13 thoughts on “ISIS satsar på huvudfrågan och sina klimatproblem

  1. Löfven kommenterar Donald Trump ” Lyckligtvis blir den typen av inlägg som ignorerar vetenskapen allt ovanligare”

    Löfven tycks totalt ha missat att det finns ”vetenskap och vetenskapsmän med motsatta resultat än vad FN;s klimatpanel IPCC kommit fram till”

    Det finns påvisbara forskningsresultat som säger att den globala uppvärmningen stannat av, sedan flera år tillbaka! Vetenskapsmannen Stefan Löfven kan vidareutveckla detta!

  2. Och nu trycker åt USA åtföljd av sina lydiga boyscouts från NATO ännu hårdare mot Ryssland för att provocera fram en reaktion från Putin. Den egentliga roten till all ondskan på jorden är: De Svarta huset, Pentagon och NATO ( Nord Atlantens terrorist organisation)

  3. APROPÅ MILJÖ, KLIMAT – men bortsett från Åsa Romson eller IS.

    Jag visste inte!! Det finns ett miljöparti i Rumänien som heter Partidul Ecologist Român (P.E.R). Dess orientering är center >höger, med liberala accenter och ändamålen är att reformera och modernisera rumänska samhället, att skydda och utveckla de vitala resurserna: människolivet och hälsa, naturresurserna, att bevara kulturen och nationella traditionerna.

    Igår läste jag hela partiprogrammet och var imponerad – ingen stel politisk ideologi, inga slitna klyschor.

    Det finns också ett miljöämbetsverk underordnat jordbruks- och landsbygdsdepartementet. Just där har man avslöjat bovarna i toppen: herr Adam Craciunescu och fru Graziela Gavrilescu, socialdemokrater, chefer för Romsilva – ett statligt företag som svarar för skogsförvaltning, jakt och fiskeri. De två cheferna är också under utredning för korruption och maktmissbruk – de ljög om illegala skogsavverkningar. De påstod att bara 60.000 kubikmeter träd avverkades per år, men P.E.R och Greenpeace România upptäckte att i själva verket var det 8,8 miljoner kubikmeter som avverkades illegalt per år! Craciunescu, Gavrilescu och andra ”politiker” sålde virket till ett stort företag i Österike och till …IKEA! Gissa i vilkas fickor pengarna hamnade …

    Detta skadade klimatet avsevärt: sommarvärmen blev plågsam flera år i rad med plus 35-36 grader i skuggan! Alla byggnader, särskilt bostäderna och bilarna fick installera luftkonditionering. Och Rumäniens klimat var en gång i tiden kontinentalt som i hela Centraleuropa.

    Men jag tänker inte tråka ut Er med det.

    Rumänska ekologisterna i P.E.R. har en egen sång med vacker folklorinspirerad musik och texten är väldigt patriotisk, rörande, mobiliserande, optimistisk och befattar sig inte med begrepp som falsk demokrati, mångkultur, konflikter eller ’no-go-zones’.

    Här är sångens signifikanta innehåll i korthet: de svär och lovar att skydda och förvara jorden, de gamla stolta Karpaterna, de döende skogarna, gläntorna, floderna, att älska det vackra och det goda naturen, att skipa rättvissa för alla. De ber till Gud att ge dem klokhet och styrka att inte tillåta ödeläggelsen av Guds skapelse och få kraft att hjälpa de gråtande fattiga, att avsätta och straffa de fega, giriga, tjuvaktiga förrädarna (politikerna) som blivit rikare och rikare.

  4. RUMÄNSKA EKOLOGISTERNAS SÅNG

    Musik, text och solist: Andrei Paunescu

    Lyssna gärna på musiken och följ texten med, man kan förstå vissa klingande rumänska ord härstammande av latin. Jag har försökt att översätta den mest talande delen av sångens innehåll till svenska i föregående kommentar.

    Tack och förlåt för att jag tagit Er tid i anspråk.

    https://youtu.be/QvLYqM_iapo

    Ecologisti ai zilelor senine
    Din tara care-o mangaie Carpatii
    Chemati suntem de codri si izvoare
    Sa aparam destinu-acestei natii
    Noi nu suntem o tara de niciunde
    Suntem popor Roman din neam de traci
    Azi pajisti si paduri sunt muribunde
    Iar subpamantul ni-l fura ciudati
    Juram, juram pamantul s-aparam
    Sa faurim lumina si dreptate
    Juram, juram nimic sa nu crutam
    Pentru frumos si pentru sanatate
    Suntem satui de moarte-n galantare
    De impostori, de lasi, care tot cresc
    Poporul nostru de otravuri moare
    Saracii plang, cei hoti se-mbogatesc
    Si Doamne da-ne multa minte noua
    Sa nu distrugem tot ce ai creat
    Si sa iubim doar binele, nu raul
    Pamantul fie binecuvantat
    Suntem Ecologisti, adica forta
    Ce vindeca pamantul cel bolnav
    Haideti cu totii sa aprindem torta
    Ca sa dispara toti cei ce-au tradat
    Mesajul nostru-i simplu ca o hrana
    Echipa noastra-i unguent pe rana
    Ecologistu-i forta nazdravana
    E sansa noastra ca o sfanta mama
    Juram, juram pamantul s-aparam
    Sa faurim lumina si dreptate
    Juram, juram nimic sa nu crutam
    Pentru frumos si pentru sanatate.

Kommentera