Ungerns migrantkris över – Europas har bara börjat


av George Igler  •  15 november, 2015

 • ”Hälften av alla migranter som kommer under vilket givet år som helst, har kommit redan i början av oktober. Den andra halvan kommer mellan oktober och december… Om denna tendens står sig kan vi vänta oss raka motsatsen till ett vinterlov och bör i stället förbereda oss på en ökande ström av människor.” — Ungerns president Viktor Orbán, 21 september 2015.

 • FNs flyktingkommission meddelade 2 november att antalet människor som tagit sig in i Europa illegalt i oktober (218 394) nästan tangerade antalet som kom under hela 2014 (219 000).
 • Verkligheten på centralstationen i Budapest måste ses för att man ska kunna förstå den. Det går 200 migranter, företrädesvis unga muslimska män, på varje ungrare. Nykomlingarna ägnar sig åt sporadiskt våld, startade upplopp då de fick syn på en kamera, och lämnade högar med avföring efter sig på stationen.
 • Enligt Björn Höcke, företrädare för populistiska Alternative für Deutschland, (AfD), kommer det 2016 att finnas lika många stridsdugliga muslimska män i Tyskland (5,5 miljoner) som det finns unga tyska män i samma ålder.
 • 2 november hotade Libyen att skicka miljoner afrikanska migranter till Europa om inte EU erkänner dess självutnämnda (islamistiska) regering.

2015-11-15_2004

Tidigare i år utmålades Ungerns frispråkige premiärminister Viktor Orbán som det svarta fåret i europeisk politik. Sedan dess har Orbán förvandlats från kritiserat hot mot europeiska värderingar till den mest erkände försvararen av kontinentens kristna identitet.

I ett Europa där politikerna verkar förtrollade av multikulturalismen verkar ungrarna, efter sekler av invasioner och försök till invasioner, skamlöst immuna mot politisk korrekthet. Det tar sig till och med uttryck i det ungerska språket, där det vardagliga uttrycket för rättframhet är magyarul mondva, vilket bokstavligen betyder ”tala ungerska”.

Över 400 000 migranter, företrädesvis muslimer, tog sig in i Ungern illegalt innan man byggde gränsstaketet som stoppade dylika räder i slutet av oktober. Världspressen har gjort sitt bästa för att antingen förvränga denna verklighet eller mörklägga den helt.

 

Läs vidare


5 responses to “Ungerns migrantkris över – Europas har bara börjat

 • angelicaplacet

  Hur går hanteringen till då respengar till Europa delas ut?

  Ställer dom sig i kö eller är det bara vissa utvalda?

  Gilla

 • Stefan SH

  Nu sitter höjdarna och fattar beslut efter beslut om att EU:s yttre gränser MÅSTE förstärkas och skyddas!
  Alltså kan man säga att Ungern helt enkelt hela tiden hade rätt med sitt beslut?
  Eller hur SVT?
  Eller hur Public Service? Med alla era ambitiösa medarbetare på fält…

  Var är ni nu när Calais brinner och inte vi får se det i era dramatiska svenska direktrapporteringar?

  p.s.
  ”magyarul mondva” betyder nog : ”på ren ungerska” – har jag läst.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Rena lymmeltåget!

  Gilla

 • BJ

  Våra politiker förstår inte vilka problem vi kommer att ha i framtiden med denna svängdörr vi har vid våra gränser. Finns det ingen politiker med verklighets förankring. Läste i någon notis att om att 2050 har vi en muslimsk regering om vi inte redan har det innan 2025. Man är rädd att kalla sig svensk och hissa flaggan.

  Gilla

 • Lasse

  Dags att stänga hela Europa och kasta ut alla muslimer dom hör inte hemma i ett civiliserat samhälle utan det kan bara sluta på ett sätt inbördeskrig total utrotning av muslimerna när gemene man förstår vidden av invandringen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: