Stäng

90-åringar tvingas flytta för ensamkommande ska in

INVANDRINGEN. 90-åringar på ett äldreboende i Kungsbacka är förtvivlade efter att kommunen tvingat dem att flytta därifrån. ”Oetiskt och systematisk diskriminering” säger äldreprofessor.

2015-11-11_1144

Det var i maj som äldre på en enskild avdelning på Bukärrs äldreboende på Särö fick information om flytten. De äldre på avdelningen Furuberg bodde då i egna lägenheter sen flera år tillbaka. I ett papper stod det att de runt 15 personer som bodde i lägenheterna skulle erbjudas plats på andra äldreboenden eftersom lokalerna inte längre ansågs vara lämpliga för att bedriva äldrevård i.

Sedan flytten blev känd har rykten florerat i kommunen om att de boende flyttades till förmån för ensamkommande flyktingbarn. När GP ringer upp bostadsbolaget Eksta Bostads AB som äger lokalerna så säger man att ryktena inte stämmer.

– Vi fick en beställning från kommunen tidigt i somras om att lägenheterna som nu står tomma ska göras om till lägenheter för ensamkommande, så den biten stämmer. Renoveringen kommer att påbörjas efter årsskiftet. Men det är viktigt att säga att flytten av de äldre inte gjordes på grund av detta. Den var bestämd sedan innan, säger Christer Kilersjö, vd på Eksta Bostads AB som hyr ut lokalerna till kommunen.

-Pettersson undrar vem som ljuger mest. De gamla tvingas flytta för att lokalerna inte är anpassade för äldre fast gamlingarna är nöjda. Sedan ska lägenheterna renoveras för att passa ensamkommande ”barn”.

Varför inte lägenheterna kunde renoverats för de äldre är det ingen som talar om…

GP.se

12 thoughts on “90-åringar tvingas flytta för ensamkommande ska in

  1. Nu öppnar hovet upp för asylboende.
    Varför öppnar de inte upp för svenska 90-åringar?

    Vore en härlig syn med sovsalar på slottet där dessa äldre kunde berätta om sverige och livet vi lever (levt) här.

    De asylsökande bör inramas på annat sätt.

  2. Skattebetalare under minst 50 år så är man inte värd något.
    Politiker ljuger ständigt. Eksta i Kungsbacka spär på lögnerna så kanske de får en gratisresa till värmen? Fiffel å båg över hela linjen. Hitta en helt ärlig politiker -om ni kan.

Kommentera

Back to top