Fyra av 75 asylsökande var från Syrien, resten är välfärdsmigranter från tredje världen

INVANDRING. Enbart 4 av 75 asylsökare i Norge var från Syrien – resten var rena välfärdsmigranter från hela övriga tredje världen, bl.a. från Afghanistan, Egypten, Pakistan, Indien, Libanon och Irak.

Norska VG skriver om Shady Majed (30) som var den enda syriern i Fjellhallen i Kirkenes i tisdags eftermiddag. De övriga asylsökande som kommer från Afghanistan, Egypten, Pakistan, Indien, Libanon och Irak. Shady Majed kommer dock inte direkt från Syrien, han har bott de senaste senaste tio åren i Dubai.

Enligt Rikspolisstyrelsen och norska Migrationsverket var endast fyra av de 75 asylsökande som anlände till gränsposteringen Storskog i måndags syriska medborgare. Ungefär hälften kom från Afghanistan. En betydande del kom från Irak.

Shady Majed berättar att han har bott och arbetat i Dubai sedan 2005. Sista gången han besökte hemlandet och staden Homs var 2009. Han säger att hans fru och de två barnen stannade kvar i Dubai. Nu drömmer han om ett liv i Norge med familjen, tills han en gång kan återvända till en fredlig Syrien.

– Jag levde ett gott och stabilt liv, tills jag förlorade mitt jobb som säljare. Utan ett jobb i Dubai kommer du att förlora möjligheten att säkra barns framtid. Utan inkomster, tar ingen hand om dig, säger Majed och fortsätter – För mig är det också ett äventyr, jag måste erkänna det. Jag ville prova om det var möjligt. Men jag vågade inte ta min familj med mig, jag ansåg att det var för riskabelt, säger 30-åringen.

Majed uppgav att han låtsades vara turist när han anlände till flygplatsen i Murmansk. – Jag visade mitt pass och fick ett ryskt rysk turistvisum. Jag bokade även ett hotellrum för att göra historien trovärdig. Jag förhördes också i Murmansk. De frågade vad jag ville göra där och jag sa att jag ville få uppleva kylan. Jag vågade inte säga att målet var Norge.

-Pettersson undrar varför vår statsminister inte åker runt till stenrika Saudiarabien och de andra Gulfstaterna och kräver att de tar sin del av bördan…

Minns ni förresten för bara ett par dagar sedan när moderaterna ville införa gränskontroller. Det går fort i politiken ibland men det blir sällan bra…

2015-11-13_0518

9 thoughts on “Fyra av 75 asylsökande var från Syrien, resten är välfärdsmigranter från tredje världen

 1. Önskar honom så långt innihelvete det går att komma resten får ni gissa.

 2. ”Svittsaren” är en av förräderskan Merkels marionetter…Såg just på RT en intervju med Marine LePen,där hon som vanligt talade klartext om denna tyska härskarinna,som tror sig kunna styra hela Europa.
  LePen säger i klartext,att Turkiet aldrig hört och aldrig kommer att höra till vår världsdel.Vidare förklarar hon Merkel,för att vara en högföräderska som låter sig utnyttjas,av en despot vid namn Erdogan !
  http://de.sputniknews.com/politik/20160413/309160976/le-pen-merkel-verrat.html

 3. Massinvandringspolitiken är SINNESSJUK och nu har sinnessjukdomen fått ett eget ansikte, DUMHUVUDET STEFAN LÖVEN!!!

 4. När en massa tog sig genom hela Sverige (med gratiståg) för att söka asyl i Finland konstaterade de snabbt att knappa 3 % var syrier.

  Det får mig att fundera om man nu lyckas få till stånd en vapenvila i Syrien, tar flyktingströmmen slut då?

  • Nä den ökar när de som åker hem talar om hur de öser pengar över folk som åker till sverige.

   • Statsministern tror på allvar att ALLA som kommer till SVERIGE flyr från krig. SÅ är inte FALLET! De festa, om man nu läser /granskar media från utländskt håll, är EKONOMISKA MIGRANTER och det enda de flyr ifrån är ev. fattigdom i sitt egna land och de vill ha vår välfärd GRATIS. Bra va?
    Så SVENSKEN får fortsätta att jobba till han blir 80 år snart, så att de skatter vi har (VÄRLDENS HÖGSTA) ytterligare kan dras och dessa ekonomiska migranter kan LEVA på OSS! DET är DÄRFÖR SVENSKEN idag är så FÖRBANNAD att man inte kan skilja på FLYKTINGAR och EKONOMISKA MIGRANTER, och vi som har intelligensen kvar att granska svenska media, har för länge sedan vetat att dessa personer som INTE har asyl, är här enbart för att LEVA PÅ OSS, inte arbeta, och vi som ser och vet detta, blir kallade rasister….

 5. VEM bryr sig mest om sitt egna land? Dess invånare och trygghet? Det är det som en statsminister SKA ha som främsta MÅL! Inte en feg liten lus som gömmer sig bakom andra stora ledare och skriker att det är ”ett gemensamt beslut i EU” och sedan ”krypen in och gömmer sig bakom Merkel”! Det håller inte! Om Sverige inte klarar av alla de främmande kulturer som kommit till vårt land – finns det INGEN i EU som bryr sig utan det är Sveriges enskilda problem. Lyssna på Ungerns statsminister! Han har varit med förr och vet vad människor är i stånd till om tillfällen ges! Sveriges statsminister bör och har svurit på att i alla lägen, i krig och fred, ha som främsta MÅL att VÄRNA om Sverige som land och dess befolknings trygghet och säkerhet! KAN inte, hur jag än vänder och vrider på detta, se att denna plikt av Statsministern upprätthålls!

 6. Ja ja, Pettersson, men det var NORGE. Här i Sverige kommer A-L-L-A från det krigsdrabbade Syrien. Det vet jag, för det har de sagt på Rapport. Och landets statsminister har minsann också sagt det. Fy på sig, Pettersson, att sprida lögner om Sverige och svärta ned vårt anseende utomlands.

Kommentera