Pettersson är besviken över helsida i Södermanlands Nyheter


-Pettersson gick som vanligt upp tidigt och ögnade igenom nattens nyhetsflöde medan den oäkta hustrun sover vidare en stund till. Tyvärr blev jag lite besviken på vår lokaltidning Södermanlands Nyheter.

När de igår skickade sin skjutjärnsjournalist Tommy Kägo hade jag räknat med minst en första sida och ett uppslag i blaskan som bedriver splittringspolitik i stället för att förmedla korrekta, sakliga och oberoende nyheter som deras uppdrag är. 

Nåväl, artikeln blev nästan exakt som jag spekulerade om igår, bara lite mindre än väntat med en nästan full sida och en notis på förstasidan. Flera av er som kommenterar på bloggen har fått äran att vara med.

-Pettersson tackar som vanligt för reklamen och ser att SN skriver att jag är fälld för förtal, det fallet är överklagat så vi får se hur det går. SN har tidigare skrivit att jag blivit friad i ett mål om Personuppgiftslagen och att mål om Hets mot folkgrupp kastas i papperskorgen av åklagaren men det glömde de denna gång. Jag hoppas SN gjort ett grundligt jobb och läst igenom alla 28 700 inläggen och över 75 000 kommentarerna så de fått en helhetsbild av bloggen.

Artikeln nedan från SN den 30/10 2015. På nätet HÄR.

Intressant att SN valt att illustrera artikeln med en bild från branden på asylboendet i Munkedal. Där orsakades branden av ”någon” på insidan. Denne ”någon” hade även satt brandvarnarna ur funktion. De flesta bränder i asylboenden börjar på detta sätt.

Tommy Kägo skriver helt riktigt, att jag inte ville prata med honom eller någon annan på SN men han skriver inte varför, nämligen att jag sa åt honom att han tidigare intervjuat mig och då skrev han inte vad jag sade.

2015-10-30_0647


51 responses to “Pettersson är besviken över helsida i Södermanlands Nyheter

 • Är de etablerade medierna troll? | Petterssons gör skillnad!

  […] I oktober 2016 fick jag ett oanmält besök på min arbetsplats av Södermanlands Nyheters reporter Tommy Kägo som med sällskap av en annan person ville intervjua mig. Det fick han inte, han och andra på SN har ljugit och vinklat tidigare när de intervjuat mig, resultatet blev så här.  […]

  Gilla

 • Rasistisk bloggare frias | Petterssons gör skillnad!

  […] Pettersson är besviken över helsida i Södermanlands Nyheter […]

  Gilla

 • Lokaltidningen ”avslöjar” asylboende | Petterssons gör skillnad

  […] gör vad han kan för att inte följa pressens etiska regler om att vara saklig och opartisk. Igår var det ett liknande vinkat reportage fullt av insinuationer och faktafel.  Tyvärr förekommer det dagligen i den av Eskilstuna styrda […]

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Till Göran Andersson: Jag har legat i ”krig” med S sedan 80-talet. Är du den jag tror vet du mycket genom SN. TROR jag skadat S rejält genom att bara berätta sanningar. Jag gillar vad S säger, men ogillar vad dom gör. Kanske lite förenklat men ändå. För att full ”fred” skall uppnås måste dom ersätta både mig o gumman med en mindre penningsumma. Det gör dom aldrig. Dom vill åt min folklighet och flera sossar har sagt mig att dom skulle öka med mig i partiet. Sen alla kommentarer jag fått av folk på gatan genom åren så förstår jag att JAG inte behöver krypa för dom. Sen retar det gallfeber på S att jag pratar med Thom Zetterström som jag gillar. Självgodheten har S behållit. Trovärdigheten är det si och så med. Vi bytte sida till alliansen 2006. Men nu vet vi varken ut eller in. MVH: Roland ”fisken” Karlsson.

  Gilla

 • SD-politiker ”avslöjar” planer på asylboende enligt SN | Petterssons gör skillnad

  […] gör vad han kan för att inte följa pressens etiska regler om att vara saklig och opartisk. Igår var det ett liknande vinkat reportage fullt av insinuationer och faktafel.  Tyvärr förekommer det dagligen i den av Eskilstuna styrda […]

  Gilla

 • Falköga

  En tidning som inte ens kan sätta ett korrekt fotografi till sin hatartikel har konkret satt sin egen kvalitetsstämpel.

  Gilla

 • Seriöst

  Hahaha, varför köpa och gynna kommunistsvinen på hatmedia som skriver vad alternativa medier som denna skriver?
  Man måste ju vara helt jävla dum i huvudet om man går omvägen via dem istället för att gå direkt hit.

  Gilla

 • Malmöbo

  Pettersson: tycker du ska vara besviken på din blogg, skribenter och kommentatorer.
  Man behöver inte heller läsa alla inläggen och kommentarer för att få en bild av bloggen. Det räcker med två tre inlägg och kommentarerna där i för att få en bra bild av din blogg.

  Gilla

  • Mr Q

   Så är den i första hand inte ägnad åt islamister som dig Ali. 😦
   Ej hellre för, zigenare och afrikanska Hootsi-stammar,om jag begripit det hela !

   Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten

   Malmöbo…Du är medveten om att din svenska är UNDERMÅLIG ?! Men tillhör man en grupp som tror solen kretsar kring jorden och inte tvärtom så är man ursäktad….
   Vet att du hatar kristna, judar, ateister och vill döda oss, vi får se vilka som kommer att vinna den striden!

   Gilla

   • Malmöbo

    F.d.S: jag ber om ursäkt att du inte förstod vad jag skrev, något speciellt? Jag kan skriva om det så du förstår.. och vadå solen kretsar runt jorden? Vad yrar du om nu? För din information så är mina vänner både judar, ateister och troende kristna och muslimer. bevis? Kom ner/träffa mig så ska jag presentera dig för min vänskapskrets.

    Gilla

   • Mr Q

    F.d. Socialen-demokraten:
    Tro honom inte…Malmö är direkt livsfarligt att beträda !
    Stan kryllar av islamister,niggrar, zigenare och en dj-la massa vänsterpack.(bl.a. han med huvan,och den nazistiske IRM-medlemmen)

    Gilla

   • Mary Agnes

    Det är skillnad på en redig ”malmebo” och inflöttad person med postadress Malmö… en äkta malmebo tycker som Pettersson.

    Gilla

 • Observator X

  Man har ju för alltid med sig det som alla vuxna hamrade in i en när man var barn, ”Du ska alltid säga som det är, inte hålla på och ljuga eller ändra någonting”
  Morsan och farsan hans glömde nog bort denna mycket viktiga tes när han var pojke.
  Här på Petterssons blogg diskuteras verkligheten. Att svensken blir rånad, misshandlad, våldtagen, får bilen uppeldad, barnen blir bespottade och slagna i skolan…det är fan ingen lek.
  Den här journalisten arbetar inte för Sveriges bästa. Hade han gjort det, då hade han hållit sig till sanningen och då hade reportagen sett helt annorlunda ut.

  Gilla

 • Road

  Att många uttrycker avvikande åsikter på nätet kan säkert trigga ”brott”. Men vad som är brott har definierats av människor som inte har någon som helst respekt för folket och som inte har någon som helst respekt för att deras syfte är att värna intresset hos medborgarna i deras valkrets. Så vad som är ”brott” är inte längre relevant.

  För övrigt anser jag att etablissemanget måste förstöras.

  Gilla

 • Fjodor

  Jag har lite svårt att läsa innehållet i artikeln men ser att Jerzy Sarnecki omnämns i första stycket. Därmed är ribban satt och vidare läsning onödig.

  Rubriken på artikeln kunde lika väl ha varit ”invandring orsak till ökat antal mordbränder”. Någon vidare bevisföring för påståendet anser jag inte behövas då PK-media kan häva ur sig anklagelser utan stöd av fakta.

  Gilla

 • Mvh Olli

  Pettersson: Det där om Munkedal hade skribenterna på SN missat. Det stod till och med i tidningen samma dag som resten. Det fanns nämligen i en TT-notis på deras Sverigesida. Jag påpekade det i mitt inlägg skrivet samma dag.

  Nu skärper polisen i Södermanland bevakningen skriver SN. *Uppdaterat

  https://wordpress.com/post/40293563/140273/

  Gilla

 • Stenbock

  Som s.k. utsocknes,känner jag en viss sympati för den stackars skribent hos SN,som utvalts att utföra denna löjliga order från högre ort.(läs EXPO och andra vänstergrupper) Att de föreligger någon form av dekret och/el. aktion,allt för att skönmåla de indrällande lyckosökarna,framgår med alla tydlighet.En liten lokalblaska i sydöstra Sörmland,som befattar sig ingående med ”asylbränder” i Munkedal,beläget på västra sidan av Absurdistan,tillhör inte vanligheterna.
  Vad som saknats i SN senaste året vore ett sanningsenligt reportage om sprängdådet,som krävde ett antal berikares liv i Nyköping.Liksom den nybyggare som sysslade med viss flygchartertrafik av flyktingar,mellan Grekland och Skavsta.
  Båda fallen som till 100 % bestod av utövare från nya befolkningen,borde enligt min mening ha publicerats brett.Inte minst för den del av landskapet som ännu är orört…och lever helt ovetande i Sörlandet.

  Gilla

 • Trynbald

  Ny rätt rubrik: Totalinvandringen till Sverige triggar brott!

  Gilla

 • Per Svensk

  SN eller de politiskt korrekta har aldrig velat lösa några bil- och skolbränder och det har den s.k. polisen fattat därav har man inte klarat upp ett enda fall vilket måste vara tjänstefel! Enkla brott att lösa i flera fall bara att följa mobiltelefontrafiken där det skett, finns säkert många sms med mera där de uppmanat till brändet.
  Viljan att lösa dessa brott saknas då det inte är politiskt korrekt, detta är grova tjänstefel från polisens sida.

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten

   Såg ett inslag på SVT där de antydde att bränderna är ”rasism”, det pågår ett propagandakrig här den saken är uppenbar. Det är ju för fan i helvete ynkedom!
   Bra kommentar Per Svensk, skulle inte kunnat uttrycka det bättre själv, det blir en till tumme upp!
   SYND OM DE HEDERLIGA JOURNALISTER SOM FINNS SOM EFTER EN LÅNG UTBILDNING SKA TVINGAS MÖTA DENNA SKIT SOM KALLAS POLITISK KORREKTHET!

   Gilla

 • age

  Hade en viss respekt för tidningen.

  Gilla

 • Göran Lundbom

  Lite lustigt – och mycket fel – att SN illustrerar sin artikel med bild från branden i Munkedal – den som nu visat sig troligtvis inte vara anlagd av utomstående. Den branden har tydligen börjat INNE i flyktingförläggningen! (Liksom flera andra bränder, som också anlagts av de boende själva.)

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Jag gillar inte islam. Men kan väldigt lite om detta Göran. Jag är nog en typisk kristen med en personlig tro på GUD. Jag går aldrig i kyrkan. Denna helg skall vi minnas mina o gummans föräldrar med ljus o krans. TROR Kjell Wiklund är typiskt kristen. Det säger han till mig i alla fall. Men han är en humanist som blivit utslängd av sossarna. Prästjäveln lägger sig i allt enligt sossarna. Sen skulle jag aldrig ta in utlänningar i min lägenhet som Wiklund gjort. Så god är inte jag. Trevlig Helg Göran Andersson !

  Gilla

  • Göran Andersson

   Vi kan väl vara vänner Roland, fast vi inte alltid tycker detsamma.

   Gilla

   • Peter Skoglund

    En mycket bra utgångspunkt, Göran.
    För att respektera den demokratiska debatten.

    Vi tycker inte alltid lika, utan vi måste få tycka olika för att debatten ska hållas levande och för att vårt samhälle ska kunna utvecklas och vara trovärdigt.

    Tyvärr har en majoritet av våra demokratiska partiers politiker, ”problem” med att just respektera alla demokratiska partier, samt alla svenska väljares röster som har avlagts på ett av våra demokratiska partier i riksdagen.

    Detta gäller även en majoritet av svensk media.

    Gilla

 • Mr Q

  Är som bloggens gossen ”Ruda” lite besviken,att man inte citerat någon av mina genomtänkta kommentarer… 🙂

  Gilla

  • Mvh Olli

   Jasså, jag trodde det var du som skrivit om att skicka negrer till ishotellet i Jukasjärvi eller var det nu ligger.

   Gilla

   • Mr Q

    Nej det närmaste jag kommit Riksgränsen,var förslaget att skicka ”de stackars barnen” till Saurajärvi Nationalpark.Där de inte kan störa någon… 🙂

    Gilla

 • elfyma+

  Det finns bara en anledning att köpa SN.
  Korsordet på lördagarna.

  Gilla

 • Involuntarium

  Brukar skriva mail till diverse journalister, kolumnister, krönikörer och andra papperstidningsmurvlar! Brukar avsluta med ett gott råd!

  ”uttala sig innan man tänkt är som att torka sig i röven innan man skitit”!

  Vidarebefordrar rådet till SN journalister och företagsledning som tydligen uppskattar, ingående och entusiasm med läser Petterssons blogg!

  Gilla

 • Kurt

  Det fanns en tid på världen då jag faktiskt tyckte att Tommy Kägo var en förhållandevis vettig journalist.
  Men tänk så fel man kan ha.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Jag GILLAR SN. Tycker också det är givande att läsa denna blogg och ibland avge en kommentar. Jag tror på samförstånd. Inte enbart konfrontation som den som råder mellan Petterssons och SN. Jag gillar även prästen Kjell Wiklund som gör en stor insats på frivillig basis. Måste vi alltid bråka? Löser vi problemen då?

  Gilla

  • Göran Andersson

   Kjell Wiklund är inte längre nöjd med att vara präst i svenska kyrkan. Han kommer säkert att snart konvertera till den ”fredliga och humana religionen islam” Vad gillar du islamister Roland? Det mellan Petterssons och SN kallas konkurrens, och behövs i en demokratur.

   Gilla

  • Thomas.B.

   Prästen wiklund har gett sig i lag med Imamen det
   kommer han nog bli varse vad det kommer att få för
   Konsekvenser .i framtiden det är som att gå och lägga
   sig med en Svart Mamba.

   Gilla

 • Grune

  Nu har SN. skitit i det blå skåpet när dom offentligt år ut och anklagar Pettersson och de som skriver kommentare där för både det ena och det andra. Om Svensk massmedia gjorde det dom är satta att göra nämligen informera befolkningen på ett sakligt och opolitiskt sätt om sanningen så hade saken fallit ut på ett helt annat sätt.
  Svensk massmedia måste tänka om och tänka rätt.

  Gilla

 • ossie

  Skit, svin och hatpressen förnekar sig inte.

  Gilla

 • malmobon

  Kan bara hoppas att ingen klickar på deras sida, så har dem inte vunnit något.
  Bara kör på Pettersson.

  Gilla

 • ÅMÅL

  JAG ÄR HELT EMOT OLAGLIGA GÄRNINGAR!!!

  Så infernaliskt fult att plocka min kommentar som gällde att svenskar har rätt att FÖRSVARA sitt liv och egendom!!! – förvränga det till att ställa till med mordbränder!!!!

  Jag saknar ord för hur djupt KRÄNKT jag är!!!

  https://petterssonsblogg.se/2015/10/29/fler-missnojda-poliser/

  https://petterssonsblogg.se/2015/05/25/sodermanlands-nyheter-fallda-for-grova-publistiska-overtramp/

  Gilla

  • Mary Agnes

   De stavade åtminstone ditt namn rätt…

   Gilla

  • En arg kvinna

   Jag vet att det är olagligt. ..man får inte tutta eld på ett hus eller byggnad!!!! Så jag skulle aldrig göra det!!! MEN man kan förstå kanske!!!! Ett blivande asylboendet som granne eller i närheten…… JAG hade blivit skräckslagen!!!!! Tänk om det är vanliga skräckslagna Svenssons som har tänt på?? Sen finns det såklart idioter som tänder på för skojs skull eller något annat..”Sverige har aldrig varit så tryggt” som någon b-kändis skrev….Han skulle ha tittat på Brottsplats Sverige igår med Hasse Aro. Minst 70-80% av brotten var gjorde av ”nysvenskar”

   Gilla

  • Göran Andersson

   Stäm Tomy Kägo och Annika Clemens för förtal. Kommentaren står väl kvar i ursprungsskicket.Var vet du väl själv. Vi kan hjälpa dig med goda råd och insamling av pengar.

   Gilla

 • Involuntarium

  Den artikeln kan väl knappast glädja någon annan än expos läsare!

  Tycker att resultatet är lysande, stjärnreportrar? Sket väl som vanligt i eget bo!

  Petterssons blogg ansvarar väl inte för vad skribenterna skriver, lika lite som Facebook ansvarar för det som skrivs där!

  Pettersson uppmanar alla skribenter till att följa svensk lag, hålla god ton, vara artig, aldrig hota och att använda sunt förnuft!

  Uppvigling det står etablissemanget så bra för själva, öppna gränser, ingen inrikeskontroller, vem som helst kommer in och ut, ingen ålderskontroll av ensamkommande! Detta om något provocerar sunt tänkande individer.

  Att använda N ordet är väl inte straffbart, att ishotell inte brinner är väl ingen hemlighet, att bygga upp efter brand är ju också en självklarhet och dessutom ingen hemlighet, vid vilken tidpunkt något nedbrunnet återställs det avgör väl ägaren till fastigheten. Utom i det fall där det handlar om fastighet inom strandskyddatområde då bestämmer de kommunala myndigheterna om återuppbyggnad överhuvudtaget får ske!

  Det finns alltid individer som har svårt att inte ta till diverse kraftuttryck men det får varje enskild individ stå för själva!

  Bra reklam skapar nyfikenhet och ger garanterat fler läsare till Petterssons blogg!

  Gilla

 • Mary Agnes

  Freedom of speech…. finns tydligen inte i Sverige. Man får inte tycka illa om asylboenden. Då är man en hatisk högerextremistisk rasist, hatmånglare och potentiell mordbrännare som ska markeras av säpo.

  Men Snorrenius… du vet ju inte hur signaturerna ser ut. Tänk vilken överraskning du hade fått när flera av oss visar sig vara färgade och/eller invandrare. Är vi också ”rasister”? Är man automatisk rasist om man anser att asylbränderna – av vilka flera f ö orsakats av asylanterna själva – är ett resultat av den bedrivna asylpolitiken där panikslagna människor som gör allt för att försvara sin närmiljö? Eller är detta synsätt enbart reserverat för andra än ”rasisterna”? Tidningen har ju alltid sånnnnn ‘förståelse’ för att invandrare i förortskolonierna kastar sten på brandkåren och polis. Tidningen har sånnnnn förståelse för att asociala terrorgäng bränner ned skolor (det var 500 !!! skolor i fjor) i frustration över sin asociala hopplöshet. Då läste vi inga reportage vare sig i SN eller andra media, om uppviglignar. Det brann 10 skolor i Malmö förra veckan – SN, VAR är ert reportage med kommentarer från Flashback och Facebook? Så är det alltså – när timglaset vänds, försvinner SNs empati.

  Pettersson har ju tagit tydligt avstånd från bränderna och våld; så när det inte funkade för SNorrenius, så sticker man kniven i kommentatorerna.

  SN borde f. ö. arbeta mer med typografin också – flera av avstavningarna i texten är på dagis-nivå. Fast – det är väl i linje med redaktionens mognad.

  Gilla

 • Argus

  Jag har sagt det förut men det tål att upprepas;

  Kommunism, socialism, fascism, nazism, sionism och islamism är alla kollektivistiska ideologier som per definition hör hemma till vänster. Liberalism (ej folkpartiets), konservatism och nationalism är höger. Det enda ”extremhögra” jag kan tänka mig är libertarianism som förespråkar frihet från tvång och strävar efter att minimera staten och dess inflytande över människors liv.

  I Sverige kanske det är extremt?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: