Petterssons inställda 1:a klassresa till Hovrätten

På måndag var det meningen att Pettersson skulle inställa sig vid Svea Hovrätt för rättegång om brott mot Personuppgiftslagen (PUL). Tahir Mujtaba lyckades överklaga den dom jag tidigare blev frikänd för.

Nåväl, tågbiljetter var inhandlade, 1:a klass mina vänner, det var advokaten som bestämde det så vi i lugn och ro kunde gå igenom fallet på vägen till huvudstaden. Jag har inte åkt tåg på 30-40 år och såg fram mot resan när advokaten ringde och sa att den blivit inställd för att han skadat sig i en cykelolycka.

Nu kommer hovrätten i stället att dra fallet på tidigare handlingar utan min eller Tahirs medverkan. Tyvärr så har Nyköpings Tingsrätt slarvat bort de gjorda bandinspelningarna.

Det var synd, nu går jag miste om en semesterdag, ett äventyr och en erfarenhet. Svea Hovrätt har existerat sedan 1614 så en och annan rövare har passerat där det var meningen att Pettersson skulle gå.

2015-11-14_1759

När det gäller den andra domen för förtal där jag dömdes till 10 000 kronor i skadestånd har jag begärt prövningstillstånd men ännu inte fått något svar.

TIDIGARE 2015-01-15 Pettersson åtalas vid Hovrätten?

Tahir Mujtaba anmälde Pettersson för brott mot Personuppgiftslagen (PUL). Det blev rättegång och Pettersson blev frikänd. Skam den som ger sig verkar Tahir Mujtaba tänka och har överklagat domen. Dock fick han inte med sig åklagare och det är mycket ovanligt. Ska han företräda sig själv i hovrätten eftersom det allmänna inte överklagat?

Tahirs överklagande
Tahirs överklagande

Sannolikt är det ett fett skadestånd han vill åt. Dock verkan det inte som han har reflekterat om varför han hamnat på Petterssons och andra bloggar.

Eftersom åtalet mot mig ogillades och skadeståndsfrågan inte drevs av åklagaren så kan inte Hovrätten avgöra saken utan avskriver troligen målet.

Då återstår för Tahir Mujtaba att börja om vid Nyköpings Tingsrätt och yrka skadestånd på grund av brottslig gärning. Ett problem för Tahir blir då att åtalet för brottslig gärning redan har prövats och det åtalet ogillades.

Det känns som Tahir har en lång och brant uppförsbacke framför sig men vi får se hur Hovrätten hanterar detta.

Tidigare 2014-11-20. Pettersson på rättegång

TIDIGARE 2014-11-22. Tahir Mujtaba känner sig uttittad

Tahir Mujtaba som anmält Pettersson för brott mot Personuppgiftslagen (PUL) påstod på videolänk och talade genom tolk att han kände sig väldigt kränk och hade blivit tvungen att flytta och det var bloggens fel enligt honom. Han påstod att han blivit kallat islamist och utsatt för rasistiska uttalanden. Tahir sa även att han kände sig uttittad på gatorna i Umeå och det var bloggens fel.

Tahir var också väldigt besviken på att han inte direkt fick 30 000 kronor i skadestånd som han sagt i polisförhören att han ville ha. Rättens ordförande berättade att Tahir fått ett brev hemskickat till sig där han skulle specificera skadeståndet men att han inte svarat på det så nu måste han börja om och stämma mig igen. Tahir som dömts enligt nedan tycker även domstolen ska se till att allt om honom försvinner från nätet och att Petterssonsblogg.se sprider hat…

Umeå tingsrätt dömde:

 • Tahir Mujtaba, född 1982. Medborgare i Pakistan. Tolkbehov på urdu. För Ofredande och Sexuellt ofredande till Skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Om fängelse hade valts skulle 1 månad dömts ut. Övervakningen ska pågå till 2015-10-02.
 • Tahir Mujtaba ska utge skadestånd till de fyra kvinnorna med sammanlagt 22 000 kr.
 • Mål nr B 2635-13
 • INGEN UTVISNING

Tahir satt även i rätten och blåljög, påstod att han hade överklagat. Hovrätten fastställde dock domen redan 2014-08-01 och den låg fast så när på att han frikändes i det ena fallet men dömdes i tre fall. HOVRÄTTEN FÖR ÖVRE NORRLAND DOM B 374-14

-Pettersson hittade bildkollaget nedan på Exponerat och undrar om någon förstår varför Tahir Mujtaba känner sig uttittad…

Tahir_Mujtaba

Pettersson på rättegång

22 thoughts on “Petterssons inställda 1:a klassresa till Hovrätten

 1. Uttrycket… “ett utseende som bara en mor kan älska”… gör sig påmint. Inte ens det räcker? Nähä.

  • Ja här skulle det utdömts extra skadestånd till dom
   antastade kvinnorna som blivit offer för denne slusk.

 2. Vissa män klär inte i skägg. Men i detta fallet vet jag inte om det skulle hjälpa att raka bort det.

 3. Märkligt att det tas upp överhuvudtaget i Hovrätten. Men det blir nog frikännande. Men världen är vrickad så ja….

 4. Ortens byfåne blir alltid uttittad. En byfåne som anmälts för att sex-tracks byns kvinnor, blir extra uttittad….

  Om afrikanen inte kan hålla snorren i styr så är det väl knappast Petterssons fel.

 5. Jag hoppas att Pettersson klarar sig i Domstolen. Vad lever denna man som går omkring i nattsärk på? Kan det vara så att han är en gäst parasit i Sverige. Denna märkliga man har han haft något arbete eller lever han på att stämma folk? Bäst att han reser till det land han hör hemma i och inte stör oss hårt arbetande människor i Sverige.

 6. Vadå uttittad? Han är ju så jävla ful så jag kan ju inte ens titta på han å det vet han om, det är därför han söker rampljuset osså skadeståndet då förstås.

 7. Ja nog ser man med all tydlighet att Sverige har avskaffat gränskontrollen, och migrationsverket samtidigt totalt tappat kontrollen, stat och kommun i total avsaknad av allt normalt vett och sunt förnuft när såna här avarter släpps in i landet!
  Tex

 8. Jag skulle tro att om man går runt klädd i en relativt liten håla som man gör i öknen och sedan har försökt våldföra sig på fyra kvinnor så kommer lokapressen att skriva om det och rykten sprids snabbt i en liten stad så det är klart att man blir uttittad. I Sverige går man inte runt och tvingar sig på kvinnor. Det är inte riktigt så man gör här. Speciellt de där kläderna brukar en speciell..med betoning på speciell kategori i Malmö gå runt i och tittar man på dem så får man en läskig blick tillbaka. Jag har också för mig att numera existerar inga lediga lägenheter så att socialen går in och fixar. Det intressanta skulle vara om det r några andra han stämt i förhoppning om skadestånd och hur det gått i de “förhandlingarna”. Jag gissar att han trodde att om han ger sig på någon liten bloggare så skulle man backa och betala….

 9. Nu du, Pettersson! Nu blev du miste om det roliga.
  Jag älskar rättsprocesser där man kan förvirra samtliga parter via logisk argumentation. Särskilt när nämndemän börjar fnittra under din slutplädering… 😄

 10. Istället för ett fett skadestånd så åker Muchotaja på att betala rättegångskostnader, ha ha ha!

 11. Beklagar Pettersson,en sådan ståtlig byggnad besöker du inte varje dag…
  Sen kan jag trösta dig med,att tågresan behöver du inte sakna.Sist jag åkte med tåg,fick jag stå upp i stort hela sträckan eftersom vagnarna var fyllda med berikare…Undrade efteråt om även dessa hade betalat 360:-

 12. Personuppgiftslagen: så länge man publicerar ordentligt så kan man inte anklagas för diskriminering, vissa uppgifter kan delas offentligt antar jag! Föreningar och organisationer kan ta del av personuppgifter oavsett om privatpersonen känner sig kränkt. Vad tahir har begått är allmänt, “och medborgarna har rätt att ta del av allmänna uppgifter”, det är märkligt att man glömmer offentlighetsprincipen som har varit grundad sen 1766.

 13. Om han inte vill bli uttittad så det enkelt att återvända till Pakistan, där han smälter väl in i gatubilden.
  Men vad vet jag han har kanske ett viktigt jobb som han sköter i Sverige, ingen är dock oersättlig.

Kommentera