Vem ska vi lita på?


Både Rolf Fredriksson (reporter på SVT) och Anders Ygeman (S) uppträdde bägge i kvällens Rapport där de uttalade sig om IS och terroristernas närvaro i Europa.

”…det är helt fel sätt att resonera, helt fel koppling. Terrorister tar sig in i EU på annat sätt…”, sade Fredriksson och syftade på det faktum att en av de döda terroristerna var asylsökande.

”…de har betydligt större kapacitet och kan flyga in i Europa med falska pass, snarare än att ta sig över Medelhavet i en ranglig gummibåt”, sade vår inrikesminister i ett senare inslag.

Naivt, men typiskt svenskt. Dessa satans mördare som föga bryr sig om mänskligt liv skulle förmodligen inte dra sig ett ögonblick från att skicka andra mördare över Medelhavet i rangliga gummibåtar och i dessa tider när både svenska och internationella fartyg hjälper till att rädda flyktingar på väg till Europa, så är resan över inte längre lika farofylld. Finns det egentligen ett säkrare sätt att skaffa sig ett livslångt uppehälle i Europa än att ta sig hit med falska syriska pass i en liten båt med riktiga flyktingar? Naiva Sverige har åter visat upp sitt ansikte.

För…

…samtidigt har vi i svensk media kunnat läsa hur den afghanska flyktingen Zulmat Afzali varnat svenska myndigheter för att vara just naiva och att IS smugglar in krigare i Europa.

…samtidigt har den amerikanska sajten Buzzfeeds erfarne utrikesreporter Mike Giglio berättat att en källa i IS vittnat om att organisationen smugglar in krigare i skydd av den stora flyktingströmmen.

…samtidigt har Syriens president Assad och en libysk regeringstjänsteman berättat att IS smugglar krigare gömda på flyktingbåtarna.

…samtidigt har Interpol varnat för att terrorister utnyttjar flyktingbåtarna på väg till Europa.

Ska vi då lita mer på en SVT-reporter och en inrikesminister för Sveriges genom tiderna sämsta regering, eller ska vi lita mer på internationella källor? Jag har min uppfattning klar och det tror jag du också har…


8 responses to “Vem ska vi lita på?

 • Tony

  Svensk Media är nog det uslaste i Världen, i 10 år har idioter
  motarbetat och skällt SD för alla möjliga invektiv för deras
  klara åsikter i invandringsfrågor, nu när alla deras lösningar
  kopieras av regeringen och den bristfälliga oppositionen,
  då har man inte stake att ge SD kred för att dom haft rätt
  hela tiden, man fortsätter att lotsas, fy fan vilka puckon,
  till och med i frågor om Abort kopierar nu dom andra vad
  SD tidigare sagt, utan att få någon kritik av Media? Ynkryggar!

  Gilla

 • ossie

  En journalist och en pk politiker . Lita på ? Skrattretande fråga.

  Gilla

 • Joakim Ramstedt

  Enligt Wikileaks som citerar underättelsekällor i Irak var minst 24 människor inblandade i attacken. IS Sleeperceller offrar inte sig själva. De utnyttjar flyktingar som utförare. Själv står de för planering och organisering.

  På det sättet kan de ju återanvändas medan de bara offrar kanonmat.

  Gilla

 • goranol

  Apropå att flera terrorister kommer från Belgien:
  Belgien är en av flera terror-hotspots som finns och den har väldigt gamla rötter. Citat från Magnus Ranstorp, forskare och chef för Centrum för asymmetriska hot- och terrorismstudier vid Försvarshögskolan:
  – Mycket har att göra med den omfattande segregationen som finns med utanförskapsområden. Han beskriver också den belgiska polisen som mindre effektiv än den franska. Frankrike är ett stort land med en lång tradition av underrättelser och med en enorm kapacitet att infiltrera grupper. I Belgien är man inte lika effektiv även om man lyckades hindra attentatet mot polisstationerna.

  Man blir rädd när man tänker på hur det är i Sverige..

  Gilla

 • Involuntarium

  Morgan Johansson säger i Agenda att resurser saknas långsiktigt! Dags att börja pricka av 21 punkts listan! Leverera åtgärder efter hand! Åtgärderna i 21 punktslistan är inte tillräckliga, det behövs mer säger migrationsministern! Morgan räcker återigen ut hela armen till alliansen för hjälp, hjälp och åter hjälp! Var antagligen inte roligt att bli påkommen med brallorna nere!

  Morgan är tydligen mer intresserad och tar ansvar av vad som händer i resten i Europa, hen förstår inte att det är Sverige och Sveriges gränser hen ska beivra, Inte övriga europeiska länders gränser!

  Morgan borde omgående fundera på om hen är lämplig som migrationsminister i Sverige?

  Det bästa för Sverige är att helt kliva av Schengenavtalet! Stänga gränsen helt och inte ta emot en enda asylsökande!

  Tycker det är dags att reda ut begreppen avseende suveräna nationalstatersgränser!

  Sverige har landgräns i väst med Norge, i nordost med Finland, fast förbindelse över havet med Danmark via Öresundsbron i sydväst, samt kust mot Bottenviken, Bottenhavet, Ålands hav, Östersjön, Öresund, Kattegatt och Skagerrak.

  Alltså kan Sverige överhuvudtaget aldrig bli ett land där araber, afrikaner och asiater kan söka asyl, när de kommer landvägen eller med färjor från angränsande ””säkra”” länder! Däremot ska de kunna söka asyl om de tar sig hit med direktflyg från sina hemländer eller från andra länder utanför den Europeiska unionen! Under förutsättning att de har sina resedokument i fullständig ordning!

  När länderna som med sina suveräna nationalstatsgränser, gränsar till länder som befinner sig i krig eller krigsliknande situationer tar Dubblinförordningen på allvar kommer i princip inte en enda asylsökande att ta sig till Sverige, utan att redan vara registrerad i något av de ””säkra”” länder som den asylsökande redan har passerat!

  Ska det var så förbannat svårt att förstå!

  Dags att PK patrasket ställer krav på de länder som har ansvaret att registrera asylsökande som asylsökande enligt Dubllinförordningen!

  Gilla

 • karl

  Att resa in i Sverige med falska pass är naturligtvis inte sant, jag tog ut pass förra året och jag fick lämna fingeravtryck.

  Gilla

 • Involuntarium

  Löfven säger i Agenda. Vi ska stå upp för demokrati och frihet, inte vika oss för våldet! Det går bra att stå upp för både det ena och det andra, när man inget har att förlora! Fullt personskydd dygnet runt året om!

  På vilket sätt skyddar Löfven och PK sjuklövern övriga svenska medborgare från terrorism? Det är en omöjlighet! Det finns inte något säkerhetstänk överhuvudtaget hos PK patrasket!

  Fanns minsta säkerhetstänk hos regeringen skulle invällarna stoppats för längesen!

  Löfven borde med anledning av den mängd asylsökande som väller in i landet, helt okontrollerat trots gränskontroller (polisen kan bara kontrollera att pass, ID och resehandlingar finns. De kan inte med den form av kontroll som genomförs avgöra om handlingarna är ”äkta”) införa undantagstillstånd!

  Frågor som osökt uppkommer

  Vi närmar oss jul och nyårshelgerna hur kommer regering, riksdag, SÄPO, MSB, Polismyndigheten och försvaret att skydda svenska folket mot terrorattacker i köpcentrum och gallerior?

  Gilla

 • Synonymen

  Läs!

  ”Anders Behring Breivik och Anton Lundin Pettersson fann inte stöd för sina illdåd i skriftlärdas ord. De utlovades ingen plats i paradiset. Inga auktoriteter i samhället uppmanade dem att göra vad de gjorde. Deras illdåd försvarades inte under några gudstjänster, efter att de hade begått sina bestialiska brott. Kort sagt, avståndstagandet var totalt. Ingen auktoritet i samhället delade deras världsbild eller sympatiserade med vad de hade gjort.”

  http://fnordspotting.blogspot.se/2015/11/men-trollhattan-da.html

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: