Apropå klimathysterin

USAs  National Operational Hydrologic Remote Sensing Center (NOHRSC) har sedan 2003 med hjälp av satelit- fjärranalys hållit daglig koll på snötäcket i USA.  Igår, första december 2015 noterade man den största snötäckningsgraden för 1/12 sedan starten 2003. 38,7% av USA var snötäckt.  Naturligtvis kommer inte PK media att rapportera om detta rekord!

Fig-001-US-snow-cover-151201

6 thoughts on “Apropå klimathysterin

  1. Nåja, det är största snötäcket på 9 år om vi ska tro bildtexten, inte 2003 utan 2006 enligt texten under bilden).

    Den globala uppvärmningen är ett faktum som inte går att förneka. Att den händer är helt sant, vi har temperaturserier som sträcker sig mycket längre tillbaka än 2003. Det finns dessutom mycket starka indicier att uppvärmningen beror på människors utsläpp av växthusgaser, och här är säkerheten långt över 95 %.

    Det här är ingen eftergift till Miljöpartiet — till och med en klocka som står stilla visar rätt tid två gånger per dygn. MP människor tror säkert att jorden är rund också, precis som vi gör. Men att de tror på global uppvärmning, eller att jorden är rund och roterar runt solen, rättfärdigar inte de vimsigare delarna i partiets politik.

  2. Har funderat en sak helt statistiskt sett.

    Det påstås att temperaturen på bollen har stigit 2 grader under de senaste hundra åren. Och att som följd därav har istäcket börjat smälta både på Antarktis, Grönland, Norra Ishavet o.s.v.
    Seda säger man att det blir bra om man kan begränsa den ytterligare höjningen till 2 grader.

    Men, undrar jag, om smältningen redan pågår med dessa 2 grader, skulle inte den fortsätta även om temperaturen inte stiger ytterligare? Alltså bör havsnivån stiga även om ingen ytterligare temperaturökning skedde?

    Vad gör då 2 grader till? Skulle det innebära att smältningen ökar avsevärt?

    Min slutsats av det hela är att det är struntprat det där med koldioxid.

    Om det trots allt är sant, det skulle innebära att vi borde åstadkomma en temperatursänkning på 2 grader för att dels stoppa isens smältning, dels återgå till situationen för hundra år sedan, så småningom?

Kommentera