Risken för terrordåd i Sverige är väldigt liten


TERRORISM. Det är extrainsatta program och debatter om de kriminella muslimska terrordåden i Paris. Aftonbladets Karin Pettersson skriver i en ledarkrönika attacken som en ”militär” och ”synkroniserad” terrorhandling som slog till mot unga människor i staden där själva idén om frihet och jämlikhet föddes. ”Det som sker nu är ett krig. Men inte mellan religioner som vissa vill få det till. Utan mellan värderingar”, skriver Pettersson men förklarar inte vad som skiljer sig mellan kristna och muslimska värderingar.  Inrikesminister Anders Ygeman (S) säger idag att det inte finns några extra hot mot Sverige men uppger att hotbilden ska ses över.

En expert i TV4 säger att hoten mot Sverige är mycket små.

Säpo ska se över hotbilden mot muslimer i Sverige! men ser inte någon höjd hotbild mot Sverige och tror inte några svenskar varit inblandade i dåden i Paris. Anders Kassman vid Säpo säger att de känner till 120 personer som återvänt till Sverige efter att ha ha slagits tillsammans med islamistiska extremister i Syrien men att de har bra koll på dem och att de inte utgör någon fara.

Man kan undra varför dessa ”svenskar” som krigat i Syrien går lösa?

Nåväl, Pettersson med bloggen håller inte med Pettersson på hatmedia och tror inte riktigt på ”experterna”. De har kanske glömt när media dagligen fylldes med rapporter från rättegångarna mot serieskytten och mördaren Peter Mangs i Malmö och massmördaren Anders Behring Breivik i Oslo. Många medier har reportrar på plats och ingen detalj är för liten för att nämna. Framförallt nämns båda gärningsmännens högerextremistiska åsikter, trots att den enda organisation Peter Mangs varit medlem i är Vänsterpartiet.

Samtidigt pågick en rättegång mot fyra stycken personer som i media benämndes som terrorsvenskarna i Glostrups tingsrätt, Danmark. Den rättegången mot ”svenskarna” som enligt åklagaren planerat att mörda så många människor som möjligt som hämnd för att Jyllandsposten publicerade de så kallade Muhammedteckningarna var det väldigt sparsamt med rapporter från i svenska hatmedia.

 • Munir Awad, född 1981. Svensk medborgare, född i Libanon. Folkbokförd i Stockholm. Tidigare två gånger fängslad utomlands. Nu häktad i Danmark.
 • Omar Abdalla, född 1980. Svensk medborgare, oklart födelseland. Folkbokförd i Stockholm. Häktad i Danmark.
 • Mounir Dhahri, född 1966. Tunisisk medborgare. Folkbokförd i Stockholm. Häktad i Danmark.
 • Sahbi Zalouti, född 1973. Svensk medborgare med tunisiska rötter. Folkbokförd i Järfälla. Tidigare fängslad en gång utomlands. Greps i Stockholm.

Vår oberoende Public Service radio gick till och med så långt att de sa att de inte ville nämna namnen ”terrorsvenskarna” eftersom de inte var dömda ännu men de har i så fall själva dömt Mangs och Breivik för dem nämnde de dagligen trots att de inte var dömda.

”Svenskarna” dömdes så småningom till tolv års fängelse vardera och straffen ska avtjänas i Sverige. Jag tog skärmdump på våra stora hattidningar samma dag som de fyra dömdes och då såg det ut så HÄR.

Varför är budskapet från politiker och journalister till högerextrema krafter solklart – Sverige är en demokrati medan vi till de odemokratiska islamska jihadisterna velar och gör ständiga eftergifter?

De flesta av oss minns Taimour Abdulwahabs självmordsdåd på Drottninggatan i Stockholm där bara turen räddade oss från mängder med döda. Taimour Abdulwahab var irakier men växte upp i Tranås, blev svensk medborgare, gick klart gymnasiet, fortsatte med universitetsstudier, gifte sig och skaffade barn. En man som hade allt i livet men ändå valde att försöka döda en massa svenskar men blev ensam att få fara till Allah.

Det finns fler exempel men vi behöver väl inte nämna dem för enligt ministrar, experter och journalister är risken för terrordåd extremt liten i Sverige!!!

Kuriosa om terrordådet på Drottninggatan är om en kvinna som fick hörseln och ena benet skadat i attentatet. Damen fick 3500 kronor i skadestånd för att våldet inte var riktat direkt mot henne. Jämför gärna det med de muslimer som får 30 000 respektive 60 000 därför att de vägrar ta en kvinna i hand. Läs HÄR.

Men som sagt, risken för terrordåd i Sverige är extremt liten. Sov gott och tryggt.


27 responses to “Risken för terrordåd i Sverige är väldigt liten

 • Tony

  Jag hoppas att inga terrordåd inträffar här i Sverige,
  men om så är fallet så får man hoppas att det inträffar
  hos Aftonlögnen där så mycket skit befinner sig.

  Gilla

 • Kommendanten

  Bor det muhammedaner i Sverige?
  Svar: Ja

  Framgår det i muhammedanernas heliga bok koranen, att muhammedaner ska döda icke-muslimer och ”otrogna”?
  Svar: Ja

  Bör svenskar då vara oroliga över detta?
  Svar: Absolut, i allra högsta grad!!!

  Gilla

 • salrol

  Har Pettersson inte läst de norska uppgifterna, där Breivik själv i ett flertal förhör innan domen och i ännu fler offentliga brev hävdar att han INTE är högerextrimist. Han är i stället väldigt sur för att hans syfte med dådet var ”PRO-ISLAMISK” och han gjorde det för att S stod hindrande i vägen för en mer islamvänlig politik, ungefär.

  Dessutom hävdar det team av psykologer, som utförde den psykiska utvärderingen inför den första rättegången, att han INTE är sinnessjuk. Dådet var alltså planerat och genomfördes systematiskt enligt planen. Först bomb och sedan avrättningarna.

  Inför 2:a rättegången gjorde ett team nya psykologer om den psykiska utvärderingen och förklarade Breivik sinnessjuk. Och dömdes som sinnessjuk etc.

  Det första teamet är väldigt sura, då de menar att det är standard att en första utvärdering alltid har högre värde än alla senare. De menar att hela förloppet med lögnen om högerextrimism och en sinnessjukhet (av modell gamla öststaterna) snarare verkar vara ett beställningsjobb, för att dölja vad Breivik själv anger som syfte med dådet, d v s pro-islam. Dådet blir mer användbart för regering och myndigheter resp PK om det ”kallas” högerextremt. Både i Norge resp i omvärlden, i synnerhet i Sverige.

  Breivik tog domens ”felaktigheter” som en djup orättvis förolämpning. Han har skrivit flera offentliga brev där han hela tiden upprepar att hans gärning var pro-islamisk.

  Den som har tid och lust, eller kanske som Pettersson har journalistiska intressen, kan säkert gräva i Breivik-fallet och kontrollera mig.

  Gilla

 • JR

  Hej Pettersson!
  Här är en video som bör spridas med ljusets hastighet så dessa inte får återvända till Sverige eller Europa för den delen heller.http://www.liveleak.com/view?i=a5c_1447507895

  Gilla

 • Involuntarium

  Risken för terrorister och terrorism är ””inte mindre”” i Sverige, än i någon annan suverän nationalstat inom Europa! Löfven och sjuklövern lever i en drömvärld och tror att vi svenskar i landet Sverige på något sätt står utanför världen och tittar på! När resten av världen drabbas av terrorister och terrorism med förödande följder död och förintelse!!!

  Det vi ser just nu i Europa och Sverige är en invasion, ockupation och dessutom krigshandlingar! Normalt besvarar suveräna nationalstater fientliga aktiviteter med minst så mycket våld som nöden kräver! Oftast vedergällning överraskande, brutalt och mycket, mycket hårt!

  Gilla

 • age

  VARFÖR, VARFÖR, VARFÖR;
  talar man bara om terrordåd, d.v.s. om symptomen.
  Varför vågar ingen tala om orsaken?
  Orsaken är islam!
  Islam har som mål att ta över världen, ”inte delar av den
  utan hela”, för att citera koranen.
  Jihadister, ISIS, Alkaida m.fl. är bara ”klubbnamn”.
  Organisationen heter islam/koranen/muslimer/ moskeer/imamer.

  Hur ofta inventerar SÄPO/Polisen stridsledningscentralerna,
  moskeerna för att kontrollera vapenförråden?

  Hur länge ska vi leva med hotet, rädslan, skräcken för islam?

  Jag är rädd! — för muslimer (det är nog Frankrike också)!

  Gilla

 • mari

  Sen detta bullshit snackande om att vi tex fortsätta gå på olika evenemang. Inte tillåta rädslan ta över. Visa IS att vi är större än så.
  Jamen detta är så korkat att det borde inte kommenteras. Vad bryr sej IS om vi är rädda eller inte. Mörda är huvudsyftet.
  Politikerna vill att vi ska lyda deras uppmaningar o bekräfta deras EGON.
  Misstänker att Sveriges politiker har glest mellan de sunda tankarna.
  Dom går fan inte en meter utan livvakt. Dom ska inte tala om för oss hur vi ska tänka. Dom har inte tillträde in i våra hjärnor.

  Gilla

 • Involuntarium

  VISA DITT MISSNÖJE MED DEN NU SITTANDE REGERINGEN!!!

  DELTA I DEMONSTRATIONEN ””AVGÅ””
  BOKA IN REDAN NU I DIN AGENDA

  LÖRDAGEN den 30/1-2016
  kl 13:00-15:00

  Sergels Torg, Stockholm!

  Ju fler som deltar desto större genomslagskraft!

  Skriv också på namninsamlingen ””AVGÅ””

  http://WWW.folketsdemonstration.se

  Gilla

 • JEX

  Ett flertal av IS terroristerna kom med flyktingströmmen via Grekland..
  Och då kan man fråga sig hur många tickande bomber finns det i Sverige
  när PK politikerna hade lämnat dörrarna på vid gavel utan kontroll i flera månader. Det kommer att kosta tid och pengar att samla in dessa skadedjur.
  Hur djävla dum denna PIK(politiskt icke korrekta) regering är som låter detta ske mot sina medborgare.

  Gilla

 • Anders

  Jag läser aldrig vad obildade pk patrask som fått sina jobb genom att ligga med någon eller genom sin kusin har att säga eller att ”utbilda” mig i socialistiska fantasier och en bred flora med olika lögner. På en site läste jag för ett par minuter sedan att en av de bombmännen som sprängde sig själv i luften vid stadion hade kommit till Frankrike via ön Lesbos den 3:e oktober i år.

  Gilla

 • age

  Varför, Varför … VARFÖR betonar alla uttryck som, extrema jihadister med fleta påhittade värderingar.
  ALLA ÄR MUSLIMER.
  DE LEVER EFTER KORANENS LAG.
  DE UTFÖR DET KORANEN KRÄVER.
  DET FINNS INGA HALVMUSLIMER.
  MUSLIM ÄR MUSLIM — inget annat!

  De är hjärntvättade.
  De har som livsmål och uppdrag från koranen att döda icke-muslimer.
  De har som uppgift att ta över vårt land (och alla andra)
  De går till ”fredagsbönen”, stridsledningsinformationen.
  De är muslimer – inte människor!

  Ska vi acceptera att ha mördare bland oss?
  Ska vi acceptera att alltid vara hotade att dödas?
  Ska vi acceptera att betala till och dela med oss till mördare?
  Ska vi acceptera ”stämpling till mord” utan att de straffas?

  Jag är rädd! — för alla muslimer!

  Gilla

 • Anders

  När de känner sig kränkta så uppstår denna typ av situationer. När någon myndighet börjar granska och vill ha tillbaka pengar eller när det inte finns andra resurser tillgängliga för dem så skaffar man vapen och i Allah namn..eller var det rondellhundens…så mördar man oskyldiga. När pengarna tryter här, man blir granskad och när det inte hjälper att demolera ett medborgarkontor so man gör i Malmö i förhoppning om mer pengar då kommer det hända här också. Vapen finns det gott om. När man är knarkhandlare har man tillgång till vapen och vänstern är duktiga på att handla knark av musselmanerna.

  Gilla

 • Trynbald

  Inte ens Karin Pettersson kan förneka att det är muselmaner som ligger bakom ett så vidrigt massmördande. Att imamer inte tar avstånd är ett talande bevis för att den religionen inte har någon plats i Sverige eller övriga Europa. Gör inskränkningar i religionsfriheten och stäng moskéerna. Dom får be hemma. Slå sönder alla muselmanska nätverk dra in alla bidrag innan det är försent.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  GP:s Alice Teodorescu skriver….. ” Vive la France!”

  ”Det är svårt att finna orden, också för en vars jobb det är att göra just det.

  Den blodiga terrorattacken mot den franska huvudstaden under fredagskvällen är ett av de värsta dåden i Frankrike och Europa sedan andra världskriget.

  Det som hände i Paris kan också hända här.”

  http://www.gp.se/nyheter/ledare/ledarkronika/1.2896542-alice-teodorescu-vive-la-france-#sthash.DTB8ZW1A.dpuf

  Gilla

 • Jens Myller

  Vi har redan haft terrordåd i Sverige. Risken är alltså stor att vi redan har haft ett.

  Gilla

 • Grune

  Det enda positiva som sådana här terrordåd bär med sig är att det händer ingenting annat i hela världen. Åtminstånde om man får tro nyhetsprogrammen och tidningarna. Dessa medier är ju fyllda till brädden med detta dåd och inga andra nyheter ges en chans att nämnas.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Anders Igelkott sa till besserwisser-Grande i Aktuellt-marathon idag att risken finns visst i Sv och att vi haft en självmordsbombare etc…

  Gilla

 • Leif

  Saxat från Johan Westerholms utmärkta blogg:

  ”Tidigare har inrikesminister Ygeman avbrutit samarbetet med Europol avseende kampen mot IS i vissa avseenden hänvisande till svensk lag. Sverige deltar inte längre i den grupp inom det europeiska polissamarbetet Europol som ska stoppa rekrytering på nätet till terrorgruppen IS.”

  http://ledarsidorna.se/2015/11/ett-europa-i-sorg-och-fortvivlan/

  Gilla

 • pllay

  Jag tror de har en bit av sanningen. Så länge Sverige delar ut pass, pengar och fria resor hit och dit i världen är vi nog ganska skyddade från terrordåd, men…..
  När pengarna tar slut eller Sverige börjar ställa krav då bryter hela helvetet löst.
  Då ser vi en krigsutbildad, välmotiverad, hatisk och religiöst fanatisk arme av muslimska unga män ta till vapen mot det svenska samhället, dess poliser, befolkning, militär och infrastruktur, då jävlar vaknar nog svensken!

  Gilla

 • Stenbock

  Jo märkligt nog skiljer man i sådana fall,mellan vi och dom ! Samtidigt har vi fått detta bekräftat i stort varje dag,vilken sida hat/hets PK-pressen i Absurdistan representerar. I varje fall är man inte för oss kristna inföddas sida…

  Gilla

 • ossie

  Vi har säker 1000 + av jihadister och IS krigare här så vi kan känna oss trygga.

  Gilla

 • Falköga

  Finns det någon töntigare ”journalist” än Karin Pettersson i Aftonbladet?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: