Justitieministern: Asylboenden är en säkerhetsrisk och måste ligga nära polisstationer

INVANDRING. Justitie- och arbetsminister Jari Lindström (Sannf.) anser att de asylsökande utgör en säkerhetsrisk i Finland. Enligt Lindström utreder polisen som bäst kring tio våldtäktsfall där en asylsökande står som misstänkt.

Det är inte frågan om några nya våldtäktsfall, utan alla de fall som kommit till polisens kännedom under det här året.

Polisen informerade idag att en 14-årig flicka blev våldtagen i Reso i tisdags.

En 19-årig man har häktats som misstänkt. Enligt polisen kom han för cirka ett år sen till Finland som asylsökande.

Det här är det andra fallet med våldtäkt på en 14-åring som har uppmärksammats denna vecka.

Minister Jari Lindström är upprörd över de här fallen och undrar varför våldtäktsmisstankar eller våldtäktsdomar inte påverkar asylprocessen.

– Enligt min personliga åsikt är det här väldigt konstigt, men det beror på gällande internationella avtal, säger Lindström.

Lindström vädjar ändå till medborgarna att inte stämpla alla asylsökande på grund av de här brottsmisstankarna.

Inrikesminister Petteri Orpo (Saml) menar attfFlyktingförläggningar som ligger på fel ställen med tanke på säkerheten stängs ska stängas. Som exempel nämner Petteri Orpo förläggningar som ur polisens synvinkel ligger för långt borta. Tills vidare finns inga planer på att stänga någon speciell flyktingförläggning.

Samtidigt bereds också en lagändring som ska göra det möjligt för bevakningsbolags väktare att jobba inne i flyktingförläggningen. I dag får väktarna finnas bara utanför förläggningen.

Polisstyrelsen föreslår att förläggningarna inte borde placeras längre än 30 kilometer från närmaste station. På så vis skulle polisen ha bättre förutsättningar att rycka ut och hålla sig synlig nära förläggningarna.

– Förläggningarna på små orter och långt från närmaste polisstation är problematiska för polisen eftersom resurserna också i övrigt är knappa i de här regionerna, säger polisöverinspektör Esko Kesti på Polisstyrelsen.

Polisen har berättat om att det blivit vanligare med ordningsproblem i och kring förläggningarna.

– Faktum är att vi inte kunnat utöka vår patrullering alltför mycket på grund av resursbrist, säger Kesti till Lännen Media. Han säger att olika åsikter i religiösa eller politiska frågor står bakom de flesta bråken.

-Pettersson säger att det är inget att tjafsa om. Det är spännande sa Fredrik, berikande sa Mona, beställt sa 87:an…

3 thoughts on “Justitieministern: Asylboenden är en säkerhetsrisk och måste ligga nära polisstationer

    • “Man” = BARA UNGA STARKA MUSLIMSKA MÄN SOM FLYTT FÖR SINA LIV….Stefan Löven tjatar om det som ett mantra att dessa unga män, vilket de är till 100% flytt för sina liv, 90% utan pass och ID….
      BIDRAGSPORTARNA HOS FÖRSÄKRINGSKASSAN ÄR ETT LOCKBETE SOM SOCIALDEMOKRATERNA SIGNALERAT I 40 ÅR!!!
      Och när de INTE får knulla så tar de till våld, de är överrepresenterade i norden för den typen av brott, varje sund, normalt tänkande individ borde jobba för att INTE ta in fler till Sverige!

Kommentera