”Barn” genomförde två knivattacker på samma dygn


INVANDRARVÅLD. En kvinna blev i natt knivskuren på Nydalahöjd i Umeå. Gärningsmannen greps på tåget till Stockholm strax före klockan åtta.

När lägenhetsinnehavaren kommer hem vid kvart över ett hittar han en inbrottstjuv kraftigt blödande. Han hade skurit sig på fönstret han krossat i balkongdörren.

Lägenhetsinnehavaren börjar plåstra om den blödande tjuven, då kommer sambon hem och hon börjar prata om att blanda in polis. Tjuven tar då en kniv för att hota sig ut ur lägenheten. I samband med det uppstår tumult och kvinnan blir då skuren i armen, men blev inte allvarligt skadad. Inbrottstjuven lyckas fly från platsen.

Polisen letade i området utan resultat, men strax före klockan åtta hittades alltså gärningsmannen på ett tåg på väg mot Stockholm. Han greps och då kom det fram att han var tolv år. Socialtjänsten är inkopplad och ska ta hand om pojken. Även åklagare är inblandad i ärendet.

Pojken togs till Umeå där socialtjänsten tog över. De försökte placera honom på ett LVU-hem, men lyckades inte hitta en plats och pojken kördes då till ett boende på Mariehem.

Trettio minuter senare hade han tagit sig till Istidsgatan där han rycker upp balkongdörren till en lägenhet där en kvinna befinner sig, hon låste då in sig på toaletten och ringde sin man som var på gården.

Pojken gick då till köket och hämtade en kniv. Kvinnans man kom upp och med hjälp av en granne fick de fast pojken i sovrummet och tog honom till köket och satte honom på en stol och ringde polisen. Då fick pojken tag på en kniv igen och hotade sig ut och försvann från lägenheten, men kom inte långt förrän han blev nedbrottad igen. Familjens små barn blev vittnen till den dramatiska händelsen på söndagsförmiddagen

Magnus Eklund jourhavande förundersökningsledare säger att det var fel person tolvåringen hoppade på eftersom denne var kampsportare. Det slutade med att pojken hamnade på sjukhuset.

Nu ska polisen se till att pojken blir placerad på ett rymningssäkrare ställe. Pojken som enligt egen utsago är tolv år, men kan vara mellan tolv och sexton enligt polisen och hade stulna klockor på sig när han greps.

-Pettersson säger stackars ”barn” som inte vet hur gammal han är. Ska vi gissa på att det är ett marockanskt gatubarn som myndigheterna är för flata för att skicka hem…

Pojken är på grund av sin låga ålder, som ingen vet exakt, omhändertagen enligt LVU (Lagen om Vård av Unga) och Socialtjänsten har under dagen jobbat febrilt med att hitta en plats åt honom, men det finns inte en enda ledig plats i hela Sverige.

Smart grabb, säg att du är tolv så är det bara att härja runt sedan…

VK


10 responses to “”Barn” genomförde två knivattacker på samma dygn

 • volse

  Snorungen var ”12” enligt egen utsago, ”12-16” enligt polis och förmodligen melln 20-25!
  Jag helt i mot barnaga så därför tycker jag att denne skägggosse skulle ha på käften så att inte kan käka på ett år eller så!

  Gilla

 • Involuntarium

  Skicka tillbaka därifrån han kom! Inget daltande, utan bara ut! Är det någon som tror att berikaren kommer att berika landet med annat än grov kriminalitet!

  Vem kommer vara nästa offer du, jag min eller din granne eller någon annan oskyldig svensk ska på grund av myndigheternas flathet bli lidande för att ungjäveln inte skickas hem till sina totalt dysfunktionella föräldrar!

  Gilla

 • age

  Måste vi, kanske alla Svenskar, ta på oss hur dumma vi är, som tar in allt slödder från hela Afrika.
  Det är väl ändå inte vår uppgift att lösa alla U-länders problem!

  Eller är det kamske så att det finns krafter som kan styra vårt fosterland bättre än den skock omdömeslösa individer som gör det nu?

  Kan vi göra något åt situationen?

  Gilla

 • Ingvar

  Dom släpper honom snart så han kan fortsätta knivhota folk och stjäla
  Tur för honom att det inte var mig han dök upp hos.

  Gilla

 • Ahmed

  En förvirrad inavlad ensamkommande ankarbarn, jag tror det viktigaste är att assimilera honom så att kulturen han härstammar ifrån byts ut mot det svenska istället, sedan så får lvu be om ursäkt för detta kaos som denne pojk har ställt till med. Jag är en svenskfödd med invandrarbakgrund och jag anser att alla kulturer inte alls är jämlika. Mvh Ahmed.

  Gilla

  • age

   ”Ahmed”!
   Tack för det utlåtandet. Dock verkar frekvensen på de, som du,
   som har omdöme och intelligens att anpassa sig till en ny situation,
   vara låg bland dem ”vi bjuder in”.
   Du ska veta att de flesta Svenskar och ”invandrade” Svenskar syftar på den grupp som inte accepterar Sverige, Svenska lagar och regler når vi kallar dem invandrare.
   Svenska språket saknar ett speciellt ord för denna grupp.
   Vi, ”ursvenskar” blir t.o.m. ledsna när invandrade Svenskar tar åt sig och tar illa upp när de hör ordet.
   Ett tips: skaffa selektiva öronproppar, som filtrerar bort ordet och må bra och njut av att vara invandrad Svensk. Vi alla behövs.
   Allt annat är missförstånd.
   Jag blev bedrövad när jag hörde Alexandra Pascalido säga att hon kände sig utanför och t.o.m. funderade på att flytta till Grekland —
   trots att hon är Svensk (invandrad Svensk) och
   VERKLIGEN BEHÖVS här.(Hoppas att det kan gå fram till henne)
   //age

   Gilla

 • ossie

  Marockaner ?

  Gilla

 • Mary Agnes

  Vart är vi på väg med Sverige?
  Kasta ungajäveln i fängelse; tills han har lärt sig veta hut. han kommer annars att ödelägga livet och tryggheten för mängder av människor.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: