LO: Kostnaderna för flyktingkrisen är tillfälliga


INVANDRING/EKONOMI. Sverige befinner sig i en exceptionell situation på grund av det kraftigt ökade flyktingmottagandet. LO-ekonomerna anser att kostnaderna förenade med det ökade mottagandet är ett resultat av ett nationellt åtagande och bör finansieras fullt ut av staten. Kostnaderna är framförallt tillfälliga och bör därför inte finansieras permanent genom stora besparingar på välfärden eller omfattande höjda skatter.

-Pettersson undrar vad LO-ekonomerna vet som inte andra vet: Kostnaderna bör finasieras fullt ut av staten, fast inte med besparingar på välvärden och inte genom skattehöjningar!!!

Kostnaderna för flyktingmottagandet är framförallt tillfälliga skriver LO vidare.

-Pettersson konstaterar om LO inte vill ha besparingar och inte skattehöjningar så återstår lån och då undrar man naturligtvis vem som ska betala lånen. De nya svenskarna eller de gamla?

Om kostnaderna för flyktingmottagandet är tillfälliga, vad menar LO med tillfälligt en vecka eller 30 år?

Norska statistiska sentralbyrån räknar med att icke-västliga invandrare kostar 4,3 miljoner kronor var i snitt under en livstid, framförallt för att de har betydligt lägre sysselsättningsgrad än andra men LO kanske inte har läst detta…


39 responses to “LO: Kostnaderna för flyktingkrisen är tillfälliga

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: