HD ändrar hovrättsdom – syrianen Bobel Barqasho får 14 år för att ha kastat ut sin fru från sjätte våningen


INVANDRARVÅLD. Högsta domstolen dömer en man till 14 års fängelse för mordförsök sedan han kastat en 26-årig kvinna, eller låtit henne falla, från en balkong på sjätte våningen. Mannen friades av hovrätten på grund av vad man ansåg bristande bevis, men HD tycker att de i och för sig knapphändiga uppgifter som kvinnan kunnat lämna får stöd av resten av bevisningen i rättsfallet.

Det var i februari 2013 som kvinnan föll från en balkong i stadsdelen Hovsjö i Södertälje. Hon skadades allvarligt och fick men för livet efter händelsen.

-Pettersson tycker fjorton år är för lite. Visserligen överlevde kvinnan men syrianen misshandlade henne först och kastade sedan ut henne med avsikten att hon skulle dö så något annat än livstid borde inte ha varit aktuellt.

OBSERVERA: Bobel Barqasho befinner sig på fri fot. Han har inte behagat infinna sig när samhället kallar!

Ni glömmer väl inte Sagan om Södertälje och hur det går i ett samhälle där kriminella invandrarklanerna tar över, från dörrvakter på krogarna, handläggare på kommunerna och ända upp i riksdag och regering…

TIDIGARE 2014-07-09. Syriansk prästson friad – åklagaren förvånad över hovrättens dom

Nu friar hovrätten mannen som tidigare dömts till nio års fängelse, för mordförsök på sin fru, i Södertälje tingsrätt.

– Jag har respekt för hovrättens resonemang. Men det behöver inte betyda att jag håller med dem, säger kammaråklagare Martina Winslow.

Svea hovrätt har idag friat den misstänkta mannen från alla misstankar om att han skulle ha kastat ned sin fru från sjätte våningen ute på balkongen. Åklagare Martina Winslow är förvånad över domen.

– Jag har respekt för hovrättens resonemang. Men det behöver inte betyda att jag håller med dem, säger hon.

Däremot var hovrättens ledamöter oeniga i beslutet. Två av fem ville fastställa tingsrättens dom. Åklagaren menar att detta pekar på hur komplicerat fallet är.

– Det är viktigt att påpeka att det är en skiljaktig nämnd som har tagit beslutet att fria. Det som skiljer tingsrätten och hovrättens domar är att de har använt bevisningsvärderingsreglerna annorlunda. De har tolkat bevisen olika, säger Martina Winslow.

Vilken bevisning talade starkast för en fällande dom?

– Vi hade utredningar från brottsplatsundersökningen med blodspår som jag menar var bra för åklagarsidan. Vi hade även olika vittnen som är hörda. Men hovrätten har dragit andra slutsatser. Som åklagare funderar man alltid på om vi hade kunnat göra mer. Vi hade gärna haft fler utredningar från början. Men jag anser att vi har haft en gedigen och omfattande utredning i det här ärendet.

Kommer ni att överklaga?

– Om ett ärende kommer att överklagas eller inte är inte en enskild åklagares beslut. Men jag kommer undersöka möjligheterna för detta, säger Martina Winslow.

-Pettersson är också förvånad, prästsonen är, ja läs nedan…

LT

TIDIGARE 2014-04-24. Syriansk prästson fick nio år för mordförsök på sin fru.

Hon kastades från sjätte våningen – och överlevde mirakulöst efter fem veckor i koma. Nu döms hennes man till 9 års fängelse för mordförsök.

På tisdagen kom domen i det uppmärksammade mål där en 29-årig Södertäljebo stått åtalad för mordförsök på sin fru. Det var i februari 2013 som kvinnan skadades allvarligt efter ett fall från en balkong på sjätte våningen.

Uppgifterna om vad som hände går isär: mannen menar att hans hustru försökt begå självmord genom att hoppa från balkongen. Av olika anledningar menar tingsrätten att 29-åringens berättelse inte är trovärdig.

Tingsrätten menar att mannen försökt döda sin hustru genom att kasta eller släppa henne från balkongen. Han döms till 9 års fängelse och att betala 191 250 kronor i skadestånd till hustrun. Hustrun har ansökt om skilsmässa och ensam vårdnad om parets barn.

-Pettersson ser att Länstidningen i Södertälje är ytterst sparsamma med information om gärningsmannen. De vill väl inte stöta sig med de syrianska makthavarna och makten i staden.

Nåväl, det är Bobel Nahir Barqasho som dömts till 9 års fängelse för försöket att lära sin fru flyga från sjätte våningen. Observera att syrianer är kristna och inte muslimer. I detta fall kallar sig flygläraren och hans son assyrier men ingen verkar kunna förklara skillnaden mellan assyrier och syrianer.

TIDIGARE 2014-01-25. Den 29-årige man som suttit häktad misstänkt för att ha kastat ut sin fru från balkongen på Granövägen i Hovsjö åtalas nu för försök till mord.

Kammaråklagare Martina Winslow anser det utrett att mannen försökt döda kvinnan genom att släpa eller bära henne till balkongen och sedan slänga henne över räcket från sjätte våningen.

2014-01-25_0844Klockan 01.08 natten mot den 10 februari förra året kom larmet in till SOS om att kvinnan låg på marken nedanför lägenheten. Hon hade livshotande skador och fördes till Karolinska sjukhuset.

– Att det varit gräl under kvällen framkommer i förundersökningen, säger Martina Winslow.

Vid polisens tekniska undersökning av lägenheten hittades blodstänk på golvet i köket, badrummet, utsidan av badrumsdörren, hallgolvet ugnsluckan och på balkongen. DNA-analys talar ”extremt starkt” för att blodet är kvinnans.

Den 1 april, knappt två månader efter fallet, vaknar kvinnan ur medvetslösheten på Karolinska sjukhuset. Sedan dess har polisen successivt hållit förhör med henne.

”Jag vet att jag inte gjort det här själv”, säger hon i ett av dem.

I ett senare förhör, framåt höstkanten 2013, pekar hon ut mannen som den som kastade henne över räcket. Mannen nekar och säger att kvinnan av svartsjuka hoppade från balkongen.

Polisen har även ansett att det finns en hotbild mot kvinnan och har haft bevakning på henne under sjukhusvistelsen. Rättegången inleds om en dryg vecka.   LT 

Uppdaderat 2013-11-09: Åklagare Martina Winslow  häktade återigen Babil Barqasho för mordförsök på frun efter balkongflygningen tidigare i år från vån. 6 i Hovsjö, Södertälje

Uppdaterat 2013-03-21: Balkongmannen Bobel Barqasho är släppt på fri fot och har återförenats med sin tvåårige son. Samtidigt ligger kvinnan med livshotande skador på sjukhuset. Barqasho har varit på fri fot sedan förra veckan då åklagaren beslutade sig för att inte begära honom omhäktad.

– Misstanken kvarstår men eftersom den inte förstärkts mot honom såg jag ingen möjlighet att ha honom kvar i häktet, säger kammaråklagare Martina Winslow. LT.se 

Tidigare: Den 28-årige man, som misstänks ha kastat ut sin 26-åriga hustru från balkongen från sjätte våningen, häktades i går misstänkt för mordförsök. Han förnekar brott. 28-åringen kunde inte hålla tårarna borta när kammaråklagare Martina Winslow läste upp misstankarna mot honom om försök till mord.

Polisen misstänker att mannen kastat ut henne från balkongen från sjätte våningen natten mot i söndags samtidigt som parets tvåårige son låg och sov. Han har nu omhändertagits av släktingar.

– Kvinnan lever men är fortfarande nedsövd. Hon har livshotande skador, frakturer i bland annat huvudet, säger kammaråklagare Martina Winslow.

Mannen förnekar brott, hans förklaring till kvinnans fall är dock okänd. Det redogjorde han bakom stängda dörrar i går i Södertälje tingsrätt efter att media tvingats lämna salen.

– Polisen har förhört grannar och vi har en hel del utredningsåtgärder att göra nu, säger Martina Winslow.

När LT i måndags begav sig till parets bostad på Granövägen i Hovsjö, berättade grannar om att de hört bråk och spring från lägenheten under natten. – Jag kunde inte sova, det var sådant bråk, sa en granne till LT. Klockan 01.05 kom första samtalet till SOS om att en kvinna fallit ner från sjätte våningen. Hon kämpar nu för sitt liv på Karolinska sjukhuset i Solna.

-Pettersson säger att för att ingen oskyldig ska misstänkas för försök att lämna en två-åring utan mamma kan vi nämna det som ljugmedia glömde, att den misstänkte är Bobel Barqasho, född 86.

Balkongen ligger på Granövägen i Hovsjö, Södertälje. Där har hyresrätterna ombildats till bostadsrätter. Föreningen heter: ”Brf. Utsikten” den 26-åriga kvinnan sitter i styrelsen för bostadsrättsföreningen (ledamot) och heter Lillian Barqasho.

Bobel Barqasho har tidigare varit i klammeri med rättvisan. I juli 2007 var Bobel Barqsho tillsammans med sin kompis Daniel Kuyumcuoglu ute efter att inkassera en knarkskuld från en svart kille, Sigge Darboe, 26, i stadsdelen Geneta. En dispyt uppstod varefter skott brann av ”av misstag”.  Sigge Darboe träffades i bröstet och avled. Daniel Kuyumcuoglu dömdes till 11 års fängelse. Straffet avtjänas alltjämt och frigivning kan bli aktuellt 2014 (efter 2/3 vid ”skötsamhet”)

Bobel Barqsho dömdes inte för delaktighet i mordet/dråpet.

Artiklar om mordet HÄR och HÄR

Bobel Barqasho är son till:  Gabriel Barqasho född 1949, Gabriel Barqasho är präst i Syrisk ortodoxa katedralen i Södertälje. (St. Jakobs Syrisk Ortodoxa Katedral)

Familjen Barqasho är inbitna Assyrier och stora fans av fotbollslaget Assyriska FF. De vill ogärna förknippas med Syrianska eller allsvenska fotbollslaget Syrianska FC, trots att de flesta Assyrier och Syrianer betraktar de båda benämningarna vara samma folk.

Intervju med Fader Gabriel Barqasho

KURIOSA:  ”Khuri” eller ”Khoury” eller ”Khury” är en titel som betyder ”fader” och ”reverend”

Alternativa när prästen tilltalas är:  ”Khoury Gabriel”  ”Khoury Gabro”  ”Khoury Barqasho”

”Barqsho” står för: ”bar” = son” motsvarande svenskans Johans-”son”, Svens-”son” osv.  ”qasho” är syriska ordet för ”präst” Således betyder efternamnet ”präst-son” (Bar-qasho)

Fader Gabriel Barqasho på denna kyrkosida (kolumn 9): Fader Gabriel Barqasho, som uppenbarligen vigt sitt liv åt kyrkan, får dras med sonens kriminella handlingar. Dessutom är svärdottern livshotande skadad och riskerar avlida och efterlämna en moderlös 2-åring. Dör hon blir det säkerligen mordåtal mot prästsonen Bobel Nahir Barqsho.

2013-11-09_1322


25 responses to “HD ändrar hovrättsdom – syrianen Bobel Barqasho får 14 år för att ha kastat ut sin fru från sjätte våningen

 • Kvinna död efter fall från balkong – misstänkt mord | Petterssons gör skillnad!

  […] HD ändrar hovrättsdom – syrianen Bobel Barqasho får 14 år för att ha kastat ut sin fru från … […]

  Gilla

 • Två nya svenskar bland EU:s farligaste brottslingar | Petterssons gör skillnad!

  […] EU:s farligaste brottslingar. Nu har svensk polis lagt till två nya namn på listan – Bobel Barqasho och Semi Oueslati. Båda tros ha flytt […]

  Gilla

 • Mimi N

  Oavsett vad babbarna är – kristna eller muslimer – så gäller det principen ‘alla människors lika värde’. Mena-människors värde är lika med röstsedeln han fått då han blev medborgare i Sverige. Deras röster går åt Spikklubban/Potatisansiktet ni har för statsminister. Alla svenskar är rädda för honom och för hans perverterade bundsförvantar.
  Svenskarna låtsas veta ingenting om det som just hänt i Rumänien. Det behövs mod och samvete för att tiotusentals människor ska gå ut på gatorna och kräva statsministerns av gång. Han avgick och tog sina PSD-are med sig.
  PSD = Partidul Social Democrat – HA!!
  Vad är Sverige, var är svenskarna?
  Excuse my French: Sweden is a huge barrel of shit and the Swedes are in it.

  Gilla

  • jockfall

   Livstid i Sverige á 3500 per dygn och då är dom ute efter 4 år. Mesiga straff. Avlivning för att rädda landet vore klokast. Positivt för alla advokater som tjänar grova pengar. Silbersky 11.000 per timme. jojo?

   Gilla

 • Rättelsen

  Den dömda mannen kallar sig ej syrian och är inte syrian, utan tillhör falangen som kallar sig assyrier! .

  Gilla

  • Pettersson

   Rättelse av rättelsen, jag skriver i inlägget ”Observera att syrianer är kristna och inte muslimer. I detta fall kallar sig flygläraren och hans son assyrier men ingen verkar kunna förklara skillnaden mellan assyrier och syrianer”

   Jag har pratat och mejlat med flera men det verkar inte finnas någon som kan förklara skillnaden om det nu finns någon.

   Vad mördaren kallar sig är ointressant, men du kanske kan förklara vad som är skillnad på en syrian och en assyrier?

   Däremot är det en väldig skillnad på syrian/assyrier och syrier.

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Assyrier/syrianer

   Gilla

 • Jan Jacobsson

  Fråga: är det Syrier eller Asyrier??
  Viktig skillnad i dag!

  Gilla

 • Caroline

  Petter, du är ju för fan efterbliven. Muslim? Han är för i helvete inte muslim. Dessutom är han oskyldig. Vårt rättssamhälle kan dra åt helvete!

  Gilla

 • Involuntarium

  Rena vinst lotten för Syrianen!!! Ingen utvisning på livstid efter avtjänat straff! 14 år rena löjan för kast med fru från sjättevåningen, borde självklart blivit livstid!

  Samhället blir nog så småningom tvungna att anordna obligatoriska utbildningar för vildarna som anländer, enligt följande,

  För män gifta och ogifta!

  Du äger inte din fru eller dina barn!

  För kvinnor omskurna som oomskurna!

  Din man äger dig inte!

  Vid minsta tecken på våld från maken eller andra manliga släktingar, anmäl till polisen!

  För barn!

  Dina föräldrar äger dig inte, utan ansvarar för att du får en säker och trygg uppväxt i det svenska samhället!

  Vid minsta tecken på våld från dina föräldrars sida, gör anmälan till polisen!

  Du äger ingen!

  Gilla

 • Petter

  Muslimen påstår alltså att hon skulle hoppat från balkongen på grund av svartsjuka och jag antar att hon precis innan sprang runt i lägenheten och skar sig själv…känns trovärdigt men å andra sidan så ligger dessa lögner helt i linje med hur muslimer tänker. De tror att bara för att de har tagit sig till ett tolerant samhälle och fifflar så är man smart, listig och slug. Jag skulle säga att man bara är en skitig kackerlacka och jag förstår inte varför man jackar i en muslim.

  Gilla

  • Malmöbo

   Petter: Muslimen? Om pappa är präst? ”Prästsonen” gissa liken religion man har då?

   Gilla

   • Mr Q

    Skit samma vilken sagofigur ni araber tror på ! Alla dina lever likväl i det förgångna…

    Gilla

   • Malmöbo

    Q: nej, religionen är ju oerhört viktigt enligt Pettersson. Eller det gäller bara en viss religion?

    Gilla

   • Mr Q

    Ali:
    Din ”tro” är en i d e o l o g i e som liksom är dåtida vän Adolf H`s syfte är,att söka skapa en världsmakt !
    Senaste beviset är ju Sultanen Erdogans valseger i Turkiet !

    Gilla

  • Pettersson

   Dåligt Petter. Muslimer ställer till med mycket men inte detta. Läs inlägget igen.

   Gilla

   • Lena

    Pettersson :
    Tror att även om religionen inte är densamma så är sorgligt nog ”kulturen” väldigt lika, i mångt och mycket.
    Det blir ett dilemma att framöver skilja ”agnarna från vetet” i all synnerhet då de är samtliga duktiga på att ljuga, ingår även det i ”kulturen”. Civilisationen är under hot och hat.

    Gilla

   • Lena

    Som alltid så finns det gradskillnader i infernot.

    Gilla

 • Stenbock

  Pettersson:
  Vi på din blogg har ännu ett gått minne…Därför vet vi också vad som händer och sker,lite varstans i landet numera ! 😦

  Gilla

  • jockfall

   Brottslingar från andra länder kostar för mycket i svenska fängelser. Utvisning borde vara regel. Men eftersom vi inte har kontroller vid gränserna är dom snart tillbaka. Tack Stefan Röfven. Du är en klippa. Hoppa!

   Gilla

 • jockfall

  Alla brott, från snatteri till dödshjälp skall det ovillkorligen utdömas utvisning utan chans till att återvända. Det Nya Sverige håller på att förgöras innifrån.

  Gilla

 • Trodé

  Hur försörjer sig utländska präster i Sverige?

  Gilla

 • rostaratt (@rostaratt)

  Mao enorma kvarhållningskostnader utöver rättsväsende samt vårdkostnader.
  När skall regeringen inse att utvisning av många skäl i mnga fall är det enda hållbara.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Är det den berömda ”syriska balkongen”?

  Gilla

 • jgarn

  Oavsett vad dom kallar sig så är och förblir dom babbar från MENA.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: