Polis och vakter på utsåld Thulekonsert


Den 21, 27 och 28 november ska rockbandet Ultima Thule spela i fullsatta lokaler på anrika Cupol i Oxelösund. Lokaltidning Södermanlands Nyheter vill ha tillträde till konserterna med reporter och fotograf men nekas givetvis, för det är inte så svårt att räkna ut hur de tänker vinkla artikeln när man sett tidigare artiklar om Ultima Thule, Cupol och förhandsartikeln i lördagens SN, där de med negativ klang slår fast att Ultima Thule spelar EXTREMT nationalistisk musik och att några i publiken gjorde Hitlerhälsning under en av bandets spelningar år 2001!!!

Hade SN arbetat som riktiga journalister borde göra så borde de ha gjort en stor nyhet av att bandet spelar inför tre utsålda Cupol, att Hotell Ankaret var fullbokat med gäster till konserterna men att de fått söka sig annat boende sedan hotellet trots bokningarna omvandlats till asylboende.

SN hade kunnat skriva om bandets enorma kultstatus och att de till konserterna i Oxelösund drar folk långt utanför landets gränser, några kommer ända från USA, om medlemmarna i bandet, bandets historia sedan de startade som punkband i Oxelösund, hur de bildade en musikstil som kom att kallas Vikingarock, varför de gör comeback osv.

Nu skriver de istället om polisbevakningen. För övrigt borde någon ansvarig på SN lära medarbetarna skillnaden på Cupol i Oxelösund och Culturum i Nyköping. Så här står det i bildtexten i lördagens papperstidning: ”Polisen bevakar Ultima Thules ‘releaseparty’ på Culturum nästa helg.” Dessutom bör SN förklara varför tidningen satt benämningen releaseparty inom citationstecken. Vad vill man tala om för läsarna med den markeringen? Det är förresten inte alls länge sedan som en nonchalant SN-medarbetare placerade i hela mellan-Sverige välkända Cupol i grannstaden Nyköping och kallade ett av landets största dansband, Vikingarna, för Vingingarna.

-Pettersson menar med  den uppvisade journalistiska nivån så gör nog arrangörerna SN en tjänst genom att inte släppa in dem på konserterna…

Nåväl, nedan en enligt lokaltidningen SN EXTREMT, nationalistisk låt.

Fattig bonddräng är en sång med musik av Georg Riedel och text av Astrid Lindgren. Sången handlar om bonddrängarna förr i Sverige, och utkom på skiva 1971, till filmen Emil i Lönneberga.

Sången blev också känd med Tommy Körberg som bl.a. sjöng den på Astrid Lindgrens begravning.

En dokumentär om Ultima Thule

Här kan ni läsa lite om Södermanlands Nyheter


2 responses to “Polis och vakter på utsåld Thulekonsert

 • Peter Skoglund

  Till det vackra Oxelösund är ALLA välkomna.

  ” Lokaltidningen” SN lämnade ju kommunen för många år sedan, så det är klart att man har lite problem med orienteringen av ” ortens lokaler”.

  Man har ju ingen lokalredaktion här längre, trots att man kallar sig ”lokaltidningen”.

  Fast även SN kanske hittar det viktiga O:et en dag. Vi får hoppas det.

  Det O:et som då ska stå framför beroende, partisk och politisk. Samt då inte minst först i Oxelösund.

  Här en bra musik-video inspelad från Oxelösund för några år sedan. Ni känner väl igen badplatsen och insidan av den gamla kyrkan?

  Gilla

 • Infedel.

  Skulle tro att Hitler hälsningen som dom tror bara var en visning hur högt hans hund hoppade.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: