att se varför Svensken som gemen ska offras för icke skattebetalande? Det är inte invandrare och kvinnor mot män, det är politiker mot Sverige och Svenskarna. Sen om det är dyra pengar kan diskuteras, vad är dyrt? Vad kostar/kommer invandringen att kosta? Långt mer än vad koll av prostata och mammografi gör, men mammografi är nog snart ett minne blott, för nu vill fler icke betalande ha del av kakan….klart som korvspad att folk vill hit till Costa Gratis, smörgåsbordet är serverat…

  • En man med självbevarelsedrift börjar på eget initiativ att kontrollera sin hälsa avseende PSA och andra obehagligheter framförallt med stigande ålder!

   Ingen kan hindra dig från att beställa tid hos din vårdcentral för hälsokontroll! Om du nekas vänd dig till patientombudshen i första hand!

   Det fungerar tydligen så att män får ta eget ansvar för kontroll av sin hälsa!

Kommentera