Den välta bilens ägare är en gammal bekant


ZIGENARBROTT. Såg ni Rapport den 2/11? Då såg ni reportaget från tiggarlägret i Malmö och då kanske ni funderade över den vita skåpbil som låg vält på sidan i lägret? Har ägaren frivilligt lämpat av den där eller är det möjligen så att den rättmätige ägaren saknar den?

Screenshot

Ägaren är enligt bilregistret Ionel Constantin 19580325-XXXX) boendes på Billingevägen i skånska Röstånga. Ionel är en zigenare som äger totat 14 bilar och en släpvagn. En misstänksam skulle kunna tro att den gode herr Constantin hyr ut bilar till andra så de har något att arbeta med på nattskiften.

Nåväl Ionel Constantin är en gammal bekant från bloggen. Vi skrev nedanstående om honom och hans kära familj i april 2011.

Familjen har förutom att de ordnat en massa jobb åt väktare, poliser, advokater, domare, jurister, åklagare och tolkar även gjort en massa annat, en del men troligen inte allt har Lunds Tingsrätt dömt dem för enligt nedan

 • Ionel Constantin, 1958-03-25 och från Rumänien, för sju grova stölder, två bedrägerier, två bedrägeriförsök och ett fall av egenmäktigt förfarande till fängelse i två år. Statslös och hade tolkbehov under rättegången.
 • Sonen Toni Constantin, född 1988-12-19, för bland annat fyra grova stölder till fängelse i ett år och åtta månader.
 • Dottern Felicia Bladson, född 1982-10-24, till ett års fängelse.
 • Jana Rushticova, född 1974-09-23 och medborgare i Tjeckien, till fängelse i ett år och fyra månader. Behövde tolk på tjeckiska under rättegången. Haft relation med Ionel Constantin.
 • Gabriela Miclescu, född 1993-03-03 och medborgare i Rumänien, till skyddstillsyn. Hade tolkbehov under rättegången. Sambo med sonen.

− Pettersson konstaterar också att mannen i zigenarfamiljen jobbade som aspirantpastor i en skånsk församling och lade en moralisk aspekt på det hela och svor inför gud att han var oskyldig men tyvärr för honom så fanns gänget med på övervakningsfilmer. Några krav på utvisning hade åklagaren inte, det var ju bara gamlingar man gett sig på.

3 mars 2011 skrev vi detta: Den 17 december, under julhandeln greps fem zigenare på bar gärning när de var i färd att stjäla ett bankomatkort från en 82-årig svensk kvinna vid Skånes universitetssjukhus i Malmö. Det var ingen slump som gjorde att de kunde gripas. Polisen hade en tid haft spaning på zigenarna och kunde därigenom se hur stölden gick till. Zigenarna, Felicia Bladson, Ionel Constantin, Toni Constantin,Jana Hrusticova och Gabriela Miclescu, greps och utredningen växte snabbt och slutligen åtalades de fem för flera åldringsstölder i Malmö och Landskrona där de bor.

Tre av zigenarna har suttit häktade i väntan på rättegång medan två släpptes. I måndags skulle rättegången hållas men då infann sig inte de två som inte suttit häktade. En sägs befinna sig i Rumänien medan den andra säger sig vara i Italien. Den 28-åriga kvinna som ska vara i Italien lät via ombud meddela att hon inte tänkte återvända till Sverige så länge hon riskerade fängelse.

Tingsrätten beslutade därför att skjuta på rättegången. De åtalades advokater ville att målet skulle delas upp så de häktade kunde få sin del avklarad men målsägarbiträde och åklagare menade att det dels skulle försvåra rättegången om de två zigenarna som är på flykt skulle få möjlighet att anpassa sina berättelser efter de andras versioner. Dessutom skulle det vara för jobbigt för zigenarligans offer att behöva vittna en gång extra. Rätten valde att gå på åklagarens linje och de tre som varit häktade fick åka tillbaka till sitt spartanska boende.

Åklagaren ville också att de två kvinnorna som är på flykt skulle häktas i sin frånvaro eftersom man då skulle kunna utfärda en europeisk arresteringsorder vilket skulle göra det lättare att få hem zigenarna. Rätten menade dock att det inte finns tillräckliga skäl för att häkta dem i sin frånvaro.

De tre häktade får därmed finna sig i att sitta i häkte en tid till, fram tills deras kollegor väljer att infinna sig i Sverige.

− Pettersson undrar varför polisen spanade på zigenare, är inte det rasistiskt?


22 responses to “Den välta bilens ägare är en gammal bekant

 • Orly

  Oj oj. Men hur kan man vara aspirantpastor (ett ord jag aldrig ens hört talas om tidigare) i Sverige och samtidigt inte kunna svenska?

  Gilla

 • Galten

  Så här ser tomten ut nu när mögsvinens bråte är bortforslat.
  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/skane/nu-ar-marken-stadad

  Gilla

 • yeah

  Jaha, så länge man riskerar fängelse i ett land så håller man sig borta från ett land. Det kanske börjar bli dags för de utan stake (poliserna) att börja plocka in dem för de brott de begår…

  Gilla

 • age

  En fundering:
  Zigenarna har en mycket stark egen kultur, som avviker i stora delar från den normala, sociala kulturen i de länder de slår läger.

  Min fråga är:
  Hur många hundra år har de haft på sig att anpassa sig till den rådande sociala kulturen där de slagit läger?
  Ska vi anpassa oss till deras unika ”kultur”?
  Ska vi bjuda dem på det som de själva valt bort?
  Ska vår välfärd belastas av zigenarnas behov att behålla sin kultur?

  Gilla

 • Jan Sjunnesson

  Bra gräv Pettersson. Varför gjorde inte SR Malmöhus eller Sydsvenskan detta?

  Gilla

 • Mimi N

  Journalisterna babblar utan att tröttna om utsatta romerna i egna länder. Ja, utsatta, precis som klanen Constantin i Sverige, utsatta för fängelsestraff. Att stjäla, att tigga, råna, misshandla och våldta ligger i deras gener. För att slippa straff i Rumänien kommer de hit där de får stöd från myndigheter och aktivistnollorna. Alla tror på zigenarnas lögner om sjuka barn hemma bla-bla. Deras behov är att överleva på samma gamla sätt här som utanför lagen.
  Jag vet mycket väl att de får social hjälp hemma och de betalar resan till brottsområden, där de är emottagna tack vare dumheten hos svenskar som Jonas Bjärby med den bisarra mössan – där under stoppade han en tjock bunt ljusbruna flätor av cannabis.

  Gilla

 • Galten

  Polisen rensar platsen framför stadshuset. 🙂
  http://www.sydsvenskan.se/malmo/polisen-tommer-framfor-stadshuset/

  Gilla

 • TheMinimizer

  Vi har dock inte fått något svar på varför bilen parkerats på detta märkliga sätt. Är det någon slags romsk humor eller används den som barrikad mot mjödberusade bärsärkar från SD?

  Gilla

 • Mary Agnes

  Carina Nilssons (kommuntanten i Malmö) brevlåda har översvämmats av positiva email från hela landet för att man änteligen huttat ut fylet. Vilket betyder att först när hon bedriver en SD-politik, får hon beröm…

  Gilla

 • per22

  Soraya Post varför är du så tyst, när sanningen om dina släktingar avslöjas?

  Gilla

  • Galten

   Zigenerskan har inte tid med sådana trivialiteter, hon har precis varit på audiens hos den helige fadern i Rom. Däremot har en annan ragata uttalat sig om situationen.
   Från expressen:

   ”Det får Gudrun Schyman ta fram stora sågen mot Malmö stad.
   – Jag tycker det är fruktansvärt. Malmö måste ta sitt ansvar. Det är tydligt i socialtjänstlagen att de har ett ansvar för de som vistas i kommunen. Det innebär att människor ska ha någonstans att bo. Inte bara vräker och avhyser, säger hon.
   ”Full av diskriminering”
   Migranter och aktivister gick tillsammans till Stadshuset i Malmö för att demonstrera.
   Där släckte Carina Nilsson, kommunalråd för sociala resursförvaltningen, hoppet om att få ett annat boende.
   – Vi har varit oerhört tydliga att vi inte kommer ta fram ett alternativt boende än det som funnits vid Sorgenfri. Jag har varit jättetydlig just för att inte ge hopp utan i stället vädja för att de inte ska utsätta sig för situationen, säger hon.
   Det är inte att migranterna avhyses från det privata området som får Gudrun Schyman att reagera. Utan att det än en gång är romerna som får ta smällen – och att inga alternativa bostäder erbjuds.
   – Vi har en historia som är full diskriminering. Vi har det i Sverige och vi har det i Europa. Det är fullständigt oacceptabelt, alla måste behandla lika. Romer är EU-medborgare, säger Gudrun Schyman.
   Hur ser du på det som sker i Malmö?
   – Det är ovärdigt det som pågår. Det är scener som vi såg i Sverige på 50-60-talet och som vi också ser runtom i området. Man behöver också sätta in det här i sitt politiska sammanhang där vi har väldigt mycket nationalism och krafter som gör sig påminda i samhället. Då är det otroligt viktigt att vi står upp för mänskliga rättigheter.”

   Gilla

  • Stenbock

   Zigenerskan befinner sig tydligen i Danmark.I dag ondgör hon sig i danska Extrabladet över utrensningen,av hennes kusiner vid Sorgenfri.Nu påstår hon att hon skäms över att vara svensk.I och för sig har jag gjort det många gånger,dock aldrig p.g.a. att man sanerat zigenarläger.
   Lägg märke till,att det finns längst ned i länken en omröstning,som visar hur många danskar som öppnat sina hjärtan för detta pack:
   http://ekstrabladet.dk/nationen/svensk-politiker-skammer-sig-over-at-vaere-svensker/5810585

   Gilla

 • Pensionären

  Svensk tingsrätt är ett stort skämt!!!

  Gilla

  • Pensionären

   Hej, till dig som tryckte ner här, Jag menar förståss inte ett skämt. Skämt skrattar man åt. Svensk tingsrätt är en stor skandal!!
   Bättre beskrivning??

   Gilla

 • Mary Agnes

  Detta är väl bara en föraning om brottsligheten i lägret på Sorgenfri…

  intressant om man hade fått veta VAD polisen hittar (räknar med att zigenarna redan avlägsnat det mesta av ”värdeföremål”…

  Gilla

 • Eva A A

  Märkligt att vissa alltid ska utmärka sig. Och så klagades det över polisen Z-register. Det verkar som att registret var befogat till 100%. Klåfingrigheten verkar gå i arv.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: