”Terroristen” i Boliden släppt och helt rentvådd


TERRORISM. Den 22-årige man, Mutar Muthanna Majid, som greps i Boliden i torsdags släpps på fri fot. Han är inte längre misstänkt, säger åklagaren Hans Ihrman i ett pressmeddelande. – Han är inte längre misstänkt vilket är ett viktigt budskap till det svenska folket, säger Majids advokat Ola Salomonsson till Ekot i Sveriges Radio.

Åklagaren Hans Ihrman säger att det inte längre finns tillräcklig misstanke och bevisning för att begära honom häktad och att ingen annan person är misstänkt i utredningen. När han ombeds kommentera att många varit kritiska till utredningen säger han att han är ”helt oförstående” till det. – Det är lätt att ha synpunkter och raljera. Men det har varit mycket besvärande uppgifter som åklagare och polis har varit absolut skyldiga att ta ställning till. Jag kan tänka mig att om någonting hänt och man inte agerat så skulle man få kritik då också.

-Pettersson hoppas Majid får en rejäl ursäkt och lite hjälp att ordna upp livet efter detta misstag…Observera att Majid är helt rentvått, han är inte släppt i brist på bevis.

Säpos pressmeddelande


19 responses to “”Terroristen” i Boliden släppt och helt rentvådd

 • Muhammed

  På temat muslimska terrorister. Man har släppt bild på en av de som man vill veta mera om. Han ska tydligen ha varit med en annan jihadist och de skulle antingen till Tyskland eller Sverige,

  http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE8235084/Frankrig-frigiver-foto-af-selvmordsterrorist/

  Gilla

 • spinnaker

  Brussel är inte igenkännligt, tunnelbanan stängd, skolor stängda i morgon knappast några människor på stan förutom poliser, militärer och några svarta. Grand Place med den vackra granen ligger nästan öde förutom då militären och polisen som vaktar med tunga vapen.
  Det är verkligen deprimerande, förban..e mussar
  All vår kultur förstörs av deras våld och hat mot oss !
  De måste ut ur Europa !

  Gilla

 • Mimi N

  Tänk om denne ‘terroreristisker’ varit från Litauen – he, he, en annan femma …

  Gilla

 • Grune

  Jag har ju redan på annan plats satt ut ett foto på der riktige terroristen.

  Gilla

  • Mimi N

   Ja, vi vet vilket foto det var – en av de fulaste och ondaste figurer i svenska regeringen: Mermelet Kaplandanbangancancan, riddare av Svartfaggan. För att inte nämna Stefanfan Potato Face Statssvetsaren Löfvén – lilla stackaren – övergiven redan som barn, olycklig som ung man, stor i käften som fackman och yr i huvudet av makt som statsman. Förrädiska karaktärer.

   Gilla

 • U-båt

  Den där krypterade mail korrespondensen som skickades mellan Mutar Muthannas dator och någon i hans hemland,hur förklarar man detta på trovärdigt sätt ?

  Gilla

 • BH

  Bra jobbat Säpo, hemliga slagninger på hitta.se gjorde susen. Hur blir det nu i fortsättningen? Kommer ni att så småningom stoppa en tvättägta terrorist?
  En säker metod är att avvakta, som i 2010, de brukar avslöja sig själva, sen är det bara att sopa upp slasken, stålkulorna och annat järnskrot.

  Gilla

 • Synonymen

  Min gissning är att ”den skattande terroristen” Mutar Muthanna Majid dyker upp i antingen Skavlan eller något annat ”soffprogram” där hans ska ”prata ut”. Där ska han framställas som genomsympatisk och välutbildad. Detta för att fullfölja SVT:s uppdrag som är att ljuga och hjärntvätta sina tittare.

  Att fattigpensionärer inte har mat för dagen skiter t.ex. mångmiljonären, hycklaren och mobbaren Skavlan fullständigt i.

  Det blir ju inte bra TV.

  Gilla

 • jockfall

  Här kan man skriva dimridåer. Då förstår ni alla.

  Gilla

 • Galten

  Det där tvivlade jag starkt på, alldeles för välregisserat och för tätt in på Paris dåden. Ett spel för gallerierna åt de aningslösa om att även svenska myndigheter och säpo minsann var på alerten. Inbäddning i falsk trygghet.

  Gilla

 • Tex

  Jaha, då är det bäddat igen för ett fett skadeståndskrav från den muslimska kravmasinen för den tid han varit ”frihetsberövad” ”falsk anklagelse” ”grov kränkning” och tusen andra påhittade idiotier som välvilliga brännvinsadvokater hittar på!
  Skicka tillbaka fanskapet omgående, även om han just för tillfället är oskyldig så är han som muslim ändå en potentiell säkerhetsrisk för landet!
  Tex

  Gilla

 • Mary Agnes

  Fiasko.
  Det innebär också att den riktige julterroristen är fri…

  Gilla

  • Synonymen

   ..och Säpo hittar honom i bostadsminister Kaplans tjänsterum.

   Det är mehmet kaplan som är julterroristen.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: