”Oacceptabelt” att vänta månader på vinterkläder

INVANDRING. Just nu väntar 19 000 asylsökande på svar på sina ansökningar om ett extra bidrag från Migrationsverket för att kunna köpa vinterkläder. Enligt SVT Nyheter gör det höga trycket på myndigheten att man kan få vänta i uppemot två månader på ett besked.

-Pettersson tycker det är ynkligt. Tar vi emot folk som inte har egna medel så måste vi så klart hålla dem med tak över huvudet, mat och kläder. Klarar vi inte det så stäng gränsen.

Det borde heller inte vara tal om bidrag utan om lån, så kan de själva gå och köpa det de behöver.

15 thoughts on “”Oacceptabelt” att vänta månader på vinterkläder

  1. Då blir det väl för svenskarna att betala lyxkläder till utlänningar.
    Svenskar som inte har råd med extravaganta kläder till sig själva.

    2/3 av pensionärerna har inte råd med omfattande, behövlig tandvård.

  2. Köpte de ospecificerat resa till Sverige för 10000 € och klagar på boende 😁och blev bra informerade på resan hitt om bidrag till vinter kläder, jävla skådespelare.

  3. Skulle inte detta vara ett ypperligt tillfälle för någon stor svensk kläderna att sälja in sitt märke? Produktplacering? 190000 personer med likadana vinterdagar och en stor synlig logga på ryggen? Eller ränder eller annat igenkänningstecken? Dessa skulle sedan vara företagets mest trogna kunder livet ut? Eller har detta inget marknadsföringsvärde för företag?

    Det är här den liberala fria marknaden kan visa att den ställer upp när vindarna blåser snålt…..

    • Falköga har rätt. Förra vintern hade alla somalier Canada Goose dunjackor och stora Timberlandkängor och det kunde de inte känna till i Somalia – så de hänger med i modet.

      • Kanske dags att vända på spjutet och råna dessa livsformer, gå alltid att lämna in jackan till Kem tvätt innan man använder den eller sälja på blocket.

  4. För första gången i mitt liv så hoppas jag på en svinkall vinter!!Drivis och snöstorm och 20-25 minusgrader!!! De ”stackars flyktingarna” kommer säkerligen klaga på för lite pengar till kläder!!! Jag är så jävla arg!!!! 😈😈😈

  5. Varför ska de få ytterligare bidrag för inköp av kläder, när vi skänker massor av bra fina kläder till Röda korset m.fl. De kan väl få ta det som behövs inför vintern där, i.st.f. att plaggen ska säljas o pengarna går ner i ledningens fickor.

  6. Hur vet man att dessa lyxmigranter är medellösa? Det är väldigt osannolikt när man har betalat sig genom hela Europa.

Kommentera