Afghaner som vill till Europa köper förfalskade brev med hot från talibanerna

INVANDRING. Afghaner som vill migrera till Europa och Sverige köper förfalskade hotbrev där det står att deras liv är i fara på grund av hot från talibaner. 

De falska ”talibanska hotbreven” säljs till afghanska migranter av förfalskare för upp till motsvarande 1000 dollar (8700 kronor).

Talibanerna säger att de upphört med dessa hot.

 ”Av hotbreven som nu presenteras för europeiska myndigheter, skulle jag säga att bara en procent är äkta och 99 procent är falska, säger Mukhamil, 35, som har skapat och sålt 20 sådana falska brev.

Han håller sig till en enkel formel – han anklagar köparen att arbeta för afghanska eller amerikanska styrkor – och lägger till en taliban logotyp som kopieras från talibanernas hemsida.

-Pettersson håller med statsministern när han säger att ”vi har varit naiva” men vill inte räknas in i detta ”vi”.

2015-11-22_1815

Är det rätt att tömma Afghanistan på deras framtid – de unga?

Varför har kriget i Syrien 50-dubblat antalet ensamkommande från Afghanistan herr statsminister?

 

5 thoughts on “Afghaner som vill till Europa köper förfalskade brev med hot från talibanerna

  1. Ett barn till ett annat barn på femtio och sextiotalet! ””Har du papper på att du inte är mentalt störd?”” Om den tillfrågade ungen svarade ””ja det har jag””! så sa den frågande ungen ””bra då vet jag att du är en dåre, för du vet det är bara dårarna som har papper på att de är friska!””

    Ska skaffa mig ett papper med massa stämplar som säger att jag hotas och förföljs för att jag är ”vit svensk med ett betydligt sämre människovärde än invällarna!

    Tror Ni man kan söka asyl på dylikt dokument? Finns någon trovärdighet i ett sådant dokument, trots att det är dagens sanning?

    Troligen får någon asyl i Sverige pågrund av att de skaffat sig ett dokument som säger att de hotas av talibaner eller någon annan!

    Det är tyvärr i det svenska etablissemanget som de flesta verkar ha papper på att de är friska!!!

  2. Det är han själv och hela regeringen samt en del artister som har varit extremt efterblivna, inte naiv.

Kommentera