Fyra av tio nyanlända syrier högutbildade ljuger Aftonbladet


INVANDRING. Statistiken från Arbetsförmedlingen är från slutet av oktober. Den räknar in vuxna nyanlända som fått permanent uppehållstillstånd och därmed är inskrivna i Arbetsförmedlingens etableringsuppdrag. Totalt av alla nyanlända har 30 procent en eftergymnasial utbildning – att jämföra med ett genomsnitt på 27 procent. 

22 procent av de nyanlända har gymnasiekompetens och 48 procent en förgymnasial utbildning.
Den kompetens Sverige behöver. Många nyanlända har, enligt arbetsförmedlingen, med sig just den kompetens och utbildningsbakgrund Sverige behöver.

2015-11-25_1317

2015-11-25_1317_001

Det är hattidningen Aftonbladet som ljuger i rubriken och texten ovan. Aftonbladet liksom vänster-SVT fifflar genom att räkna all utbildning som sker ”efter gymnasiet” som högskoleutbildning även om det är mekanikerträning i syriska armén, frisörpraktik eller i en koranskola.

I Norge är man inte så glad åt syriernas utbildningsnivå och säger rent ut att det kan vara svårt att ordna jobb till dem. 

Att endast var tionde nyanländ från Syrien har högskoleutbildning hindrar inte PK att självsäkert påstå motsatsen.

Migrationsminister Morgan Johansson menar således att ”Det är läkare, lärare, sjuksköterskor och ingenjörer. Det handlar om att snabbt lära dem svenska och sen få in dem på arbetsmarknaden. Många av de här yrkena är bristyrken i Sverige”.

Sveriges Radio målar bilden att ”Allt fler flyktingar som kommer till Sverige är högutbildade. Många har utbildning inom bristyrken som läkare, tandläkare och ingenjörer”.

Aftonbladets ledarsida hävdade nyligen att ”De människor som nu kommer till Sverige från krigets Syrien har ungefär samma höga utbildningsnivå som den svenska befolkningen.”

Folkpartiets Cecilia Wikström gick ännu längre än Aftonbladet och kritiserade i mästrande ton andra folkpartister för att de inte ”fattar att syrienflyktingarna är mycket mer välutbildade än svensken i gemen”.

Men bara 10 procent av nyanlända från Syrien och 5 procent av nyanlända från det näst största flyktinglandet Eritrea har alltså en minst treårig högskoleexamen. Ändå fortsätter regeringen att låtsas att problemet är byråkratiskt krångel med att översätta examina från hemlandet till svensk motsvarighet.

De högutbildade tenderar dessutom redan att hitta arbete. SCB redovisar statistik på andelen förvärvsarbetande i arbetsför ålder år 2010 uppdelat på utbildning och födelseland. Bland inrikes födda förvärvsarbetade 84 procent överlag. Bland invandrare från Syrien förvärvsarbetade knappt 50 procent av de med endast förgymnasial utbildning jämfört med knappt 70 procent av de med högskoleutbildning, det vill säga relativt skapliga siffror bland de högutbildade.

Ett annat sätt att utrycka det är att 91 procent av de Syrier i Sverige som inte förvärvsarbetar saknar högskoleutbildning och inte skulle hjälpas av åtgärder som fokuserar på de högutbildade.

-Pettersson menar att regeringen snackar skit när de ska lösa den ”påstådda” arbetskraftsbristen med flyktingar från icke-västliga länder. Allt blir bara värre när de förnekar sanningen, det kommer för många och de allra flesta har för låg utbildning…

Läs mer hos Tino Sanandaji

Norska, Statiska Sentralbyrån, SSB, visar att sysselsättningsgraden för syrier från 2011 till nu har sjunkit från 43 procent till 26 procent, och är nu den lägsta av alla invandrargrupper.

Så syrierna, som i Sverige påstås vara högutbildade, ligger betydligt under sysselsättningssnittet för icke västliga invandrare på 54 procent och därmed blir skattebetalarnas kostnader över 4,3 miljoner per person.

abc nyheter

 


13 responses to “Fyra av tio nyanlända syrier högutbildade ljuger Aftonbladet

 • Var fjärde utländsk läkare klarade medicinskt kunskapsprov | Petterssons gör skillnad!

  […] har varit fulla med artiklar om hur välutbildade de ”nya svenskarna” är. Aftonbladet skrev att fyra av tio syrier var högutbildade och att irakierna inte hamnade långt efter. SVT […]

  Gilla

 • Vad får vi för pengarna | Petterssons gör skillnad!

  […] media har varit fulla med artiklar om hur välutbildade de ”nya svenskarna” är. Aftonbladet skrev att fyra av tio syrier var högutbildade och att irakierna inte hamnade långt efter. SVT […]

  Gilla

 • Bara tre av hundra syriska flyktingar har bra utbildning | Petterssons gör skillnad!

  […] ser att någon ljuger. Antingen danskarna ovan eller Aftonbladet och SVT nedan, eller har danskarna helt enkelt haft otur. Vad tror […]

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Hade dom haft lika hög utbildning som vi svenskar har, hade det inte sett ut som det gör i deras hemländer!
  Ett land med hög utbildning som dom boende har förvandlat till en soptipp, full med religiösa galningar?

  GLÖM DET!

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Hur vet dom hur hög eller låg utbildningsnivån är, när 90% av dom som väller in i Sverigeistan saknar ID-handlingar?
  Har dom med sig betyget från universitetet, men inte ens ett körkort?
  40% av dom som fick asyl 2014, fick detta trots att vi inte vet vilka dom är!

  Gilla

 • jgarn

  Dessa invandrares utbildningsnivå ligger på normal sossenivå, dvs hämta tidningen i brevlådan, kunna gå på toaletten, borsta tänderna själv, gå på sossemöten utan att somna mm.

  Gilla

 • ossie

  Skriver Aftonkloaken nåt som är sant är det en ren olyckshändelse.

  Gilla

 • Involuntarium

  Vaknade till av TV;en, vad ser jag om inte ännu mer idioter! Projektorbild! ”Idéburna intregrationsorganisationer” vad fan är det? Det ena kalkbrottet efter det andra kliver fram och snackar så mycket skit att öronen kroknar ovh livslusten försvinner! Mycket ljud som läggs in i mellan orden öh, öh, och öh och åter öh! Förbannat mycket snack och ta mej fan obefintlig verkstad! Galningen talar om ett ”interkulturellt” samhälle, så nu räcker det inte med mångkultur, hela publiken ser helt frågande ut och dessutom helt nollställda! Tror inte mina ögon! Vi vill fylla ett glapp?

  Ovan en just nu bild av SVT;s informationsarbete!

  Gilla

 • Ståfräs

  Konstigt att dom har med sig sitt CV, sina betyg från universitet, högskolor och mobilen, men tappt bort passet.
  Helt otroligt att godhetsnarkomanerna i PK o 7 klövern går på detta. Idioter

  Gilla

 • Pica pica

  Men vad bra! Då kommer ekonomin att förbättras och vi behöver inte låna pengar mera eller ta av biståndet.

  Gilla

 • Trynbald

  Det är dom pressetiska reglerna som visar sitt fula tryne. Aftonbladet som är trogna dom främlingsfientliga socialdemokraterna. Hur ska Mellin och Hellin och dom andra knallkorkarna resonera sig ur det faktumet att dom stödjer ett parti som inte delar allas lika värde.

  Gilla

 • Anya

  De har nog gått på motsvarande ”Bommersvik” för att lära sig den rätta ideologin! Kalla detta för akademisk utbildning är riktigt bra gjort av Aftonblaskan!

  Gilla

 • Involuntarium

  Grattis Löfven och regeringen! Möjligheterna hopar sig! Fantastisk möjlighet att få använda svenska skattekollektivets inbetalda skatter till att försörja invällarna!

  Vi får verkligen hoppas att Ni själva drabbas av sänkt levnadsstandard! Tycker ni inta att det är fantastiskt att få möjligheten att belåna framtida generationers liv och leverne!

  Dags att Löfven och resten av regerings pajasarna sänker sina av staten utbetalda ”bidrag”! Något arbete till gagn för Sverige utför väl pajasarna inte och då är det väl bidrag Ni får. Precis som vilka andra bidragstagare som helst!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: