Frankrike mobiliserar 115000

ISLAM. Frankrike har mobiliserat 115 000 poliser, gendarmer och soldater i hela landet för att trygga fransmännens säkerhet, uppger inrikesminister Bernard Cazeneuve, enligt BBC.

Mer än 128 räder mot misstänkta genomfördes natten till tisdagen.

På måndagen greps 23 personer och 31 vapen beslagtogs, en enorm jakt på en av de misstänkta attentatsmännen Salah Abdeslam pågår. Han misstänks ha flytt till Belgien.

Den belgiska regeringen har höjt hotnivån sedan man inte lyckats gripa Abdeslam under en enorm polisinsats på måndagen. Belgien ställde in kvällens fotbollslandskamp med Spanien på grund av den höjda hotnivån.

HBL.fi

● Kraftig skottlossning och flera explosioner hördes i samband med en stor insats från fransk militär och antiterrorpolis i Parisförorten Saint Denis. En kvinna sprängde sig själv till döds i en lägenhet i området. Totalt har tre misstänkta terrorister dödats under insatsen, säger en poliskälla. Sky News rapporterar att en av de döda sköts ihjäl av polisens krypskytt.

Åklagare bekräftar att fem personer har gripits – tre män i lägenheten och en man och en kvinna i närheten. Polisen har inte kunnat verifiera deras identiteter.

Det finns uppgifter om att en eller två personer fortfarande befinner sig i lägenheten.
Enligt radiokanalen France Info är det Abdelhamid Abaaoud, den utpekade hjärnan bakom terrorattackerna i fredags, som var målet för operationen. Polisen tror att han är en av de döda i räden.

Även Salah Abdeslam, som varit föremål för en intensiv polisjakt de senaste dagarna, och ytterligare en man – som pekats ut som en ”nionde misstänkt” – uppgavs befinna sig på platsen.
Flera poliser ska ha skadats i insatsen.

10 thoughts on “Frankrike mobiliserar 115000

    • Var går gränsen åldersmässigt Galten ? Börjar bli orolig,eftersom jag senaste åren drabbats av flera olika ålderssjukdomar ! Är även vi äldre pensionärer nu kallade till försvar för alla invällarna ? 🙁

  1. Om det blir oroligheter i Sverige blir det ordentliga problem.
    ”Det händer inte oss” -mentaliteten har gjort oss så passiva att det blir som att nalla av ett småbarn. Så illa är det i dag i Sverige.

    Vi får ju inte ens stopp på invasionen som drabbar landet nu. Trots gränskontroller. Vilka inte fungerar. Enligt order. Men svenskarna förstår inte ens skillnaden: Gränskontroller som inte fungerar kontra inga gränskontroller.
    Det är samma frånvaro av funktion…inte ens det förstår de.

    Jag har börjat fundera på om det egentligen är värt att försöka rädda landet. Det är ingen som bryr sig eller begriper. Hade de gjort det, hade de agerat för länge sedan.
    Vi är på väg mot svenskens undergång och det accelererar exponentiellt…

    • Håller med dig, de som sitter vid köttgrytorna, ex Stefan Löven kommer inte att lyfta ett finger för att rädda Sverige, – vid SKARPT LÄGE SOM I VÄSTERÅS PÅ IKEA DÄR CAROLA HERLIN OCH EMIL HERLIN SLAKTADES HÖLL SVETSARMUPPEN TYST TROTS ATT HAN VAR I STADEN….
      DETTA SÄGER NÅGOT OM HUR SOCIALDEMOKRATERNA VÄRDERAR SITT EGET FOLK!!!!!= NOLL VÄRDE!!!!

  2. Trist att Sverige stödjer IS med minst 300 terrorister som reser mellan Sverige och Syrien, (SÄPO:s uppskattning.)
    Vi har en LIVSFARLIG LEDNING med en svetsarmupp som statsminister!

    • Snart kommer ktav fran svetsarens vanner om ett eget kalifat i Malmo!!!
      Arabasen bara valler inm synd att det inte gar att skriva fult ut har vad jag tycker om detta fula folk som kallas araber som ar en korsning av ngt ONT FRAN HELVETET!!

  3. Liknande områden som finns i stort runt hela Paris,är det som absurdska ”politiker” strävar efter,att förverkliga i Nordiska landet !
    En skön blandning av all jorden sopor !

    • Ja här kan terroristerna känna sig trygga. Har sett att Poliserna åker mer själva i bilarna just nu i Gbg för att troligtvis deras kollegor har skickats till Skånes gränskontroller. Stackars underbemannade poliser och oss om det händer något.

Kommentera