Stäng

Palestina tar emot mest svenskt bistånd per capita

OmVärlden har tittat på hur Sveriges bistånd 2014 fördelade sig per person i de tio länder som tog emot mest svenskt bistånd. Palestina får långt mer bistånd per capita än något annat land. “Palestina är otroligt biståndsberoende”, säger Ulrika Modéer, statssekreterare för biståndet.

2015-11-04_1123

Av de tio länder som Sverige gav mest bistånd förra året sticker Palestina inte bara ut för att landet per capita får nästan dubbelt så mycket bistånd som Somalia, som kommer på andra plats, och 50 gånger mer än Bangladesh, på tionde plats. Palestina är också det av länderna som, enligt FN är mest utvecklat, långt mer än till exempel Zambia och Bangladesh.

-Pettersson undrar Varför bygger araber inga flygplan?

3 reaktioner på “Palestina tar emot mest svenskt bistånd per capita

  1. Palestina ska inte ha mer per capita än bangla.

    Dessutom är cirklarna felaktiga.
    Ytan, inte radien, ska vara proportionell mot beloppet.

    Även DN har slarvat med detta. Då jag ringde upp sa man att det var korrekt. Programmet ritade på det sättet, så då måste det ju vara rätt.

  2. Vi ger dem mest bistånd sen decennier och erkänner Palestina som stat. Samtidigt tar vi emot dem i Sverige som asylsökande och ger dem allt inkl gymkort.

    Det måste vara något allvarligt fel på palestinierna och/eller deras ledare som inte lyckats åstadkomma något själva de senaste 100 åren.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: