Ett besök på Migrationsverket


Från Facebook, skribenten vill vara anonym

Idag (10 november) var jag på ett fysiskt besök på Migrationsverket i Solna för att titta, lyssna och försöka förstå vad som sker. Det skulle ta för lång tid att beskriva hela besöket så jag försöker sammanfatta med några korta meningar.

Sverige kan inte ta emot och bekosta allt det vi gör för de som kommer. Jag är själv flykting (för 40 år sedan) men helt ärligt, de och det jag såg idag bådar inte gott för Sveriges framtid.

Nästan alla därinne hade mobiler som var modernare än min. Nästan alla där inne hade kläder och skor som var dyrare än mina.

Ändå hörde jag hur de skulle göra och säga för att få hjälp av Migrationsverket och socialen. De behövde inte ens anstränga sig.

Fy fan säger jag. Det kändes inte bra att se hur naivt systemet är. Varför skall vårt slit och våra skattepengar flyttas från de äldre och sjuka till människor som bara kan komma och få. Varför?

Samtidigt skickar man ut kristna människor som etablerat sig i landet , betalar skatt och bidrar till samhället.

När skall de röda/gröna och blinda politikerna vakna och inse att vårt system utnyttjas till max, av väldigt många.

Jag är fan inte rasist men inte korkad heller. För de som tvivlar på det jag upplevt idag, varsågod och gör ett eget studiebesök så får ni se.


10 responses to “Ett besök på Migrationsverket

 • Sötsören

  Ärade rasister. Läs på bestämmelserna. En person som inte fårr asyl får enbart dagsersättning från Migrationsverket, en person som fått uppehållstillstånd får bara ersättning från samma system som vi andra, dv inte meigrationsverket. Jag vill gärna veta hur åldern på en telefon avgörs utan att gå fram och be att få titta på den. Personer som inte är anställda av Migrationsverket eller asylsökande äger inte tillträde till lokalerna så jag förstår att personen (antagligen ett påhitt av bloggskrivaren) inte vill skylta med sitt namn efter lögnen. Källkritik, mina vänner, är någonting som är bra. Speciellt när man läser en rasistblogg.

  Gilla

 • Suzie

  Tack för din ärliga beskrivning av ditt besök på Migrationsverket i Solna.Man har hört,läst och sett flertalet filmer om dessa lyxmigranter,så din faktiska upplevelse bara bekräftar allt.Inte heller jag har råd med en sån dyrbar hypermodern mobil som dessa lyxmigranter har,och dyra märkeskläder,dyra klockor mm kan jag bara drömma om.Men jag skulle varit nöjd om jag hade haft råd med tandvård,mediciner och annat som är basic vardagsbehov.

  Gilla

 • Tony

  Jo tyvärr har du helt rätt i det du säger, merparten av dem
  som kommer hit är sådana som stjäler resurser från dem
  som inte har någon möjlighet att ta sig hit, eftersom medel
  tas från biståndsbudgeten för att bekosta bostäder och alla
  förmåner som öses över dessa lycksökare! Sen är
  det märkligt, man säger sig ha flytt från krig, men är
  oskadda till synes, dessa fegisar har lämnat anhöriga,
  kvinnor och barn hemma och sjappat själva, lockade av
  förmåner som den naiva 7 klöverns representanter
  öst över dem, givetvis hann dom inte få med sig pass
  och andra papper som bevisar vem dom är, men Ipad
  och märkeskläderna hann dom få med sig i en hast?

  Men alla dessa förmåner är ett resultat från 7 klöverns
  sinnessjuka metoder att allt som SD står för ska röstas ner,
  för vilka andra länder erbjuder fler och bättre resurser till
  andra länders folk än till det egna? Ingen mer än Sverige,
  och det kan man ju inte skylla på flyktingarna, dom har
  ju blivit informerade från flyktingsmugglarna om det
  tokiga gratislandet uppe i Norr, där man kan få allt!

  Gilla

 • Galten

  Den här länken skulle jag lagt in i går men missade det totalt. Där fanns en bildserie igår som visade migverkets nya campingläger i Malmö och hur det ser ut. Igår fanns två bilder med om hur det såg ut inne på toaletterna, fullkomligt ”nersketna” på både golv och i urinoarer. Idag har SDS valt att ta bort bilderna.
  http://www.sydsvenskan.se/malmo/asylsokande-spenderade-natterna-i-kylslagna-talt/

  Gilla

 • Hans Nilsson

  80% av den Svenska väljarkåren har valt de politiker som skall representera dem. 20% har valt något annat och bland dessa 20% finns jag sen 2010. Det är dessa 80% som är det allra största hoter mot Sveriges överlevnad som nation. Det är hög tid att införa någon form av licens föra att få rösta i allmänna val i Sverige. Man får inte köra bil utan körkort, man får inte inneha vapen utan vapenlicens, man får inte köpa kemiska bekämpningsmedel för yrkesmässikt bruk utan sprutcetifikat bla, men att rösta i allmänna val kan vilken idiot som helst få göra. Facit på detta vansinne har vi sett i mer än 40 år, och det blir bara värre och värre. De som önskar avge sin röst i allmänna val skall uppvisa att de är mentalt och kunskapsmässigt mogna uppgiften. Väljarens röst påverkar hela landet och hela folket under mer än en 4 års period, därför är det av mycket stor vikt att valmankåren är påläst så den vet vad de gör. Val är och skall vara något man tar på absolut största allvar det är trots allt ett val för landets framtid och vårt allas bästa.

  Gilla

 • Kalle

  Så länge inte folket säger ifrån kan politikerna fortsätta att plundra våra kommande generationers framtid och dela ut till enligt dem behövande.
  Och detta plundrande av Sverige borde det sättas stopp för nu.

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Bra skrivet, 15.000 Svenskar dör av svält i Sverige varje år. Vi borde sätta sju klövern i ett säkert fångläger och låta dem svälta långsamt till döds, de är inte ens värda det besväret. Dessa sju klöver politiker är grovt kriminella Landsförrädare de värsta genom alla tider = tusenfalt värre än Ceausesco och hans fru ! Sverige har idag den sämsta välfärden i Europa och extremt lägsta pensionen på 46% mot alla andra som har 100 – 110 % i Pension. Helt klart har sju klövern inte råd att ha Svenskar i Sverige som betalar skatt.

  Gilla

 • Trynbald

  Gladeligen låna jättesummor till människor som inte har här att göra. Samtidigt som satsningat på försvar, skola, vård lyser med sin frånvaro. Vilken sjuk politik.

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Sjælvklart att man ær rasist.
  Jag gillar inte att Sverige har blivit mångkriminellt.
  Att vælfærden skrotats,
  att svensk kultur ska beskrivas av Mona Sahlin,
  att åldringar rånas eller kastas ut från sina boenden,
  att vita tjejer inte kan røra sig fritt utan att riskera våldtækt som sedan ignoreras av samhællet.
  Då ær jag ju automatiskt rasist, inget att orda om.

  Gilla

 • ÅMÅL

  Tydligen vill Sveriges maktelit krossa Sveriges välfärdssystem fullständigt!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: